اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم

انتخابات ترکیه/آراء «سینان اوغان» به سبد کدام کاندیدا خواهد ریخت؟

انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ۲۰۲۳ ترکیه در شرایطی به کار خود پایان داد که تکلیف رئیس جمهور به دور دوم کشیده شد و اردوغان و کلیچدار اوغلو روز ۷ خرداد با هم به رقابت خواهند پرداخت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 15
کد خبر: ۱۸۴۳۷۴

 به گزارش راهبرد معاصر؛ انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمان ترکیه روز گذشته در این کشور برگزار شد و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور فعلی و «کمال قلیچدار اوغلو» از ائتلاف 6 گانه که مخالف اردوغان بودند، با کسب حدود به‌ترتیب 49 و 44 درصد آراء به دور بعدی راه یافتند.

علی حیدری خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به ترکیه، در ویدئویی به تحلیل انتخابات روز گذشته در این کشور و وضعیت دو کاندیدای راه یافته به دور بعدی و شرایطی که هرکدام در دو هفته آینده تا روز انتخابات (7 خرداد) خواهند داشت، پرداخته است.

بخش‌هایی از صحبت‌های آقای حیدری به شرح زیر است:

** سینان اوغان با 5 درصد آراء از دیروز چانه‌زنی‌ها برای پیوستن وی به یکی از دو جریان را آغاز کرده است وطرفین تلاش می‌کنند امتیازات خوبی به وی دهند تا آراء وی را کسب کنند.

** اختلاف‌نظرهای زیادی درباره اقدام بعدی اوغان وجود دارد؛ با توجه به ملی‌گرایی وی آراء او ممکن است به سمت ائتلاف جمهور یعنی اردوغان و «دولت یاغچه‌لی» برود اما با توجه به اخراج وی از حزب حرکت ملی، سعی می‌کند با رقیب اردوغان ائتلاف کند و رایش به سبد آنها واریز شود.

** به‌طور اصولی و سیاسی، در حال حاضر کسی که قدرت را در دست دارد می‌تواند وعده‌ای بیشتری دهد و احتمالا سینان اوغان به سمت اردوغان حرکت کند.

** آقای اردوغان در چند ماه گذشته شرایط سختی داشته؛ از بحران اقتصادی گرفته تا زلزله‌ای که مدتی پیش مناطق جنوبی را در برگرفت اما در این شرایط سخت 49 درصد آراء را کسب کرده است و اگر روند همینطور پیش رود، اردوغان احتمالاً پیروز انتخابات می‌شود.

** در مقابل آقای کلیچدار اوغلو و گروه‌ها و جریان‌های مؤتلف با وی، تلاششان را کردند که در دور اول اردوغان را شکست دهند اما توانستند انتخابات را به دور دوم بکشانند.

** حزب و ائتلاف اردوغان در انتخابات پارلمان اکثریت را کسب کرد اما نسبت به دور قبلی پارلمان 10 درصد کرسی‌های کمتری را به‌دست آوردند اما قدرت سیاسی این کشور که در پارلمان منصه ظهور دارد در دست جریان اردوغان خواهد ماند./تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار