وضعیت آب و هوای تهران تا پایان هفته/ هوا تا چند درجه گرم‌تر می‌شود؟ زمان برگزاری آزمون‌های دانشگاه‌های کشور تغییر کرد چرا «شقایق اولیفرا» جایگزین خشخاش شد؟ تفهیم اتهام «شروع به قتل» به پدر دختران آسیب‌دیده سنندجی حکم پرستو احمدی و همراهانش صادر شد سه متهمِ ۱۹ هزار مرگ/ چرا سالانه ۲۰ هزار ایرانی جان می‌بازند؟ آتش‌سوزی در گرمسار؛ دو نفر مصدوم شدند پیش‌بینی افزایش دما در تهران به ۳۹ درجه سانتیگراد نرخ دیه سال ۱۴۰۵ اعلام شد ضربه پلیس به شبکه قاچاق مواد خوراکی و تجهیزات پزشکی در پایتخت آماده‌سازی اتوبوس‌های دوکابین جدید در تهران آینده کنترل هوشمند ترافیک چگونه است؟ سرکرده اوباش در قیطریه زمین‌گیر شد این ۲ استان مراقب گرمای بی‌سابقه باشند/ هواشناسی هشدار داد/ در کدام استان‌ها بارش‌های تابستانی در راه است؟ تابستان سوزان در راه ایران؛ دما در این مناطق تا ۲ درجه بالاتر از حد نرمال پشت پرده بحران آب تهران/ چرا پایتخت با کمبود آب دست‌وپنجه نرم می‌کند؟

سالانه ۳ هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌‌افتد

سالانه ۳ هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌‌افتد مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: در سطح کشور سالانه حدود ۳ هزار مرگ مغزی داریم که از این میزان صرفا خانواده‌های یک‌هزار نفر به اهدای عضو رضایت می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۹ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۶۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ کتایون نجفی‌زاده در دومین جشن استانی نفس که عصر امروز در سالن اجتماعات سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری قزوین برگزار شد، گفت: فرهنگ سازی از ارکان اصلی در اهدای عضو به شمار می‌رود که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در طول سال از ۳۵ مورد مرگ مغزی در قزوین ۸ مورد به اهدای موفق منجر شده است.

این مسئول گفت: در سطح کشور سالانه حدود ۳ هزار مرگ مغزی داریم که از این میزان صرفا خانواده‌های یک‌هزار نفر به اهدای عضو رضایت می‌دهند.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: در اهدای عضو، فرهنگ سازی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، در حالت عادی ۴۸ درصد خانواده‌های افراد مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت می‌دهند که این میزان با داشتن کارت اهدای عضو و رضایت قبلی به ۱۰۰ درصد نزدیک شده است.

این مسئول ادامه داد: درحال حاضر همه دانشگاه‌ها واحد اهدای عضو دارند که برخی از آن‌ها فعال هستند و برخی هم فعالیت کمتری دارند؛ البته این کار صرفا مختص علوم پزشکی نیست و همه ما در حوزه اهدای عضو موظف به فرهنگ سازی هستیم و انجمن اهدای عضو با همین رویکرد فعال است.

وی عنوان کرد: باید در حوزه اهدای عضو کار اصولی و بنیادین انجام داد تا در طول زمان پایدار باشد که انعقاد تفاهم نامه‌ها از این دست است؛ همچنین یک دوره در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان وارد شده و این کار در حال توسعه است و آموزش ضمن خدمت به معلمان که از طرف قزوین پیشنهاد داده شده هم طرح بزرگی است و می‌تواند کمک کننده باشد.

نجفی‌زاده تصریح کرد: بیمارانی که به لیست انتظار پیوند اضافه می‌شوند هر ساعت منتظر تماس از طرف واحد پیوند هستند، اما متاسفانه روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از آن‌ها جان خود را از دست می‌دهند؛ از این رو جای تعلل نیست و همه باید دست به دست هم دهند تا بهترین و بالاترین نتیجه گرفته شود.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان اظهار کرد: درحال حاضر در قزوین کوردیناتور ساکن وجود ندارد و درصورت مرگ مغزی باید با تلفن رضایت گرفته شود، این کار به آسانی و با هماهنگی قابل حل است تا کودیناتور از کرج به قزوین منتقل شود.

در ابتدای این بخش نجفی‌زاده مفاهیم مرگ مغزی و اهدای عضو را توضیح داد و به اهمیت ارتقاء آگاهی در این حوزه تاکید کرد.

در پایان هم از خانواده‌های اهداکنندگان با اهدای لوح و تابلوی خوشنویسی اساتید خوشنویسی قزوین تقدیر شد. / فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار