استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد عراقچی: بعد از سال‌های طولانی، دیپلماسی ایران و مصر وارد مرحله جدیدی شده است عراقچی عازم بیروت شد قالیباف در ادامه سفر به آمریکای لاتین به هاوانا رسید رد ادعای تکراری شورای همکاری خلیج فارس راجع به جزایر سه‌گانه ایرانی گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت

اعدام سه جوان شیعه در عربستان

وزارت کشور عربستان سعودی امروز (دوشنبه) از اجرای حکم اعدام سه جوان از اهالی شهر «قطیف» در شرق این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۵۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ شرق عربستان سعودی شیعه نشین است و اهالی آن عموماً به دلایل سیاسی بازداشت و محاکمه می‌شوند. 

به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، طبق بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی، این سه جوان «حیدر بن حسن بن عبدالله مویس»، «حسن بن عیسی بن احمد آل مهنا» و «محمد بن ابراهیم بن جعفر امویس» نام دارند.

اتهام این سه جوان اهل قطیف طبق ادعای وزارت کشور عربستان سعودی، آموزش کار با سلاح و ساخت بمب در یک پادگان خارج از این کشور و متعلق به یکی از گروه‌های ضد عربستان سعودی عنوان شده اما منابع مخالف عربستان علت را صرفاً سیاسی دانسته‌اند.

شبکه خبری نبأ از مخالفان عربستان سعودی با پوشش این خبر از این رویداد به نام «ادامه جنایت نظام سعودی» یاد کرد و نوشت: «اعدام سه نفر دیگر به دلیل ابراز عقیده و بیان».

وزارت کشور سعودی همچنین مدعی شد که حیدر و حسن چگونگی کار با مواد منفجره را یاد گرفته بودند.

«سازمان حقوق بشری اروپایی سعودی» نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از تکرار اعدام‌ها برای افرادی که به دلیل امور آزادی بیان بازداشت هستند، گفت، «این اعدام‌ها نشان دهنده دروغ بودن ادعای مقامات رسمی سعودی درباره محدود شدن مجازات اعدام به جرایم بسیار خطرناک است. اعدام سه نفر از متهمان آزادی بیان، نگرانی را دوچندان می‌کند». 

همچنین «فؤاد ابراهیم» فعال سیاسی سرشناس مخالف نظام آل سعود در واکنش به این خبر گفت، «بازی کشتار بیهوده تمامی ندارد. روایت رسمی از قبل آماده است. جایی هم برای ذکر اعترافات قربانیان یا حتی دفاع از خود هم وجود ندارد... پایان این سریال خونین، پایان این نظام سعودی است که با قتل درآمیخته شده و مشروعیت اخلاقی و مردمی ندارد».

وزارت کشور سعودی در ادامه ادعاهای خود این سه جوان شیعه را به جمع‌آوری سلاح و مهمات و همچنین تلاش برای خارج کردن افراد تحت تعقیب در عربستان به خارج از این کشور متهم کرد.

حکم اعدام این سه نفر پس از تأیید در دادگاه تجدیدنظر و دادگاه عالی و امضای پادشاهی سعودی صبح امروز در منطقه الشرقیه به اجرا در آمده است.

طبق اعلام گروه‌های مخالف دولت سعودی، این سه فرد در سال ۲۰۱۳ بازداشت شده و در ۱۰ سال گذشته پشت میله‌های زندان بودند و هر سه آن‌ها به شدت در طول این سال‌ها تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار داشتند.

از سال ۲۰۱۱ که همزمان با اعتراضات در کشورهای عربی، شرق عربستان و مناطق شیعه نشین نیز به پا خواستند، تاکنون دهها نفر از فعالان و معترضان به بهانه‌های امنیتی و ادعای مبارزه با تروریسم به دست دولت سعودی اعدام شده‌اند.

در ۱۸ اسفند سال گذشته نیز وزارت کشور عربستان سعودی از اجرای حکم اعدام علیه « حیدر ناصر آل تحیفه» جوان اهل قطیف خبر داد. همان زمان نیز گروههای حقوق بشری از شکنجه و اعتراف‌گیری اجباری از او خبر دادند. دولت سعودی هنوز پیکر او را به خانواده اش تحویل نداده است./فارس

 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار