قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

لاوروف: جنگنده‌های اف-16 در اوکراین را تهدید هسته‌ای تلقی می‌کنیم

لاوروف: جنگنده‌های اف-16 در اوکراین را تهدید هسته‌ای تلقی می‌کنیم وزیر خارجه روسیه هشدار داد مسکو جنگنده‌های «اف-۱۶» در اوکراین را به دلیل ظرفیتشان در حمل تسلیحات هسته‌ای «تهدید هسته‌ای» در نظر می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 13
کد خبر: ۱۹۴۲۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز پنجشنبه (۱۳ ژوئیه) گفت مسکو جنگنده‌های اف-۱۶ در اوکراین را به دلیل ظرفیتشان در حمل تسلیحات هسته‌ای «تهدید هسته‌ای» در نظر می‌گیرد.

 

به نوشته خبرگزاری فرانسه، لاوروف درباره برنامه ایالات متحده برای انتقال جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین حرف زد، «گرچه واشنگتن اجازه تامین آن‌ها را به هیچ کشوری نداده است».

 

وزارت خارجه روسیه به نقل از لاوروف اعلام کرد: «روسیه نمی‌تواند قابلیت این هواپیماها در حمل سلاح هسته‌ای را نادیده بگیرد. هیچ میزانی از ضمانت در اینجا کمکی نمی‌کند». وی افزود: در جریان عملیات‌های رزمی، نظامیان ما قرار نیست بررسی کنند که هر هواپیمای خاص از این نوع مجهز به حمل سلاح هسته‌ای است یا خیر.

 

هلند و دانمارک به عنوان بخشی از ائتلاف ۱۱ کشور، برنامه‌ آموزش خلبانان اوکراینی در استفاده از این نوع جنگنده‌های ساخت آمریکا را هدایت می‌کنند. بعد از چراغ سبز آمریکا، این برنامه قرار است ماه اوت در دانمارک آغاز شود.

 

لاوروف در ادامه سخنانش گفت: ما این واقعیت را که نیروهای مسلح اوکراین چنین سیستم‌هایی دارند به عنوان تهدیدی از سوی غرب در حوزه هسته‌ای در نظر خواهیم گرفت.

اخیراً رئیس کمیته نظامی ناتو گفت اوکراین تا پایان عملیات ضدحمله علیه نیروهای روسیه، جنگنده اف-۱۶ دریافت نخواهد کرد. وی تصریح کرد آموزش خلبانان و متخصصان فنی اوکراینی و همچنین ایجاد یک سازمان لجستیک برای ارائه این هواپیماها به کی‌یف، تا قبل از این ضد حمله غیرممکن است.

 

با وجود ارسال تجهیزات گسترده از سوی کشورهای غربی برای اوکراین، ضدحملات کی‌یف علیه مواضع روسیه که مدت‌ها بود برای آن تبلیغ می‌کرد موفقیتی در پی نداشته است. «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیراً در جمع خبرنگاران گفت از چهارم ژوئن (۱۴ خرداد) نیروهای مسلح اوکراین بیش از ۲۶ هزار نظامی و بالغ بر سه هزار سخت‌افزار نظامی (انواع تسلیحات) خود را در جریان ضدحملات از دست داده‌اند.

 

بسیاری از متحدان غربی اوکراین اعتراف کرده‌اند که ضدحملات علیه مواضع روسیه بسیار کُند پیش می‌رود و نیروهای نظامی این کشور قادر به شکستن خط دفاعی ارتش روسیه نیستند.

 

پیش‌تر ایالات متحده حاضر به ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین نبود زیرا نگران بود این مسئله به تنش‌ها در اوکراین دامن بزند و غرب را وارد درگیری با روسیه کند اما با گذشت زمان تغییر رویه داد و با ارسال پدافند هوایی پاتریوت، تانک‌های آبرامز و مهمات خوشه‌ای به اوکراین موافقت کرد.

 

مقام‌های مختلف روسیه بارها هشدار داده‌اند اقدامات و مواضع کنونی ناتو به رهبری آمریکا، احتمال درگیری مستقیم این ائتلاف نظامی غربی و مسکو را بیشتر می‌کند./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار