لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده آلودگی هوای تهران بسته ویژه مکالمه و اینترنت در طرح رمضان ۱۴۰۴ بی نهایت همراه اول ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمالی و مسدودی برخی محور‌های غیرشریانی اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی ساعت کار ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد آمار معلمان بازنشسته مشغول در مدارس اعلام شد هشدار هواشناسی برای تهران/ افزایش دما و پایداری هوا در راه است/ غبار محلی در مناطق پرتردد جزئیات مهم جذب ٧۴ هزار نفر در آموزش و پرورش واریز حقوق فرهنگیان از روز پنجشنبه ٣٠ بهمن ماه ۱۴۰۴+ جزئیات ساعت جدید فعالیت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار در ماه رمضان واکنش قوه قضائیه به ادعای وکیل امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو مأمور نیروی انتظامی شهرستان ایذه به شهادت رسید تمایل ایرانیان برای داشتن ۲.۵ فرزند/ نرخ باروری کل کشور حدود ۱.۴۴ مجوز استخدام ۸۵ هزار معلم در کشور صادر شد/ تکلیف معیشت معلمان چه می‌شود؟ احراز شهادت ۲ تن از قربانیان حوادث دی‌ماه در یاسوج

ساخت حسگری برای تشخیص آنی مواد غذایی فاسد

انسان مواد غذایی زیادی را هدر می‌دهد که بخشی از آن به دلیل فاسد شدن این مواد است. محققان برای حل این مشکل حسگر کوچکی ساخته‌اند که تازگی غذا‌ها را کنترل و داده‌های مربوطه را برای گوشی ارسال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۲:۱۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۲۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسگر تازه اختراع شده مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی را به صورت آنی کنترل و داده‌ها را به گوشی هوشمند ارسال می‌کند. این دستگاه پتانسیل تغییر سطح ایمنی و امنیت غذایی را در سراسر جهان دارد.

هر سال تقریباً یک سوم کل مواد غذایی تولید شده در سطح جهان از بین رفته یا هدر می‌رود. این رقم در حدود ۱.۴ میلیارد تن (۱.۳ میلیارد تن) غذا است. این امر نه تنها از نظر پولی برای اقتصاد جهانی پرهزینه است، بلکه تا ۱۰ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای از بخشی از مواد غذایی تولید می‌شود که مصرف نمی‌شوند. همچنین خطر مسمومیت غذایی ناشی از خوردن غذای فاسد هم وجود دارد.

هنگامی که غذا‌های غنی از پروتئین مانند گوشت، مرغ و ماهی شروع به فاسد شدن می‌کنند، آمین‌های بیوژنیک تولید می‌کنند. آن‌ها ترکیبات آلی هستند که شاخص‌های تعیین کننده کیفیت غذا بوده و به طور بالقوه برای انسان سمی هستند. در حالی که کنترل آمین‌های بیوژنیک روش استاندارد طلایی برای نظارت بر فساد مواد غذایی است، اما اندازه‌گیری آن‌ها مستلزم استفاده از ابزار گران قیمت و غیرقابل حمل توسط پرسنل آموزش دیده است.

اکنون، محققان دانشگاه کوچ ترکیه، حسگر کوچکی ساخته‌اند که می‌تواند به صورت بی سیم و بدون باتری، تازگی غذا را به صورت لحظه‌ای کنترل کند و نتایج را به گوشی هوشمند ارسال کند.

این حسگر از یک پلیمر با سنتز آسان ساخته شده که روی الکترود‌هایی لمینت و از حسگر خازنی برای تشخیص آمین‌های بیوژنیک تولید شده توسط غذا‌های غنی از پروتئین استفاده می‌کند. وزن این حسگر حدود ۲ گرم و اندازه آن ۰.۳ اینچ (۲ سانتی متر مربع) است. حسگر مذکور از فناوری ارتباط میدانی نزدیک (NFC) با تراشه‌ها استفاده کرده و با تلفن هوشمند جفت می‌شود و اطلاعات مربوط به اندازه گیری‌ها را به صورت بی سیم و آنی از طریق آنتن ارسال می‌کند. تراشه زمانی انرژی دریافت می‌کند که یک گوشی هوشمند سازگار با NFC در نزدیکی حسگر قرار گیرد.

آزمایش این حسگر موفقیت آمیز بوده و انتظار می‌رود برنامه ریزی برای تولید آن در آینده نزدیک آغاز شود. / نیواطلس

ارسال نظر
آخرین اخبار