گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

برقراری آتش‌بس ۲۴ ساعته در سودان

وزارت خارجه عربستان از توافق طرف‌های درگیر در سودان برای برقراری آتش بس ۲۴ ساعته در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 09
کد خبر: ۱۸۸۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت خارجه عربستان روز جمعه اعلام کرد که نمایندگان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به یک توافق آتش بس ۲۴ ساعته دست یافتند و این آتش بس از ساعت ۱۰ صبح روز شنبه آغاز می شود.

براساس بیانیه منتشر شده توسط عربستان و آمریکا، طرفین متعهد شده اند که همه حملات هوایی، توپخانه و پهپادی و جابجایی نیرو و امکانات پشتیبانی را در این مدت متوقف و از تلاش برای دستیابی به پیروزی خودداری کنند.

طرفین درگیری متعهد شده اند اجازه رسیدن کمک ها به همه مناطق سودان را بدهند و این توافق نقش مهمی در رسیدن کمک ها به آسیب دیدگان درگیری دارد.

عربستان سعودی و آمریکا مانند ملت سودان از اینکه طرفین درگیری به توافق های پیشین پایبند نبودند احساس ناخرسندی می کنند و برهمین اساس، آتش بس کنونی پیشنهاد شد تا اندکی از خشونت ها کاسته شد و کمک های انسانی به نیازمندان برسد و فضای اعتماد میان طرفین درگیری بهبود یابد.

در صورتی که طرف های درگیر در سودان به این آتش بس پایبند نمانند، میانجی ها مجبور خواهند شد، مذاکرات جده را تا زمان دیگری به تاخیر اندازند.

سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) شاهد درگیری بین ارتش این کشور به فرماندهی عبدالفتاح البرهان با نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) از جمله در پایتخت خارطوم و سایر شهرهای شمال و غرب کشور بوده است.

تاکنون چندین بار آتش‌بس در سودان اعلام شده، اما طرف‌های درگیر بطور مداوم آن را نقض می‌کنند.

درگیری های اخیر سودان تاکنون بیش از یکهزار و ۸۰۰ کشته برجای گذاشته و سازمان ملل اعلام کرده که بیش از یک میلیون نفر در داخل این کشور آواره شده‌اند، علاوه بر آن ۳۰۰ هزار سودانی به کشورهای همسایه پناه برده‌اند.

نمایندگان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان از ۱۶ اردیبهشت در شهر جده عربستان حضور دارند و برای دستیابی به توافق مذاکره می کنند./ایرنا

ارسال نظر