دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

شکست گنبد آهنین در برابر موشک‌های فلسطینی

شبکه الجزیره در مطلبی به بررسی ناتوانی گنبد آهنین در برابر موشک‌های فلسطینی در درگیری جدید پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 13
کد خبر: ۱۸۳۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه الجزیره در گزارشی به ناتوانی گنبد آهنین در برابر موشک های مقاومت فلسطین پرداخت و نوشت: رژیم صهیونیستی اعلام کرد سامانه ضدموشکی گنبد آهنین، از ۷۹۲ موشک فلسطینی که به سوی اراضی اشغالی شلیک شده است، ۲۹۶ فروند را رهگیری و منهدم کرده است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی چند روز قبل اعلام کردند تحقیقاتی که در ارتش صورت گرفته نشان می‌دهد که سامانه گنبد آهنین در عملکرد خود دچار مشکل است.

 

نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی از وجود مشکل در عملکرد سامانه ضد موشکی گنبد آهنین خبر داد. رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد یک مشکل فنی سبب شده است تا بسیاری از موشک‌های شلیک شده به سوی شهر سدیروت رهگیری نشوند.

 

اسرائیل ادعا می کند، گنبد آهنین می‌تواند ۹۵ درصد از موشک‌های شلیک شده را رهگیری و منهدم کند و در درگیری اخیر میزان موفقیت آن ۹۰ درصد بوده است.

 

بنابر گزارش‌های اسرائیلی، گنبد آهنین در ماه مه سال ۲۰۲۱ در نبرد شمشیر قدس، ۶۶۱ موشک از ۳۳۰۰ موشک شلیک شده از نوار غزه را رهگیری و منهدم کرد. در سال ۲۰۱۴ در نبرد العصف المأکول، از ۴۵۹۴ موشک شلیک شده، ۷۳۵ موشک منهدم شد. در نبرد حجاره السجیل هم فقط ۴۲۸ موشک از ۱۵۰۰ موشک شلیک شده منهدم شد.

 

اما نگاهی به درخواست غرامت شهرک نشینان، تحلیل بهتری درباره عملکرد این سامانه به ما می‌دهد. در پایان نبرد شمشیر قدس در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی در حدود ۵۸۳۰ مورد درخواست پرداخت غرامت به علت اصابت موشک‌های فلسطینی ثبت شد. ۳۳۸۰ مورد از این درخواست‌ها مربوط به خسارت به ساختمان‌ها بود. ۲۲۷۴ مورد هم به خسارت وارد شده به خودرو مربوط بود. در حدود ۱۶۹ درخواست غرامت هم سایر موارد را شامل می‌شد. میزان غرامت درخواستی در مجموع در حدود ۵۵ میلیون دلار بود. این میزان، فقط خسارت‌های مستقیم اصابت موشک‌های فلسطینی را در بر می‌گرفت و شامل خسارت‌های اقتصادی دیگر نمی‌شد.

 

سامانه گنبد آهنین در سال ۲۰۱۱ در سرزمین‌های اشغالی تحت مدیریت نیروی هوایی ارتش اسرائیل مستقر شد. در ابتدا در نزدیکی نوار غزه و پس از آن در عسقلان و اسدود و جنوب تل آویو و شهر نتفوت مستقر شد. قیمت هر موشک سامانه گنبد آهنین ۵۰ هزار دلار است./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر