غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

مذاکره عربستان برای پیوستن به بانک توسعه « بریکس»

رسانه‌های مختلف از تلاش و مذاکرات عربستان سعودی برای پیوستن به بانک جدید «توسعه» وابسته به گروه «بریکس» خبر دادند .
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 28
کد خبر: ۱۸۶۵۹۷

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌های خبری اعلام کردند که عربستان سعودی درحال انجام‌ رایزنی برای پیوستن به بانک جدید توسعه وابسته به گروه «بریکس» است.

 

نمایندگان این بانک اعلام کردند که ما در خاورمیانه برای عربستان سعودی اهمیت زیادی قائل هستیم و درحال انجام گفت‌وگوهای حرفه‌ای با این کشور هستیم.

 

به گزارش اسپوتنیک، پیوستن عربستان سعودی به این مجموعه روابط میان کشورهای عضو این بانک را تقویت می‌کند؛ بانکی که بزرگ ترین اقتصادهای نوظهور جهان برای جایگزین کردن با موسسات غربی «برتون وودز» تشکیل دادند.

 

تصمیم سیاسی برای ایجاد بانک جدید توسعه در سال 2013 در جریان نشست سران در «دوربان» واقع در آفریقای جنوبی اتخاذ شد. در سال 2014 در نشست «فورتالزا» در برزیل توافقی در خصوص تاسیس این بانک به امضا رسید و در 7 ژوئیه 2015 در نشستی در مسکو، این بانک به طور رسمی کار خود را شروع کرد.

 

هدف اصلی تاسیس این بانک تامین مالی پروژه‌های زیرساختی و توسعه پایدار در کشورهای عضو بریکس و کشورهای در حال توسعه است.

 

پیش از این «سرگئی کوزلوف» سفیر روسیه در عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور پادشاهی تمایل زیادی برای پیوستن به گروه بریکس (پنج اقتصاد بزرگ و در حال توسعه جهان) و همچنین سازمان همکاری شانگهای دارد.

 

گروه بریکس شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند،چین و آفریقای جنوبی است. از زمان شکل‌گیری بریکس بیش از یک دهه پیش، کشورهای عضو در زمینه‌هایی مانند اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نوآوری‌های فناوری و همچنین مبادلات فرهنگی و مردمی به نتایج مفیدی دست یافته‌اند. نام این گروه برگرفته از حرف اول نام انگلیسی اعضای آن است.

 

ایدهٔ شکل‌گیری گروهی به نام بریک، در سال 2001 توسط مؤسسه سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس، به منظور پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان و قدرت‌های برتر آن در نیم قرن آینده مطرح گردید. جیم اونیل اولین بار نام مخفف این گروه را در سر تیتر یک روزنامهٔ اقتصادی به کار برد.

 

پنج کشور عضو بریکس در حال حاضر بیش از 40 درصد از جمعیت جهان و حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص می دهند. اقتصاد آنها 23 درصد از حجم اقتصاد جهانی و 18 درصد از حجم تجارت بین المللی را تشکیل می دهد.

 

کشورهایی مانند مصر، مکزیک، نیجریه، پاکستان، سودان، سوریه، ترکیه، امارات متحده عربی، بحرین، بنگلادش، اندونزی، ونزوئلا و زیمبابوه نیز تمایل خود را برای عضویت در بریکس نشان داده‌اند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر