بقائی: آمریکا عدالت‌خواهان را تحریم و نسل‌کش‌ها را آزاد گذاشت سوئد سفیر ایران را احضار کرد پاسخ رسمی مسکو برای تحویل بشار اسد ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد

استرالیا هم برای پیوستن به ائتلاف آمریکا در تنگه هرمز شرط گذاشت

در پی درخواست‌های واشنگتن از «کانبرا» برای پیوستن به ائتلاف نظامی این کشور در تنگه هرمز، نخست‌وزیر استرالیا شروطی را برای بررسی موضوع پیوستن به این ائتلاف آمریکایی تعیین کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 05
کد خبر: ۱۸۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، در حالیکه وزیر دفاع استرالیا تأکید کرده بود که کشورش هنوز تصمیمی برای پیوستن به ائتلاف نظامی دریایی واشنگتن در تنگه هرمز، تصمیماتی اتخاذ نشده است، «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا، خواستار شفاف‌سازی درباره این ائتلاف شد.

 

بنا به گزارش روزنامه «آسترالین»، موریسون در اظهاراتی تأکید کرد که در صورت محقق شدن دو شرط، احتمال بررسی درخواست آمریکا برای پیوستن استرالیا به ائتلاف دریای در تنگه هرمز وجود دارد.

 

وی در این خصوص گفت که قبل از آنکه استرالیا موضوع پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا را مورد برررسی قرار دهد، باید جزئیات مأموریت آمریکا در تنگه هرمز و همچنین اندازه این ائتلاف بین‌المللی مشخص شود.

 

با اینحال، موریسون استدلال برخی مقامات سابق کشور خود از جمله «باب کار» وزیر خارجه سابق و برخی کشورهای دیگر مبنی بر احتمال تقابل نظامی آمریکا و ایران در صورت تشکیل ائتلاف دریایی در تنگه هرمز را رد کرد و گفت: «من دقیقاً عکس این قضیه فکر می‌کنم».

 

وی ادامه داد: «بسیار مهم است که این ابتکار عمل خاص را از موضوعات وسیع‌تر دیگر در ارتباط با تنش‌های مرتبط با ایران در خصوص موضوعات دیگر از جمله اشاعه هسته‌ای، جدا کنیم. این یک مسئله متفاوت است».

 

این مقام استرالیایی درباره ائتلاف دریایی آمریکا توضیح داد: «تلاش‌های بین‌المللی که بحث‌هایی درباره آن صورت گرفته است، یک هدف را دنبال می‌کند و آن تنش‌زدایی و تضمین آزادی عبور و مرور کشتی‌ها و (ایجاد) خطوط کشتیرانی امن در میان این بخش بسیار حساس از جهان (تنگه هرمز) است».

 

موریسون سپس با اشاره به این موارد تصریح کرد: «اینها محرک‌ها و موضوعاتی هستند که در صورتیکه بخواهیم در هرگونه از آن عملیات‌ها مشارکت کنیم، در نظر خواهیم گرفت».

 

اظهارات موریسون در حالی مطرح شده است که پیش از این باب کار در گفت‌وگو با روزنامه «آسترالین» هشدار داده بود که هرگونه مأموریت محافظت از کشتیرانی از دیگر نقاط درگیری دولت ترامپ با ایران، قابل جداسازی نیست.

 

طبق این گزارش، واشنگتن در حالی تلاش می‌کند تا به بهانه محافظت از کشتیرانی در تنگه هرمز ائتلافی نظامی تشکیل دهد که همپیمانان اروپایی این کشور از ترس آنکه این ائتلاف به تقابل نظامی با ایران کشیده شود، تمایل چندانی برای پیوستنن به این ائتلاف ندارند.

 

لاوه بر آمریکا، دولت انگلیس نیز روز دوشنبه گذشته به کشورهای اروپایی پیشنهاد داده بود تا ناوگان دریایی با ماموریت حفاظت از کشتی‌های تجاری عبوری از تنگه هرمز و خلیج فارس ایجاد کنند تا از تکرار حوادثی مشابه توقیف نفتکش آنها توسط ایران رخ ندهد.

 

منابع خبری پیش از این از گسترش اختلافات میان انگلیس و آمریکا بر سر ایران خبر داده‌اند. نشریه تایم اول مرداد ماه گزارش داده بود «رابطه خاص» بین انگلیس و آمریکا پس از بروز برخی تنش‌ها بر سر ایران لطمه دیده و دولت انگلیس چندی پیش (قبل از توقیف نفتکش تحت پرچم انگلیس توسط ایران) درخواست کمک دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران را در خلیج فارس رد کرده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار