واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

دستور نخست‌وزیر عراق برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی

نخست‌وزیر عراق خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی این کشور شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۷ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 26
کد خبر: ۱۸۶۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق امروز (جمعه) با صدور دستوری خواستار تشکیل کمیته‌ای برای بازنگری در فعالیت نهادهای امنیتی شد.

 

به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع) در متن دستور السودانی آمده است که سیستم امنیتی عراق از سال ۲۰۰۳ (فروپاشی رژیم صدا) شاهد هیچ گونه اصلاحاتی نبوده و صرفا تصمیماتی مقطعی با توجه به ضرورت‌های امنیتی اتخاذ شده است.

 

او افزود:‌ «امروزه پس از تحقق پیروزی بزرگ [علیه تروریسم] زمان آن آن رسیده است که با اصلاح نهادهای امنیتی، دست به بازنگری بزنیم».

 

این کمیته به ریاست شخص محمد السودانی تشکیل خواهد شد و در نتیجه قرار است ضمن تقسیم وظایف بین چند نهاد امنیتی، در ساز و کار این نهادها نیز اصلاحاتی صورت گیرد.

 

به گفته محافل رسانه‌ای عراقی، تجدید ساختار نهادهای امنیتی این کشور که شامل فرماندهی عملیات مشترک، وزارت دفاع، وزارت کشور، سازمان اطلاعات، آژانس ضد تروریسم، آژانس امنیت ملی، سازمان اطلاعات نظامی، مشاور امنیت ملی و فرماندهی عملیات بغداد است یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی دولت سودانی به شمار می‌رود.

 

«فوزی الزبیدی» تحلیلگر امنیتی عراق معتقد است که نهادهای امنیتی کنونی در عراق از مشکلات متعددی رنج می‌برند که بسیاری از آن‌ها را می‌توان ناشی از سنت‌های فرقه ای و خویشاوندی که در فضای سیاست عراق بیداد می‌کند، دانست.

 

به گفته او فرماندهان این نهادهای امنیتی به طور عمده مجبورند دستورکار احزاب و گروه سیاسی که آن‌ها را به این سمت گمارده‌اند، اجرا کنند.

 

مسائلی همچون ناکارآمدی، اختلاف میان نهادهای موازی، وابستگی به جریان‌های داخلی و بعضا خارجی، فساد و ترک فعل عمده مسائلی است که بسیاری از محافل عراقی بر روی آن صحه می‌گذارند، السودانی نیز از ابتدای نخست‌وزیری یکی از وعده‌های خود را بازنگری در شاکله نهادهای امنیتی عنوان کرده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر