پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود «پ. ک. ک» از مرز عراق و ترکیه عقب‌نشینی کرد افشاگری تلگراف از شیوه عضوگیری داعش در انگلیس با هوش مصنوعی غریب‌آبادی: به هر قطعنامه‌ای علیه ایران در آژانس پاسخ می‌دهیم ناو هواپیمابر فورد آمریکا وارد دریای کارائیب شد رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: باید برای اشغال آن سوی خط زرد آماده باشیم تاریخ اعلام نتایج نهایی انتخابات عراق

سوئد: به شروط ترکیه برای موافقت با عضویت در ناتو عمل کردیم

وزیر امور خارجه سوئد بار دیگر تاکید کرد، کشورش شروط ترکیه را برای آنکه با پیوستنش به ائتلاف ناتو موافقت کند برآورده کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 27
کد خبر: ۱۹۱۶۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ «توبیاس بیلستروم»، وزیر امور خارجه سوئد روز سه شنبه در کنفرانس خبری با همتای انگلیسی خود مجددا گفت، استکهلم با اجرای قانون جدید مبارزه با تروریسم آخرین شروط الزامی برای پیوستن به ائتلاف ناتو که در توافق با ترکیه تعیین شد را برآورده کرده است.

دولت‌های سوئد و فنلاند در تاریخ ۱۸ مه سال ۲۰۲۲ پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.

فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد، اما دولت ترکیه به دلیل نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی می‌شود. در ماه جاری میلادی آنکارا بار دیگر گفت، سوئد باید تجمعات و راهپیمایی‌های ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید.

بیلستروم در کنفرانس مطبوعاتی با «جیمز کلورلی»، وزیر امور خارجه انگلیس در شهر استکهلم بیان کرد: «قانون جدیدی اخیرا در سوئد اجرایی شد که شرکت در یک سازمان تروریستی به هر نحو را غیر قانونی می‌کند. به موجب این قانون ما آخرین بخش از توافق سه جانبه سوئد و فنلاند با ترکیه را عملی کردیم.»

وزیر خارجه سوئد شش روز قبل نیز در اظهاراتی مشابه با تاکید بر اینکه کشورش توافقش با آنکارا را عملی کرده، بیان کرد، وقت آن رسیده پارلمان ترکیه روند تایید درخواست عضویت استکهلم در ناتو را شروع کند.

بیلستروم در حاشیه نشست پارلمان کشورش با بیان اینکه سوئد هیچ نقشه جایگزینی برای پیوستن به ناتو ندارد، تاکید کرد آزادی تجمعات در قانون اساسی این کشور گنجانده شده، اما اینطور نیست که هر چیزی که قانونی است همیشه درست باشد.

ترکیه معتقد است سوئد به اعضای گروهک تروریستی «پ. ک. ک» پناه داده است. علاوه بر آنکارا، دولت مجارستان نیز هنوز با درخواست استکهلم برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نکرده است.

وزیر خارجه سوئد، اما گفت، استکهلم همچنان امیدوار است بتواند تا زمان نشست سران ناتو در اواسط ماه ژوئیه در لیتوانی، به این ائتلاف نظامی بپیوندد. / فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار