رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد  ادعای اروپا: فرصت برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌سرعت در حال پایان است جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ایران، روسیه و چین درباره ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای

سوئد: به شروط ترکیه برای موافقت با عضویت در ناتو عمل کردیم

وزیر امور خارجه سوئد بار دیگر تاکید کرد، کشورش شروط ترکیه را برای آنکه با پیوستنش به ائتلاف ناتو موافقت کند برآورده کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 27
کد خبر: ۱۹۱۶۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ «توبیاس بیلستروم»، وزیر امور خارجه سوئد روز سه شنبه در کنفرانس خبری با همتای انگلیسی خود مجددا گفت، استکهلم با اجرای قانون جدید مبارزه با تروریسم آخرین شروط الزامی برای پیوستن به ائتلاف ناتو که در توافق با ترکیه تعیین شد را برآورده کرده است.

دولت‌های سوئد و فنلاند در تاریخ ۱۸ مه سال ۲۰۲۲ پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.

فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد، اما دولت ترکیه به دلیل نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی می‌شود. در ماه جاری میلادی آنکارا بار دیگر گفت، سوئد باید تجمعات و راهپیمایی‌های ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید.

بیلستروم در کنفرانس مطبوعاتی با «جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه انگلیس در شهر استکهلم بیان کرد: «قانون جدیدی اخیرا در سوئد اجرایی شد که شرکت در یک سازمان تروریستی به هر نحو را غیر قانونی می‌کند. به موجب این قانون ما آخرین بخش از توافق سه جانبه سوئد و فنلاند با ترکیه را عملی کردیم.»

وزیر خارجه سوئد شش روز قبل نیز در اظهاراتی مشابه با تاکید بر اینکه کشورش توافقش با آنکارا را عملی کرده، بیان کرد، وقت آن رسیده پارلمان ترکیه روند تایید درخواست عضویت استکهلم در ناتو را شروع کند.

بیلستروم در حاشیه نشست پارلمان کشورش با بیان اینکه سوئد هیچ نقشه جایگزینی برای پیوستن به ناتو ندارد، تاکید کرد آزادی تجمعات در قانون اساسی این کشور گنجانده شده، اما اینطور نیست که هر چیزی که قانونی است همیشه درست باشد.

ترکیه معتقد است سوئد به اعضای گروهک تروریستی «پ. ک. ک» پناه داده است. علاوه بر آنکارا، دولت مجارستان نیز هنوز با درخواست استکهلم برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نکرده است.

وزیر خارجه سوئد، اما گفت، استکهلم همچنان امیدوار است بتواند تا زمان نشست سران ناتو در اواسط ماه ژوئیه در لیتوانی، به این ائتلاف نظامی بپیوندد. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار