مذاکره عربستان برای پیوستن به بانک توسعه « بریکس»-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

مذاکره عربستان برای پیوستن به بانک توسعه « بریکس»

رسانه‌های مختلف از تلاش و مذاکرات عربستان سعودی برای پیوستن به بانک جدید «توسعه» وابسته به گروه «بریکس» خبر دادند .
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۸۶۵۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌های خبری اعلام کردند که عربستان سعودی درحال انجام‌ رایزنی برای پیوستن به بانک جدید توسعه وابسته به گروه «بریکس» است.

 

نمایندگان این بانک اعلام کردند که ما در خاورمیانه برای عربستان سعودی اهمیت زیادی قائل هستیم و درحال انجام گفت‌وگوهای حرفه‌ای با این کشور هستیم.

 

به گزارش اسپوتنیک، پیوستن عربستان سعودی به این مجموعه روابط میان کشورهای عضو این بانک را تقویت می‌کند؛ بانکی که بزرگ ترین اقتصادهای نوظهور جهان برای جایگزین کردن با موسسات غربی «برتون وودز» تشکیل دادند.

 

تصمیم سیاسی برای ایجاد بانک جدید توسعه در سال 2013 در جریان نشست سران در «دوربان» واقع در آفریقای جنوبی اتخاذ شد. در سال 2014 در نشست «فورتالزا» در برزیل توافقی در خصوص تاسیس این بانک به امضا رسید و در 7 ژوئیه 2015 در نشستی در مسکو، این بانک به طور رسمی کار خود را شروع کرد.

 

هدف اصلی تاسیس این بانک تامین مالی پروژه‌های زیرساختی و توسعه پایدار در کشورهای عضو بریکس و کشورهای در حال توسعه است.

 

پیش از این «سرگئی کوزلوف» سفیر روسیه در عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور پادشاهی تمایل زیادی برای پیوستن به گروه بریکس (پنج اقتصاد بزرگ و در حال توسعه جهان) و همچنین سازمان همکاری شانگهای دارد.

 

گروه بریکس شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند،چین و آفریقای جنوبی است. از زمان شکل‌گیری بریکس بیش از یک دهه پیش، کشورهای عضو در زمینه‌هایی مانند اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نوآوری‌های فناوری و همچنین مبادلات فرهنگی و مردمی به نتایج مفیدی دست یافته‌اند. نام این گروه برگرفته از حرف اول نام انگلیسی اعضای آن است.

 

ایدهٔ شکل‌گیری گروهی به نام بریک، در سال 2001 توسط مؤسسه سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس، به منظور پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان و قدرت‌های برتر آن در نیم قرن آینده مطرح گردید. جیم اونیل اولین بار نام مخفف این گروه را در سر تیتر یک روزنامهٔ اقتصادی به کار برد.

 

پنج کشور عضو بریکس در حال حاضر بیش از 40 درصد از جمعیت جهان و حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می دهند. اقتصاد آنها 23 درصد از حجم اقتصاد جهانی و 18 درصد از حجم تجارت بین المللی را تشکیل می دهد.

 

کشورهایی مانند مصر، مکزیک، نیجریه، پاکستان، سودان، سوریه، ترکیه، امارات متحده عربی، بحرین، بنگلادش، اندونزی، ونزوئلا و زیمبابوه نیز تمایل خود را برای عضویت در بریکس نشان داده‌اند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر