گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

تماس‌های غیرمستقیم لودریان با طرف ایرانی

منابع آگاه در لبنان خبر دادند که نماینده فرانسه در پرونده لبنان به عربستان سعودی می رود و قرار است با طرف ایرانی تماس‌های غیر مستقیمی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۹۳۲۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، منابع مطلع به روزنامه «نداء الوطن» لبنانی گفته اند که جان ایو لودریان، نماینده فرانسه در پرونده لبنان و وزیر خارجه سابق فرانسه مأموریت پیدا کرده است سه روز دیگر (11 جولای) راهی عربستان سعودی شده و با مقامات این کشور درباره پرونده لبنان و خلأ ریاستی آن رایزنی کند.

 

به گفته این منابع، این سفر آتی لودریان در آستانه سفر دوره‌ای او به منظور دیدار با اعضای کمیته پنجگانه با محوریت لبنان است.

 

منابع لبنانی گفتند که این تحرکات لودریان همزمان خواهد بود با تماس غیر مستقیم با طرف ایرانی که تماس‌های مستقیمی با طرف قطری به منظور آماده کردن آنچه که «طرح ب» خوانده‌‌اند، خواهند داشت.

 

بر اساس این گزارش، لودریان به طرف‌های مربوط اعلام کرده که فرانسه از گزینه سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المَرْدَه لبنان برای ریاست جمهوری صرف نظر کرده و هم اکنون روی جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان به عنوان رئیس جمهور توافقی تمرکز کرده است.

 

بعد از پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون، به دلیل عدم موفقیت پارلمان لبنان در تعیین جانشین برای او که لازمه آن موافقت جریان‌های سیاسی تأثیرگذار در لبنان با نامزد اعلام شده برای تصدی این منصب است، لبنان بار دیگر وارد خلأ ریاستی شده است و نمایندگان پارلمان تاکنون 12 بار بر رأی گیری در مورد نامزدهای ریاست جمهوری تشکیل جلسه داده‌اند که در آخرین آن، سلیمان فرنجیه بود که نتوانست اکثریت آراء را به دست آورد.

 

طرح ب در پرونده لبنان ناظر بر این است که اگر نمایندگان پارلمان نتوانند گزینه مورد نظر را انتخاب کنند، باید بر سر گزینه و نامزد توافقی به توافق و اجماع برسد.

 

اخیرا منابع لبنانی گزارش دادند که لودریان به ماکرون پیشنهاد داد که در دور دوم سفر خود به بیروت ابتکار جدیدی ارائه دهد که شامل تشکیل یک کمیته پنج‌جانبه متشکل از آمریکا، قطر، عربستان و مصر و فرانسه برای رسیدگی به بحران لبنان باشد؛ مشروط به اینکه رئیس جمهور فرانسه در این زمینه با مقامات ایرانی ارتباط بگیرد، حتی اگر ایران جزء کمیته مذکور نباشد./ تسنیم

ارسال نظر