قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

اردوغان: ترامپ روابطش با ما را برای موشک اس ۴۰۰ خراب نمی‌کند

رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه گفت، ترامپ اجازه نخواهد داد که روابط میان دو کشور عضو ناتو اسیر قرارداد سامانه موشکی اس ۴۰۰ شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 06
کد خبر: ۱۸۵۱۹

به گزارش راهبرد معاصر ،  رجب طیب اردوغان در مراسم سومین سالگرد کودتا در فرودگاه آتاتورک در استانبول گفت: من مطمئن هستم که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اجازه نخواهد داد که روابط بین دو متحد ناتو همچنان درگیر موضوع خرید سیستم دفاعی موشک های اس ۴۰۰ بماند.

 

اردوغان در نشست سفیران ترکیه در کشور های مختلف گفت: این اشتباه است که آنکارا با توافق های جدید با روسیه تعهد خود به ناتو را کاهش خواهد داد.

 

اردوغان افزود: هیچ دلیل و سند معتبری مبنی بر آن که سامانه موشکی اس۴۰۰ می تواند به برنامه جنگنده های اف ۳۵ ناتو آسیب برساند وجود ندارد.

وی ادامه داد، به غیر از ترکیه بسیاری از اعضای دیگر ناتو نیز از روسیه تسلیحات نظامی خریداری کرده اند اما ما هرگز به این توافق ها به دید تهدید و بحران نگاه نکرده ایم.

 

اردوغان تصریح کرد، ترکیه تصمیم تجاری برای امنیت خود گرفت و آنچه ترکیه را به انجام این کار سوق داد، مواضع ابهام آمیز متحدانش بود. اظهارات ترامپ در نشست گروه ۲۰ مبنی بر اینکه با ترکیه به طور غیرمنصفانه عمل می کند خود تأیید این واقعیت در بالاترین سطح است.

 

روابط آنکارا و واشنگتن درپی تصمیم ترکیه برای خرید سیستم موشکی اس ۴۰۰ از روسیه به سردی گرایید و آمریکا بر این باور است که موشک های اس ۴۰۰ با سیستم های دفاعی ناتو سازگار نیست و تهدیدی برای هواپیماهای جنگنده اف-۳۵ محسوب می شود.

 

ترکیه براسا گزارش وزارت دفاع این کشور ، اولین محموله سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه را بیست و یکم تیرماه گذشته دریافت کرد و گفته می شود دومین محموله نیز تا پایان سال جدید به دولت آنکارا تحویل داده خواهد شد.

دولت آمریکا نیز در پاسخ به این خرید ترکیه را از برنامه های اف ۳۵ خارج کرد.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار