بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

فرزین:تورم در سال‌های اخیر ناشی از شوک‌های انتظاری و علامت‌دهی نرخ ارز است

رییس کل بانک مرکزی گفت: عامل اصلی تورم بیشتر ناشی از شوک انتظاری و علامت دهی نرخ ارز و بازار غیررسمی به قیمت‌ها بود که موجب رشد قیمت و تورم شده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۳ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۱۸۸۹۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمدرضا فرزین» در حاشیه نشست سی‌امین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در مورد تسهیلات تکلیفی، اظهار کرد: اینکه یکی از مشکلات کنونی اقتصاد ما تسهیلات تکلیفی است حرف درستی است، اما اینکه آیا همه مشکلات بانک‌ها ناشی از تسهیلات تکلیفی می‌باشد حرف درستی نیست؛ زیرا برخی از بانک‌ها که مشکل ناترازی دارند، تسهیلات تکلیفی پرداخت نمی‌کنند.

وی افزود: بانکی وجود دارد که عمده مشکلات آن ناشی از تسهیلات تکلیفی است، اما بانکی هم وجود دارد که مشکل تسهیلات تکلیفی ندارد و سهامدارش از تسهیلات سوء استفاده کرده است؛ بنابراین اگر مشکل تسهیلات تکلیفی حل شود همه مشکل نظام بانکی حل نخواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: تحلیلی مبنی بر اینکه، چون کمبود سرمایه‌گذاری اتفاق افتاده، منحنی عرضه اقتصاد به سمت چپ منتقل شده و تولید بالقوه کاهش یافته کاملاً درست است و در ۱۰ سال گذشته سرمایه‌گذاری لازم صورت نگرفته است اما عوامل دیگر باعث شده تولید بالقوه کاهش یابد، اما نمی‌توان تورم را ناشی از این موضوع دانست.

فرزین بیان کرد: تورم ما در سه، چهار سال اخیر بیشتر ناشی از شوک و انتظارات، و در ادامه آن فشار به نرخ ارز و علامت‌دهی نرخ ارز در بازارهای غیررسمی بوده که موجب افزایش قیمت‌ها شده است، در حالی که رشد واقعی نقدینگی ما در سه چهار سال گذشته منفی بوده است.

وی ادامه داد: تورم به شدت افزایش پیدا کرده است که بر اساس نظریه اقتصادی قابل توضیح نیست؛ بنابراین ما باید به سمت کنترل منشاء تورم یعنی انتظارات برویم و سیاست‌های ارزی و پولی را در این زمینه هدایت کنیم، البته تنها بخشی از این راه حل‌ها در دست بانک مرکزی است.

رییس کل بانک مرکزی درباره تاثیر افزایش تورم بر دهک‌های پایین جامعه اظهار کرد: این درست است که تورم باعث می‌شود دهک‌های پایین‌تر آسیب بیشتری ببینند، اما سال گذشته با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به هر کدام از افراد سه دهک پایین جامعه ۴۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت شد که به نظرم این افزایش مبلغ باعث شده ضریب جینی بهبود یابد و آسیب دهک‌های پایین جامعه به دلیل افزایش تورم تا حدودی جبران شده؛ بنابراین آسیب دهک‌های پایین‌تر کمتر شده است.

فرزین در پایان درباره قانون مالیات و سوداگری، گفت: ما از سال ۱۳۸۹ پیگیر ارسال لایحه قانون مالیات‌ها به مجلس بودیم و از آن حمایت می‌کنیم، اما از مجلس درخواست داریم که در این زمینه نگاهی هم به بازار ارز داشته باشند، چرا که وقتی بر دارایی‌های داخلی مالیات می‌بندید، ممکن است منجر به فرار سرمایه شود؛ بنابراین زمان اجرای این قانون هم بسیار اثرگذار است./ایرنا

ارسال نظر