به گزارش راهبرد معاصر؛ حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص روند پیشرفت نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: نمایندگان مجلس از روند نهضت ملی مسکن رضایتی ندارند و به منظور پیگیری این مساله، مسیری در حال طی شدن است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: طبق اطلاعات بنده در زمینه اجرایی شدن قانون جهش تولید مسکن آن همت و کاری که باید صورت بگیرد، اتفاق نیافتاده است و از این بابت دچار خسران هستیم؛ مردم در تامین مسکن دچار مشکل هستند، نه تنها برای بخش زیادی از مردم صاحب مسکن شدن به آرزو تبدیل شده، حتی افرادی که درآمد پایینی برخوردار هستند دیگر توانایی اجاره مسکن را هم ندارند. بنابراین از این بابت وضعیت مناسبی ندرایم.
وی ادامه داد: در این سالها طبق نیاز کشور حداقل سالانه باید 800 هزار واحد مسکونی تولید میشد و این در حالی است که عدد قابل توجهی از افراد در ایران فاقد مسکن هستند و از طرف دیگر 2.5 میلیون واحد مسکونی خالی وجود دارد که مالکان حاضر به اجاره آن نیستند.
* مسکن مهر با پای کار آمدن همه توان دولت موفق شد
حاجیدلیگانی گفت: طبق بررسیهای انجام شده در بازه زمانی که مسکن مهر احداث میشد، باوجود همه اشکالاتی که به آن وارد است اما در بازار و کل حوزه مسکن وضعیت قابل قبولی ایجاد شده بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: برای اجرای پروژه مسکن مهر، دولت وقت تلاش مضاعف داشت، همه فرمانداریها، شهرداریها، بخشداریها، استانداریها و شورای عالی مسکن در کنار وزیر وقت، شبانهروز تلاش کردند، در نهضت ملی مسکن، اهتمام چندانی از سوی برخی بخشها وجود ندارد، باوجود قانون مناسب و تفویض اختیارات خوبی که شده اما قانون اجرا نمی شود.
حاجی دلیگانی در سوال به اینکه علت این کمکاری چیست؟ پاسخ داد: اشکال اساسی این است که اولویت وزارت راه و شهرسازی، مسکن نیست. نظام تصمیمگیری و عملیاتی کردن تصمیمها براساس یک کار جهادی در عمل نیست.
* آمار قابل اتکایی از نهضت ملی مسکن وجود ندارد
وی افزود: نکته مهم در این حوزه این است که اساسا آمار دقیق و رسمی در این زمینه وجود ندارد، بخشی از آمارهای موجود هم ارزش اتکا ندارد و عملا کار خاصی اتفاق نیافتاده است.
این نماینده مجلس گفت: وزارت راه و شهرسازی عمده کار را به بنیاد مسکن تفویض کرده است، بنیاد مسکن هم در حوزه ساختمانسازی نگاه بنگاهداری دارد تا خانهدار کردن مردم و از طرفی افرادی هم که در حال حاضر در طرح، ثبتنام انجام دادهاند، نه قرار دادی با آنها بسته شده و نه افراد اطمینانی از خانهدار شدن دارند.
بر اساس آمار رسمی با گذشت 2 سال از وعده ساخت 4 میلیون واحد مسکونی تا کنون تنها 1.3 میلیون مسکن در حال ساخت است و این آمار با وعده یاد شده که نیاز بازار مسکن و تکلیف قانونی است، فاصله دارد./