عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت

تدارک مصر و ایران برای مذاکره در بغداد

تدارک مصر و ایران برای مذاکره در بغداد یک روزنامه عربی از تدارک مصر و ایران برای مذاکرات جدید در بغداد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 18
کد خبر: ۱۸۴۷۶۴

به گزارش راهبرد معاصر، برخی منابع آگاه از دیدارهای امنیتی جدید میان مقامات مسئول ایران و مصر با میانجیگری عراق در ماه ژوئیه آینده خبر می‌دهند.

در سایه تغییرات گسترده منطقه‌ای در روابط کشورها و تلا‌ش‌ها برای کاهش تنش در منطقه، تلاش‌ها برای احیای روابط مصر و ایران نیز شدت گرفته است.

روزنامه «العربی الجدید»، امروز (پنجشنبه، ۱۸ می)، در همین خصوص نوشت که منابع آگاه دیپلماتیک مصر از برگزاری نشستی جدید میان مقامات مسئول ایرانی و مصری در سطح دیدارهای امنیتی با میانجیگری عراق خبر می‌دهند و به صورت اولیه توافق شده که این دیدار در اوایل ماه ژوئیه آینده صورت گیرد.

منابع بلندپایه عراقی پنجم ماه می جاری به العربی الجدید خبر داده بودند که نمایندگان طرف‌های مصری و ایرانی در ماه گذشته با میانجیگری دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، نشستی را در بغداد برگزار کردند. هدف السودانی از این اقدام، تکرار میانجیگری عراق میان عربستان سعودی و ایران که منجر به برگزاری شش دور گفت‌وگوی مقدماتی میان دو طرف شد، بود.

این روزنامه به نقل از یک دیپلمات مصری که خواست نامش فاش نشود؛ نوشت:«میانجیگری عراق پس از تلاش‌های سلطان عمان صورت گرفت که ابتکار عمل در مسیر توسعه روابط بین دو کشور را به دست گرفت».

وی تایید کرد که « اخیرا ملاحظات مصر درباره پرونده روابط با ایران، به‌ویژه پس از توافق عربستان و ایران برای از سرگیری روابط دوجانبه، کاهش یافته است».

استقبال قاهره از تلاش‌های میانجیگرانه

این منبع مصری تصریح کرد که قاهره از تلاش‌های میانجیگرانه عراق و عمان برای از سرگیری روابط با ایران استقبال می‌کند، اما در عین حال می‌خواهد جدیت ایران و اظهارات مقامات این کشور برای از سر‌گیری روابط را بسنجد.

وی با تاکید بر اینکه، مرحله کنونی بسیار حساس است و دو کشور محتاطانه عمل می کنند، تاکید کرد که جهش مثبت در روابط تهران و ریاض با میانجیگری چین، می‌تواند فرصت بهبود روابط و توسعه آن را بین مصر و ایران هم فراهم کند.

پیشتر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران در خصوص ارتقای روابط تهران و قاهره گفته بود: دفاتر حفاظت منافع دو کشور در تهران و قاهره فعال هستند و در راس این دفاتر از هر دو طرف، فردی در سطح سفیر فعالیت می‌کند، لذا کانال رسمی برای تماس و ارتباط به طور مستقیم بین ما وجود دارد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: البته برخی از کشورها هم تلاش‌هایی را به عمل می‌آورند که مصر و جمهوری اسلامی را تشویق کنند که روابط دو کشور ارتقا پیدا کند. ما همواره از توسعه مناسبات تهران و قاهره استقبال کرده‌ایم. دیدارهای خوبی روسای نمایندگی‌های ما، دفاتر حفاظت منافع ما در تهران و قاهره دارند. دسترسی‌های خوبی به مقامات هر دو کشور وجود دارد.

پیشتر، برخی منابع از آغاز مذاکرات ایران و مصر با میانجی‌گری بغداد در سطح کارشناسی خبر داده بودند.

از سوی دیگر، یک منبع آگاه دیپلماتیک دیگر مصر تاکید کرد که 

از سوی دیگر، یک سیاستمدار مصری دیگر اظهار کرد که روابط مصر و ایران از سطح امنیتی صرف خارج شده است و این انتقال در سطح روابط، پیشرفت بزرگی است.

وی در خصوص احتمال نشست بین روسای جمهور یا وزرای خارجه دو کشور، گفت که این امر بعید نیست که در آینده نزدیک چنین اتفاقی روی دهد، اما پیش از ژوئیه آینده، شاهد چنین چیزی نخواهیم بود.

این سیاستمدار مصری به دیدار کوتاه وزیر خارجه ایران و رئیس جمهور مصر در حاشیه نشست اردن اشاره کرد و گفت که این امر پیشرفت بزرگی بود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار