نرخ تورم در منطقه یورو افزایش یافت-راهبرد معاصر

نرخ تورم در منطقه یورو افزایش یافت

داده‌های اداره آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) که روز سه شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که نرخ تورم در منطقه یورو در ماه آوریل شاهد افزایش بود و به ۷ درصد رسید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 10
کد خبر: ۱۸۳۴۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از راشاتودی، داده‌های اداره آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) که روز سه شنبه منتشر شد، نشان می‌دهد که نرخ تورم در منطقه یورو در ماه آوریل شاهد افزایش بود و به 7 درصد رسید.

 

بر اساس این گزارش، این اولین افزایش نرخ تورم در این منطقه در طول پنج ماه گذشته محسوب می‌شود.

 

قیمت‌های مصرف‌کننده پس از افزایش سالانه 6.9 درصدی در ماه مارس شاهد اندکی رشد بود که علت آن افزایش قیمت مواد غذایی در ماه گذشته به میزان 13.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل بود.

 

موج شدید تورم در اروپا و دیگر نقاط جهان

پیش بینی می‌شود که غذا، الکل و تنباکو بالاترین نرخ سالانه را در ماه آوریل داشته باشند و پس از آن کالاهای صنعتی غیر انرژی با 6.2 درصد بیشترین رشد را داشته باشند.

 

بر اساس این گزارش، هزینه بخش خدمات در ماه آوریل 5.2 درصد افزایش یافت، که در مقایسه با رقم 5.1 درصد در ماه قبل، افزایش نشان می‌دهد. قیمت انرژی پس از کاهش جزئی 0.9 درصدی در ماه مارس، دوباره 2.5 درصد افزایش یافت.

 

نرخ تورم هسته که قیمت مواد غذایی و انرژی را شامل نمی‌شود، از 5.7 درصد در مارس به 5.6 درصد در آوریل کاهش یافت. این ارقام به دقت توسط سیاست گذاران بانک مرکزی اروپا رصد می شود و تصمیم می گیرند که در جلسه روز پنج شنبه به افزایش نرخ بهره برای مهار تورم ادامه دهند یا خیر.

 

لتونی همچنان با بالاترین تورم 15 درصدی دست و پنجه نرم می کند و پس از آن اسلواکی، لیتوانی و ایرلند قرار دارند که همگی با افزایش دو رقمی قیمت مصرف کننده در میان 20 عضو منطقه یورو روبرو هستند.

 

به گفته یورواستات، تورم در آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا، از 7.8 درصد در ماه مارس به 7.6 درصد در آوریل کاهش یافت اما در فرانسه، قیمت مصرف کننده از 6.7 درصد در ماه مارس به 6.9 درصد در ماه گذشته میلادی رسیده است.

 

اقتصاددانان هشدار می دهند در حالی که بانک مرکزی اروپا متعهد به افزایش نرخ بهره نشده است، آخرین آمارها احتمال آن را بیشتر می کند. نرخ اصلی سپرده در منطقه یورو 3 درصد است.

 

صندوق بین المللی پول (IMF) اخیرا اعلام کرده است که مهار کردن تورم در عین اجتناب از رکود اقتصادی، بزرگترین چالش اتحادیه اروپا در ماه های آینده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده