عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد ۱۱۷ کشته بر اثر وقوع سیل در نیجریه «ترامپ» علیه چین موضع گرفت سقوط شهر «سوراب» در بلوچستان پاکستان حماس: طرح ویتکاف فاقد تضمین‌های روشن برای پایان جنگ است رزمایش دریایی پکن در دریای چین جنوبی بارسلونا روابط خود را با اسرائیل قطع کرد بازداشت چندین عنصر تروریستی داعش در شرق سوریه تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی

تلاش آمریکا برای رفع تنش‌ها با چین

مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده واشنگتن قصد دارد از تنش‌های میان آمریکا و چین بر سر بالن جاسوسی عبور کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۷۱۴

به گزارش راهبرد معاصر. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین گفته واشنگتن قصد دارد از تنش‌های میان دو کشور بر سر بالن جاسوسی چین عبور کند.

 

این خبر را روزنامه واشنگتن‌پست به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید منتشر کرده و نوشته این می‌تواند نشانه‌ای احتمالی از آب شدن یخ در روابط بین پکن و واشنگتن باشد.

 

سالیوان و وانگ یی در هفته جاری در وین دیدار کرده و طی دو روز به مدت ۸ ساعت با یکدیگر گفت‌وگو کردند. این در حالی است که مقام‌های چین و آمریکا پیشتر مدعی شده بودند گفت‌وگوهای دو مقام به صورت فوری جمع‌بندی شده است.

 

مقام ارشد آمریکایی که واشنگتن‌پست به آن استناد کرده این گفت‌وگوها را «سازنده» و «صادقانه» توصیف کرده است.

 

گفته می‌شود سالیوان در این دیدار بحث شهروندان آمریکایی بازداشتی در چین را پیش کشیده است. عملیات‌های مبارزه با مواد مخدر و مسائل امنیت منطقه از جمله تایوان نیز از جمله موضوعات مورد بحث بوده است.

 

مقام آمریکایی گفت: «این دیدار در شرایطی انجام شد که ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین به دنبال افزایش تعامل‌های سطح بالا و حفظ کانال‌های ارتباطی و مدیریت رقابت‌ها هستند.»

 

مقام آمریکایی ورود بالن جاسوسی چین به حریم هوایی آمریکا را رویدادی «نامیمون» توصیف کرد و گفت که دولت جو بایدن اکنون به دنبال عبور کردن از آن است.

 

خبرگزاری شینهوا روز پنجشنبه گزارش داده بود گفت‌‌وگوی میان سالیوان و وزیر خارجه چین بر «رفع موانع در رابطه آمریکا و چین و جلوگیری از وخیم شدن رابطه دو کشور» متمرکز بوده است.

 

واشنگتن‌پست گفته لحن پکن در این بیانیه نسبت به بیانیه‌های قبلی مثبت‌تر به نظر می‌رسد. چین پیش از این بارها از آمریکا به دلیل مانع‌تراشی در روابط دو کشور انتقاد کرده است.

 

تنش‌های شدید در روابط میان چین و آمریکا به عنوان دو اقتصاد بزرگ دنیا اواخر سال گذشته میلادی با دیدار جو بایدن و «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین در بالی در ماه نوامبر تا حدودی فروکش کرد.

 

این دیدار توانست برخی از نگرانی‌های ایجادشده پس از سفر «نانسی پلوسی»، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در ماه اوت میلادی را رفع کند.

 

ورود یک بالن جاسوسی چین به حریم هوایی آمریکا و اسقاط آن توسط یک جنگنده آمریکایی در نزدیکی سواحل کارولینا تنش‌ها در روابط را به اوج خود رساند./ فارس

ارسال نظر