دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

اردوغان: ترامپ روابطش با ما را برای موشک اس ۴۰۰ خراب نمی‌کند

رئیس جمهوری ترکیه روز سه شنبه گفت، ترامپ اجازه نخواهد داد که روابط میان دو کشور عضو ناتو اسیر قرارداد سامانه موشکی اس ۴۰۰ شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 06
کد خبر: ۱۸۵۱۹

به گزارش راهبرد معاصر ،  رجب طیب اردوغان در مراسم سومین سالگرد کودتا در فرودگاه آتاتورک در استانبول گفت: من مطمئن هستم که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اجازه نخواهد داد که روابط بین دو متحد ناتو همچنان درگیر موضوع خرید سیستم دفاعی موشک های اس ۴۰۰ بماند.

 

اردوغان در نشست سفیران ترکیه در کشور های مختلف گفت: این اشتباه است که آنکارا با توافق های جدید با روسیه تعهد خود به ناتو را کاهش خواهد داد.

 

اردوغان افزود: هیچ دلیل و سند معتبری مبنی بر آن که سامانه موشکی اس۴۰۰ می تواند به برنامه جنگنده های اف ۳۵ ناتو آسیب برساند وجود ندارد.

وی ادامه داد، به غیر از ترکیه بسیاری از اعضای دیگر ناتو نیز از روسیه تسلیحات نظامی خریداری کرده اند اما ما هرگز به این توافق ها به دید تهدید و بحران نگاه نکرده ایم.

 

اردوغان تصریح کرد، ترکیه تصمیم تجاری برای امنیت خود گرفت و آنچه ترکیه را به انجام این کار سوق داد، مواضع ابهام آمیز متحدانش بود. اظهارات ترامپ در نشست گروه ۲۰ مبنی بر اینکه با ترکیه به طور غیرمنصفانه عمل می کند خود تأیید این واقعیت در بالاترین سطح است.

 

روابط آنکارا و واشنگتن درپی تصمیم ترکیه برای خرید سیستم موشکی اس ۴۰۰ از روسیه به سردی گرایید و آمریکا بر این باور است که موشک های اس ۴۰۰ با سیستم های دفاعی ناتو سازگار نیست و تهدیدی برای هواپیماهای جنگنده اف-۳۵ محسوب می شود.

 

ترکیه براسا گزارش وزارت دفاع این کشور ، اولین محموله سامانه دفاعی اس ۴۰۰ روسیه را بیست و یکم تیرماه گذشته دریافت کرد و گفته می شود دومین محموله نیز تا پایان سال جدید به دولت آنکارا تحویل داده خواهد شد.

دولت آمریکا نیز در پاسخ به این خرید ترکیه را از برنامه های اف ۳۵ خارج کرد.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار