به گزارش راهبرد معاصر، علیرغم عجز و لابه مقامهای رژیم کییف برای عضویت سریع در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، از برلین خبر میرسد که دولت آلمان در پی جلوگیری از این امر است.
روزنامه «تلگراف» به نقل از منابعی در ناتو گزارش داد که آلمان قصد دارد در اجلاس سران این ائتلاف در لیتوانی در تاریخ یازدهم و دوازدهم جولای، پیوستن اوکراین به ناتو را تا جایی که ممکن است به تعویق بیاندازد.
در اواخر ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ - هفت ماه بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس - بود که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کییف درخواستی را برای پیوستن سریع به ناتو ارائه کرده است.
این منابع مطلع، که نام یا سمتشان فاش نشود، به تلگراف گفتند: «برلین تمایلی به پذیرش پیشنهاد عضویت فوری [اوکراین در ناتو] ندارد. این کشور دنبال زمان خریدن و طولانی کردن فرایندها است تا اقدامات حفاظتی را برای جلوگیری از عضویت اوکراین فراهم کند».
به گفته این منابع دلیل آلمان برای مخالفت با پیوستن اوکراین به ناتو، نگرانی از گسترش جنگ با روسیه به کل قاره اروپا است و برلین نمیخواهد مسکو «ماده ۵» معاهده ناتو را بهطور بالقوه آزمایش کند. طبق این ماده، هر کشور عضو ناتو که مورد حمله قرار میگیرد حق دارد از بقیه متحدان درخواست مداخله نظامی کند.
تلگراف همچنین به نقل از منابع ناتو نوشت که آلمان از نشست ویلنیوس برای ترغیب سایر اعضای ائتلاف به تمرکز بر ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین و نه پیشنهادات برای پیوستن به ناتو استفاده خواهد کرد.
پیش از این، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان ضمن تکرار مخالفت خود با عضویت فوری اوکراین در ناتو، تاکید کرد که هیچ کشور در حال جنگی نمیتواند به این ائتلاف نظامی بپیوندد.
این در حالی است که طبق گزارش شبکه «اسکای نیوز»، انگلیس و فرانسه خواستار کنار گذاشتهشدن شرط الزام موافقت همه اعضای ناتو برای عضویت اوکراین و تکمیل سریع فرایند پیوستن این کشور هستند./ فارس