ریابکوف: روسیه فعال‌شدن سازوکار ماشه را به‌رسمیت نمی‌شناسد اردن: الحاق کرانه باختری به اسرائیل را محکوم می‌کنیم گروسی: ایران می‌توانست از ان‌پی‌تی خارج شود؛ از تصمیم تهران استقبال می‌کنم هشدار تند پکن به تایپه: اجازه نخواهیم داد تایوان را به «جهنم» تبدیل کنید؛ تایوان بخشی از چین است تیراندازی مقابل پارلمان صربستان/ ووچیچ: اقدام تروریستی بود ابوحمزه: به آتش بس پایبندیم و سلاح مان را بر زمین نخواهیم گذاشت عراقچی: ویتکاف از طریق واسطه‌ها تماس‌هایی با ما برقرار می‌کند روبیو در گفت‌و‌گو با نخست وزیر عراق: گروه‌های مقاومت خلع سلاح شوند رویترز: روسیه شرایط صلح را به آمریکا ارسال کرد صلیب سرخ اجساد ۲ اسیر اسرائیلی را تحویل گرفت ترامپ مجدداً حماس را تهدید کرد آکسیوس: روبیو به اسرائیل می‌رود اقدام بی‌سابقه چین؛ ۲ فرمانده ارشد و ۷ مقام نظامی بلند پایه، اخراج شدند آکسیوس: کاخ سفید نشست آتی ترامپ-پوتین را متوقف کرد بلومبرگ: اروپا و اوکراین طرح ۱۲ ماده‌ای را برای خاتمه جنگ آماده می‌کنند

رایزنی مقامات آمریکا و ترکیه درباره عضویت سوئد در ناتو

وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با همتای ترکیه‌ای خود ضمن تاکید بر اهمیت حمایت آنکارا از پیوستن سوئد به ناتو، گفت که اکنون زمان اتحاد بین اعضای این ائتلاف نظامی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 06
کد خبر: ۱۹۳۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه به‌صورت تلفنی با «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود گفتگو کرد.

 

در تاریخ ۱۸ می سال ۲۰۲۲ بود که پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، دولت‌های سوئد و فنلاند رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.

 

وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای ضمن اعلام این خبر، گفت که بلینکن در گفتگو با فیدا، بر اهمیت حمایت آنکارا از پیوستن سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد.

 

فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد اما دولت ترکیه به دلیل نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی می‌شود. در ماه جاری آنکارا بار دیگر گفت که سوئد باید تجمعات و راهپیمایی‌های ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه آمریکا بر اهمیت اتحاد [همه اعضای] ناتو در چنین زمان حساسی اشاره کرده و خواستار حمایت ترکیه از ورود سوئد به این ائتلاف شد».

 

ترکیه معتقد است سوئد اعضای گروهک تروریستی «پ.ک.ک» پناه داده است. جدای از آنکارا، دولت مجارستان نیز هنوز با درخواست استکهلم برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نکرده است.

 

طبق این گزارش، گفتگوی تلفنی بین وزرای خارجه آمریکا و ترکیه در آستانه نشست آتی سران کشورهای عضو ناتو در لیتوانی انجام شده و در آن به اهمیت تمدید توافق صادرات غلات از بنادر اوکراین نیز اشاره شد.

 

سوئد اخیراً قانون جدیدی را برای سخت‌تر کردن تأمین مالی یا حمایت از گروه‌های تروریستی تصویب کرده که به گفته استکهلم، این قانون به معنای اجرای تعهدات توافقنامه با ترکیه است.

 

پیش از این، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفته بود تا زمانی که سوئد به میزبانی از گروه‌های تروریستی و ضد ترکیه پایان ندهد، نباید انتظار موافقت آنکارا با عضویت خود در ناتو را داشته باشد./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار