اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

گفت‌وگوی کاظمی‌قمی با وزیر خارجه طالبان درباره حق‌آبه هیرمند

گفت‌وگوی کاظمی‌قمی با وزیر خارجه طالبان درباره حق‌آبه هیرمند نماینده ویژه و سرپرست سفارت ایران در کابل در دیدار وزیر خارجه طالبان در خصوص حقآبه رودخانه هیرمند رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۳ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۴۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، «حسن کاظمی قمی»، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان و سرپرست سفارت این کشور در کابل امروز شنبه (6 خرداد) با «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

تامین حقوق ایران از رودخانه هیرمند و روابط دوجانبه از جمله موضوعاتی بود که متقی و کاظمی قمی درباره آن تبادل نظر کردند.

 

«حافظ احمد ضیاء»، سخنگوی طالبان در توئیتی نوشت که کاظمی قمی در این دیدار به ارائه مطالبی در خصوص مواضع جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه پرداخت و گزارشی را از این نشست ارائه کرد.

 

در ادامه این دیدار، وزیر خارجه طالبان ضمن قدردانی از حمایت جمهوری اسلامی ایران در نشست دوحه برای از سرگیری روند انتقال زندانیان افغان، تاخیر در اجرای حکم اعدام زندانیان و تسهیل تحویل اتباع افغان از مقامات ایران قدردانی کرد.

 

وزیر امور خارجه طالبان همچنین در این دیدار بر حل مسائل و مشکلات دو جانبه از طریق گفت‌وگو و تفاهم تاکید کرد.

 

پیش از این امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان به دنبال درخواست مقامات ایران از هیات حاکمه افغانستان اظهاراتی را در خصوص حقابه این کشور ارائه کرده بود.

 

وی در مراسمی در این باره گفت: «امارات اسلامی افغانستان به موافقتنامه سال 1351 میان دو کشور متعهد است. اما خشکسالی که در افغانستان وجود دارد نیز باید در نظر گرفته شود.»

 

متقی ادامه داد: افغانستان سومین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی بوده و بیشتری آسیب بر منابع آبی کشور وارد شده است.

 

وزیر خارجه طالبان خطاب به مقامات ایران گفت: مقامات تهران باید درخواست خود را مطابق با موافقتنامه میان دو کشور تنظیم کرده و ملاک قضاوت باید مبتنی بر موارد مندرج در این بندنامه باشد.

 

اخیرا مقامات ایران از طالبان به دلیل عدم رعایت حق آبه این کشور انتقاد کردند.

 

در این راستا، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در سفر به چابهار پیرامون حق آبه هیرمند گفته بود که به حاکمان افغانستان اخطار می‌کنم، حق‌آبه مردم سیستان و بلوچستان را به فوریت بدهند.

 

رئیس جمهور ایران افزود: اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند، حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود و این مسأله چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار