غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق گفت‌وگوی عراقچی و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مادورو: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد بیانیه فرماندهی سنتکام درباره توقیف نفتکش متخلف توسط سپاه پاسداران اظهارات جدید نتانیاهو درباره تشکیل کشور فلسطین نبرد سنگین نیرو‌های جولانی و قسد در حومه الرقه سخنگوی دولت: جمهوری اسلامی از سوی میانجی‌گران پیام‌هایی دریافت کرده جزئیات دیدار معاون سیاسی رئیس مجلس لبنان با لاریجانی جزئیات گفت‌وگوی پوتین و نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران رأی‌گیری پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه در شورای امنیت رئیس جمهور لبنان: از اسرائیل به شورای امنیت شکایت می‌کنیم بلومبرگ: غرب دستورالعمل جدیدی برای نظارت بازرسان آژانس در ایران تهیه می‌کند

پس از اف-۱۶، اوکراین اینک جنگنده «اف-۱۸» می‌خواهد

منابع مطلع از مطرح شدن انتقال جنگنده‌های «اف-18» استرالیا به اوکراین خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 14
کد خبر: ۱۸۹۲۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، در حالیکه در زمینه کارآمدی جنگنده‌های «اف-۱۶» اهدایی غرب به اوکراین در نبرد با روسیه ابهاماتی وجود دارد، یکی از مقامات اوکراین از تقاضای این کشور از استرالیا برای دریافت جنگنده «اف-۱۸» خبر داد.

 

«واسیل میروشنیچنکو» سفیر اوکراین در استرالیا روز سه‌شنبه به «خبرگزاری فرانسه» گفت که کی‌یف از استرالیا در مورد وضعیت ده‌ها جنگنده اف-۱۸ زمین گیر شده این کشور اطلاعاتی خواسته است. کی‌یف بر این باور است که انتقال احتمالی این تسلیحات می‌تواند به طور قابل توجهی قدرت هوایی اوکراین را در نبرد با روسیه تقویت کند.

 

اوکراین در حالی در پی دریافت جنگنده اف-۱۸ از استرالیا است که تحلیلگران نظامی بر این باورند که هزینه بازآماد جنگنده‌های «اف-۱۶» اهدایی آمریکا به اوکراین بالاست و کارایی نظامی مناسبی برای این کشور جهت مقابله با روسیه ندارد.

 

سفیر اوکراین در استرالیا گفت که درخواست اولیه در مورد وضعیت تخمینی ۴۱ جنگنده اف-۱۸ استرالیا در پایگاه هوایی شمال سیدنی مطرح شده است.

 

میروشنیچنکو گفت: «درخواستی برای اطلاعات وجود داشته و اوکراین در حال بررسی قابلیت‌های این جنگنده‌هاست.»

 

این در حالی است که اوکراین اخیرا تاییدیه کاخ سفید را برای خرید هواپیماهای پیشرفته «نسل چهارم» ساخت ایالات متحده مانند اف-۱۶ دریافت کرد. چندین کشورغربی علاقه خود را به تامین اف-16 به اوکراین نشان داده‌اند، اما علاقه اوکراین به جنگنده‌های اف-۱۸ استرالیا اولین بار است که آشکار می‌شود.

 

«میک رایان» ژنرال بازنشسته استرالیایی، گفت که اف-۱۸ می‌تواند به توازن قوا و جلوگیری از حملات به زیرساخت های حیاتی اوکراین کمک کند. اوکراین در حال حاضر دارای ۸۲ جنگنده تهاجمی است.

 

هنوز مشخص نیست که چه تعداد از این جنگنده‌های اف-۱۸ قابل استفاده هستند، اما یک منبع آگاه شمار آن‌ها را بین ۱۲ تا ۱۶ فروند عنوان کرده است. این معامله نیاز به تایید این شرکت سازنده، اوکراین، استرالیا و آمریکا دارد. تاکنون دولت استرالیا ۳۴۰ میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار