رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است

تصمیم انگلیس برای تروریستی خواندن گروه واگنر روسیه

بر اساس گزارش یک نشریه انگیسی، دولت لندن برای اعلام شرکت نظامی خصوصی واگنر از روسیه، به عنوان «سازمان تروریستی» برنامه‌ریزی می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 11
کد خبر: ۱۸۳۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه «تایمز» انگلیس امروز سه شنبه گزارش کرد، دولت لندن قصد دارد به منظور افزایش فشار بر روسیه، رسما گروه نظامی واگنر را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه بندی کند.

 

نیروهای وابسته به گروه نظامی خصوصی واگنر در موج حملات چند ماه گذشته روسیه برای تصرف شهر باخموت اوکراین نقش مهمی ایفا کرده اند.

 

روزنامه تایمز به نقل از منبعی خبری در دولت انگلیس نوشت، وزارت کشور دولت لندن مدت دو ماه مشغول تهیه‌ پرونده‌ای علیه گروه واگنر بوده و در هفته‌های آینده به صورت رسمی اعلامیه‌ای برای تروریستی خواندن این گروه صادر خواهدکرد.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، دولت انگلیس درباره این گزارش روزنامه تایمز اظهارنظر نکرد اما یک سخنگوی این دولت گفت: «انگلیس در ماه مارس ۲۰۲۲ گروه واگنر را تحریم کرد. دولت لندن فهرست سازمان ‌های ممنوعه خود را تحت بررسی قرار می‌دهد اما ما درباره این که سازمان خاصی قرار است ممنوع اعلام شود یا نشود اظهار نظر نمی‌کنیم.»

 

ممنوع اعلام شدن سازمانی در انگلیس به این معنی است که تعلق داشتن به آن، حمایت کردن از آن، هماهنگ کردن یا شرکت در نشستهای آن و نشان دادن لوگوی آن در انظار عمومی جرم محسوب می‌َشود.

 

در این گزارش تایمز آمده است، سند و مدرکی از این که گروه واگنر یا افراد مرتبط با این گروه از زمان شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین در بریتانیا فعالیت کنند وجود نداشته است.

 

این روزنامه انگلیسی به نقل از یک منبع دولتی مدعی شد، «سوءظن هایی» نسبت به این که این گروه در پی اعمال تحریم‌های مالی علیه چهره‌های الیگارش روسی و متحدان «ولادیمیر پوتین» به خارج ساختن پول از بریتانیا کمک کرده، وجود دارد.

 

گزارش اخیر نشریه تایمز بعد از آن منتشر می‌شود که پارلمان فرانسه روز سه‌شنبه گروه نظامی واگنر را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کرد.

 

بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، تصمیم پارلمان فرانسه برای تروریستی اعلام کردن گروه واگنر به دلیل فعالیت‌های این گروه نظامی در اوکراین و کشورهای آفریقایی اعلام شده است.

 

شهر باخموت اوکراین بیش از ۹ ماه است که صحنه درگیری بین نیروهای روسی و اوکراینی بوده و نیروهای شرکت واگنر چندین عملیات را با هدف سیطره کامل بر شهر راهبردی باخموت رهبری کرده‌اند.

 

«یوگنی پریگوژین»، رهبر این گروه نظامی روز دوشنبه اعلام کرد، سربازان این گروه شروع به دریافت مهمات مورد نیاز خود برای پیشبرد عملیات تصرف شهر باخموت کرده‌اند.

 

پیشتر آمریکا نیز گروه واگنر را در فهرست «گروه‌های جنایتکار» طبقه بندی کرده بود. «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید گفته بود، «معرفی گروه واگنر به عنوان سازمان جنایتکار بین‌المللی به ما این امکان را می‌دهد تا این گروه و کسانی که با آن همکاری می‌کنند را مجازات کنیم.»/ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار