نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق گفت‌وگوی عراقچی و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مادورو: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد بیانیه فرماندهی سنتکام درباره توقیف نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران اظهارات جدید نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین نبرد سنگین نیرو‌های جولانی و قسد در حومه الرقه سخنگوی دولت: جمهوری اسلامی از سوی میانجی‌گران پیام‌هایی دریافت کرده

عربستان سعودی ۲ شیعه بحرینی را اعدام کرد

وزارت کشور عربستان سعودی از اجرای حکم اعدام دو جوان شیعه بحرینی خبر داد و ادعا کرد که این افراد متهم به تلاش برای ایجاد هرج‌ومرج در عربستان و بحرین بودند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ باقر درویش رئیس انجمن حقوق بشر بحرین خبر داد که عربستان سعودی امروز دوشنبه، دو جوان بحرینی را اعدام کرد که این اعدام‌ها با استناد به «اعتراف‌های زیر شکنجه» صورت گرفته است.

پایگاه خبری مرآة البحرین به نقل از درویش گزارش داد، «صادق ثامر» و «جعفر سلطان» دو شیعه بحرینی هستند که در جریان یک «محاکمه بسیار شرم‌آور»، محکوم به اعدام شده بودند و حکم آنان، امروز اجرا شد.

وزارت کشور عربستان ادعا کرد که این دو نفر، وابسته به یک باند «تروریستی» بودند که سرکرده این باند در بحرین فعالیت داشته است. ثامر و سلطان متهم به تلاش برای «ناامن‌سازی عربستان و بحرین و ایجاد هرج‌ومرج در این دو کشور» بودند. وزارت کشور سعودی همچنین سه‌شنبه (دوم خرداد) از اجرای حکم اعدام یکی دیگر از جوانان شهر «قطیف» در شرق این کشور خبر داد.

این نهاد سعودی با انتشار بیانیه‌ای خبر داد که این فرد، به اتهام «جاسوسی برای یک کشور متخاصم» و خروج غیر قانونی از عربستان اعدام شده است. این نهاد سعودی مدعی شد که فرد اعدام شده، در حال آموزش استفاده از سلاح بوده و برای انجام حملات آماده می‌شده است.

این حکم در منطقه شرقیه اجرا شد. «احمد بن علی بن معتوق آل بدر» نام فردی بود که اعدام شد. شرق عربستان سعودی عمدتا شیعه نشین است و اهالی آن عموماً به دلایل سیاسی بازداشت و محاکمه می‌شوند.

درویش در ادامه تأکید کرد که «حکم اعدام ثامر و سلطان، نهمین حکم اعدام سیاسی و خودسرانه است که از آغاز سال ۲۰۲۳ [در عربستان]اجرا شده است».

به گفته این مسئول حقوق بشری، مسئولان سعودی، سلطان و ثامر را در سال ۲۰۱۵ بازداشت کرده بودند و بیش از ۱۰۰ روز در سلول انفرادی در زندان شهر «الدمام» زندانی بوده‌اند. مسئولان سعودی پس از ۱۱۵ روز به آنان اجازه دادند که با خانواده‌های خود تماس بگیرند.

مسئولان سعودی همچنین به آنان اجازه ندادند که درباره شرایط بازداشت خود سخن بگویند. در سال ۲۰۲۱ هم دادگاه کیفری سعودی که مخصوص مسائل مربوط به «تروریسم» است، ثامر و سلطان را به اعدام محکوم کرد.

عربستان اول خرداد نیز سه جوان شیعه را اعدام کرد. «حیدر بن حسن بن عبدالله مویس»، «حسن بن عیسی بن احمد آل مهنا» و «محمد بن ابراهیم بن جعفر امویس» نام این افراد بوده است.

اتهام این جوانان اهل قطیف طبق ادعای وزارت کشور عربستان سعودی، آموزش کار با سلاح و ساخت بمب در یک پادگان خارج از این کشور و متعلق به یکی از گروه‌های ضد عربستان سعودی عنوان شده، اما منابع مخالف عربستان علت را صرفاً سیاسی دانسته‌اند.

از سال ۲۰۱۱ که همزمان با اعتراضات در کشور‌های عربی، شرق عربستان و مناطق شیعه نشین نیز به پا خواستند، تاکنون ده‌ها نفر از فعالان و معترضان به بهانه‌های امنیتی و ادعای مبارزه با تروریسم به دست دولت سعودی اعدام شده‌اند. / فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار