چرا واردات خودروهای کارکرده اجرا نمی‌شود!؟/ دادفر: هیچ‌کس هماهنگ نیست جهش توقف‌ناپذیر قیمت نفت/ هر بشکه نفت چند شد؟ قائم مقام وزیر صنعت:‌ تولید را با تصمیمات تنظیم بازار قربانی نکنید مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا قیمت سکه پارسیان امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | سقوط یا صعود؟ گزارش لحظه‌ای بازار قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ تثبیت در کانال ۶۴ هزار دلاری آخرین قیمت دلار و یورو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان صعودی در بازار ارز | گزارش لحظه‌ای

واگذاری زمین به ۷۰ هزار نفر تا پایان امسال

واگذاری زمین به ۷۰ هزار نفر تا پایان امسال مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۷۰ هزار نفر برای طرح جوانی جمعیت ثبت نام کرده اند که تا پایان سال به آنها زمین واگذار خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۹۳۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ در میز اقتصاد امروز موضوع واگذاری زمین به مشمولان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بررسی شد و آقای ابوالفضل نوروزی مشاور وزیر راه و شهرسازی و آقای عباس جهانبخش کارشناس مسکن و شهرسازی به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال: تاکنون چه میزانی ثبت نام شده و چند نفر تأیید شده اند؟

نوروزی: در حال حاضر بحث قانون جوانی جمعیت را پیگیری می‌کنیم و مدتی قبل سامانه مختص به این مسئله راه اندازی شد. حدود ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام انجام داده اند و بعداز پالایش اولیه، حدود ۷۰ هزار نفر واجد شرایط بودند که برنامه ریزی تا پایان سال بتوانیم زمین را به آن‌ها واگذار کنیم. تاکنون حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر از متقاضیان این طرح زمین واگذار شده که ۷۴۷۹ مورد تحت عنوان پویش غدیر تقدیم مردم شد.

سوال: چه افرادی واجد شرایط هستند؟

نوروزی: ثبت نام‌ها در سامانه سمن انجام می شود و در بخش طرح جوانی جمعیت ثبت نام کنند. نکته اول این است که فرزند سوم به بعد خانواده بعد از آبان ۱۴۰۰ به دنیا آمده باشد و باید در شهر هوایی زندگی کنند که نرخ باروری در آن شهر‌ها ۲.۵ درصد و کمتر از این مقدار باشد. ما به دنبال آن هستیم در شهر‌های زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت به این افراد زمین واگذار کنیم.

سوال: اسناد زمین‌ها هم واگذار می‌شود؟

نوروزی: یک قرارداد واگذاری به افراد داده می شود و بعد از اینکه ملک ساخته شد، سند به طور قطعی به آن‌ها واگذار خواهد شد. تنها هزینه آماده سازی گرفته خواهد شد که در ۸ سال تقسیط می‌شود. ۲ سال هم از زمان ساخت ملک، زمان تنفس در نظر گرفته شده است.

سوال: واگذاری زمانی چقدر تاثیرگذار خواهد بود؟

جهانبخش:جدی‌ترین مشوق قانون جوانی جمعیت همین واگذاری زمین است و بقیه موارد بیشتر تسهیل‌گر هستند. اگر بتوانیم به این مشوق اهمیت بدهیم می تواند روی آینده جمعیتی کشور اثر بگذارد. برای این موضوع دو کار موثر میتوان انجام داد که یکی واگذاری زمین و مسکن است. ۳۰۰ هزار نفر مشمول این موضوع هستند درحالی فقط ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند و این نشان میدهد که برخی هنوز معطل نیستند.

سوال: با تغییر قانون میتوان جذابیت را برای این طرح بیشتر کرد؟

نوروزی: ما در کنار این طرح جوانی جمعیت، قانون جهش تولید مسکن هم داریم که تکالیفی را به ما واگذار می‌کند. برای ۲۲۶هزار مورد از این افراد هم زمین واگذار شده و در یک ماه گذشته حدود ۶۰ هزار متقاضی جدید داشتیم. امید داریم این موضوع هم در کاهش تورم مسکن و جهت تامین مسکن خانوار موثر واقع شود.

سوال: ارزش زمین‌های واگذار شده چقدر است؟

نوروزی: هزینه آماده سازی اراضی به طور میانگین ۲۰۰ میلیون تومان است. هزینه ذاتی زمین در شهر‌های مختلف متفاوت است که میانگین حدود یک میلیارد است.

سوال: چقدر مدت زمان انتظار برای دریافت زمین است؟

نوروزی: همه افرادی که ثبت نام کنند متعهد هستیم که زمین آن را تامین کنیم. در بعضی استان‌ها که کوهستانی هستند و محدودیت زمین داریم، سخت‌تر است. در استان های قزوین، اردبیل، زنجان، تهران و قم از برنامه‌ای که داشتیم عقب هستیم. اما در یزد، خراسان رضوی، اصفهان و خوزستان پیشتاز هستیم.

سوال: برای تسریع اجرای قانون چه باید کرد؟

جهانبخش: یکی از نکات مهم این است که اختیار کافی به استان‌ها برای شناسایی زمین و شهرک سازی داده شود. این اختیار باید و شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر هم داده شود.

سوال: امکان بررسی دوباره افرادی که تایید نشدند وجود دارد؟

نوروزی: ۳۲ هزار نفر رد شدند که به همه آن‌ها فرصت دوباره ویرایش اطلاعات داده شده که بتوانند دوباره در سامانه سمن ثبت نام کنند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار