کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

گفت‌وگوی کاظمی‌قمی با وزیر خارجه طالبان درباره حق‌آبه هیرمند

نماینده ویژه و سرپرست سفارت ایران در کابل در دیدار وزیر خارجه طالبان در خصوص حقآبه رودخانه هیرمند رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۴۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان و سرپرست سفارت این کشور در کابل امروز شنبه (6 خرداد) با «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

تامین حقوق ایران از رودخانه هیرمند و روابط دوجانبه از جمله موضوعاتی بود که متقی و کاظمی قمی درباره آن تبادل نظر کردند.

 

«حافظ احمد ضیاء»، سخنگوی طالبان در توئیتی نوشت که کاظمی قمی در این دیدار به ارائه مطالبی در خصوص مواضع جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه پرداخت و گزارشی را از این نشست ارائه کرد.

 

در ادامه این دیدار، وزیر خارجه طالبان ضمن قدردانی از حمایت جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه برای از سرگیری روند انتقال زندانیان افغان، تاخیر در اجرای حکم اعدام زندانیان و تسهیل تحویل اتباع افغان از مقامات ایران قدردانی کرد.

 

وزیر امور خارجه طالبان همچنین در این دیدار بر حل مسائل و مشکلات دو جانبه از طریق گفت‌وگو و تفاهم تاکید کرد.

 

پیش از این امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان به دنبال درخواست مقامات ایران از هیات حاکمه افغانستان اظهاراتی را در خصوص حقابه این کشور ارائه کرده بود.

 

وی در مراسمی در این باره گفت: «امارات اسلامی افغانستان به موافقتنامه سال 1351 میان دو کشور متعهد است. اما خشکسالی که در افغانستان وجود دارد نیز باید در نظر گرفته شود.»

 

متقی ادامه داد: افغانستان سومین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی بوده و بیشتری آسیب بر منابع آبی کشور وارد شده است.

 

وزیر خارجه طالبان خطاب به مقامات ایران گفت: مقامات تهران باید درخواست خود را مطابق با موافقتنامه میان دو کشور تنظیم کرده و ملاک قضاوت باید مبتنی بر موارد مندرج در این بندنامه باشد.

 

اخیرا مقامات ایران از طالبان به دلیل عدم رعایت حق آبه این کشور انتقاد کردند.

 

در این راستا، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در سفر به چابهار پیرامون حق آبه هیرمند گفته بود که به حاکمان افغانستان اخطار می‌کنم، حق‌آبه مردم سیستان و بلوچستان را به فوریت بدهند.

 

رئیس جمهور ایران افزود: اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند، حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود و این مسأله چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر