غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

امیرعبداللهیان: تامین حق‌آبه هیرمند مطالبه جدی ایران است

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز (چهارشنبه) ۲۷ اردیبهشت ماه در تماس تلفنی با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه هیأت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان، درخصوص موضوع حق‌آبه هیرمند و سایر مسائل فیمابین به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۷ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۶۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلفنی، تاکید سرپرست وزارت خارجه افغانستان بر پایبندی هیأت حاکمه افغانستان بر حق‌آبه ایران را مثبت ارزیابی کرد و در عین حال اظهار داشت: رهاسازی آب از سوی افغانستان و تامین حق‌آبه ایران به صورت عملی، مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران است و این امر بر مناسبات فیمابین تاثیر دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به مشکلات فراوانی که عدم تامین حق‌آبه ایران و خشکسالی ناشی از آن بر مردم سیستان و بلوچستان تحمیل کرده، ابراز امیدواری کرد طرف افغانستانی اهتمام لازم را در رهاسازی آب این سد و رساندن آب به سیستان داشته باشد.

امیرعبداللهیان همچنین بر اجرای دقیق و کامل بندهای پیش بینی شده در معاهده ۱۳۵۱ درباره آب هیرمند، از جمله امکان بازدید یک کمیته فنی مشترک بین دو کشور از وضعیت آب موجود در سمت افغانستان، تاکید کرد و آن را برای ایران بسیار مهم خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تلاش دشمنان برای تخریب مناسبات دو کشور، برخی تنش‌های مرزی را عاملی منفی خواند و بر مسؤولیت افغانستان بر عدم تکرار آن تاکید کرد و افزود: تعهد به امنیت مرز مشترک، خط قرمز ماست.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این گفت‌وگو، با اشاره به مشکلات کشور خود از جمله خشکسالی و مسائل فنی، بار دیگر بر حق‌آبه ایران مطابق معاهده هیرمند تأکید کرده و بر تلاش طرف افغانستانی برای رفع مشکل آب و نیز موضوعات مرزی تصریح کرد.

وی بر تعهد افغانستان بر امنیت مرزها با همسایگان نیز تأکید کرد.

طرفین در خصوص پروژه برق ، راه آهن و تجارت مرزی هم تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان در پایان بار دیگ بر ضرورت فوری رهاسازی آب و بازدید تیم مشترک فنی از وضعیت آب موجود در سد کجکی تأکید کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر