به گزارش راهبرد معاصر، «والتر بوسوتیل» روانپزشک پیشین نظامیان انگلیسی اظهارداشت کهنهسربازان از بیماریهای روحی و روانی رنج میبرند و این ممکن است ناشی از مأموریتی باشد که به آنها داده شده بود.
وی به «دیلی میل» گفت اکنون که به عنوان مدیر تحقیقات مؤسسه «مبارزه با استرس و سلامت روان کهنهسربازان» کار میکند، این موضوع را در مستندی در شبکه چهار انگلیس مطرح کرده است.
دیلیمیل نوشته است در این مستند سربازان انگلیسی درباره احساس خود صحبت میکنند که چگونه مجبور شدند از تخلیه افغانهایی که به آنها التماس میکردند خودداری کنند، زیرا واجد شرایط حمایت انگلیس نبودند.
بوسوتیل همچنین اظهارداشت «آسیب روحی میتواند ناشی از مأموریتهایی باشد که در آن نیروهای مسلح به دلیل دستوراتی که به آنها داده شده بر سر دوراهی غیرقابل حل قرار گرفته باشند».
«ریچارد مایکل» که در واحد چتربازان سربازان انگلیس بوده است گفت وقتی افغانستان بودم، میدانستم که چیزی در درون من تغییر کرده است. چند هفته پس از آن که به خانه رفتم، همسرم گفت: چرا تغییر کردهای؟
روانپزشک انگلیسی واکنش کهنهسربازان را «غیرعادی» نمیداند. بسیاری از آنها به او گفتهاند: «ما واقعاً احساس ناراحتی میکنیم.»
به گفته بوسوتیل، این کهنهسربازان احساس میکنند که نه تنها حضور آنها در افغانستان اتلاف وقت بوده، بلکه شیوه عقبنشینی آنها هم ناامیدکننده بوده است.
پیش از این هم گزارشهای نسبتاً مشابهی در مورد بیماریهای روحی و روانی نظامیان آمریکایی و برخی از کشورهای دیگر که در افغانستان حضور داشتند، منتشر شده بود./ تسنیم