توقف موقت صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا / اعلام ضوابط جدید تا ۵۰ روز دیگر خانه‌های مناطق ۴ و ۵ تهران گران شد + جدول قیمت‌ها ۷۹۲۸ قطعه سکه تمام و ربع ضرب ۱۴۰۳ در حراج مرکز مبادله فروخته شد + قیمت جزئیات فروش محصولات سایپا و پارس خودرو ویژه دهه فجر واکنش سازمان برنامه و بودجه به افزایش یارانه‌ها توضیحات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درباره طرح «وفاق مهر» معرفی بی وای دی سیل ۰۶ جی تی در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ + عکس افزایش باورنکردنی قیمت آیفون ۱۶ / رشد ۵۰ میلیونی قیمت‌ها پس از رجیستری + جدول قیمت وزیر راه: پیگیر برقراری پرواز پاریس هستیم/ ارتباط ایران ایر با لغو پرواز تهران - پاریس شایعه است بادنجان رکورددار گرانی خوراکی‌ها شد قیمت طلا، سکه و ارز امروز پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ + جدول  قیمت طلا آبشده نقدی، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ واکنش سازمان هواپیمایی کشوری به لغو پرواز تهران-پاریس: فرانسه دلیل روشنی اعلام نکرده است قیمت دلار مبادله‌ای امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ مه‌گرفتگی پرواز‌های فرودگاه مشهد را متوقف کرد

چرا قربان زاده برکنار شد؟/ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند

در شرایطی که قربان زاده در زمان تصدیگری بر سازمان خصوصی سازی اقداماتی را انجام داد، سکوت وزارت اقتصاد در خصوص جابه جایی وی از ریاست سازمان خصوصی سازی سوال برانگیز است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۱۹۶۰۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ چند روز گذشته قربان‌زاده، رئیس سازمان خصوصی سازی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: پایان حدود 22 ماه مسئولیت بنده در سازمان خصوصی‌سازی است. تشکر می‌کنم از اعتماد وزیر و از همه همکارانم که بی‌دریغ تلاش کردند. وی با بیان اینکه دیگران باید در مورد عملکرد 22ماهه‌اش قضاوت کنند، تأکید کرد: من سعی کردم جز حقیقت نگویم، به کار کارشناسی احترام بگزارم و بی‌وقفه تلاش کنم، از همه همکاران و مردم عزیز حلالیت می‌طلبم.

 

سه محور مهم کارنامه ی قربان زاده

شاید اولین نکته ای که در کارنامه ی قربان زاده به چشم می خورد پافشاری برای خصوصی سازی دو باشگاه بزرگ استقلال و پرسپولیس است. گفتنی است دو باشگاه بزرگ پرسپولیس و استقلال سال گذشته در بورس عرضه شدند. خیلی از کارشناسان معتقد بودند که دولت سهام این دو باشگاه را از سر اجبار و بدون اینکه شرایط واگذاری را فراهم کرده باشد، عرضه اولیه کرد و بسیاری از مردم به عشق باشگاه مورد علاقشان سهام خریدند و برخی هم تصور می کردند به محض اینکه باشگاه وارد بورس شود سودده خواهد شد. گفتنی است انتقادهای جدی به نحوه ی ارزشگذاری و قیمت سهام این دو باشگاه در زمان عرضه از جمله انتقاداتی بود که به این اقدام قربان زده وارد می شد.

 

دومین فعالیت در کارنامه ی قربان زاده مربوط به واگذاری بلوک 12 درصدی سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است. قراردادی که تحت عنوان بزرگترین مزایده تاریخ خصوصی سازی در کشور نیز از آن نام برده می شود و حرف حدیث های زیادی پیرامون آن وجود دارد.

 

شاید آخرین نکته ای که در کارنامه ی قربان زاده در زمان تصدی سازمان خصوصی سازی پر رنگ تر است و بیشتر از سایر موارد به چشم می خورد، مولد سازی اموال مازاد دولت است. از همان ابتدا انتقادات گسترده ای به مولد سازی و آیین نامه های آن و نحوه ی اجرای آن توسط کارشناسان وارد بود. خیلی از کارشناسان مولد سازی را مصداق چوب حراج دولت به اموالش می خواندن و برخی دیگر این کار را صرفا درمانی موقت برای جبران کسری بودجه عنوان میکردند که در نهایت در سال های آتی گریبان دولت را خواهد گرفت.

 

وزارت اقتصاد شفاف سازی کند

اگرچه معلوم نیست قربان زاده از ریاست سازمان خصوصی سازی استعفا داده یا برکنار شده است، اما مشخصا در طول مدتی که تصدی سازمان خصوصی سازی را بر عهده داشت حواشی زیادی پیرامون تصمیمات و اقدامات وی وجود داشت که به نظر می رسد وجود همین حواشی عاقبت وی را از سازمان خصوصی سازی جدا کرد.

 

البته این انتظار وجود دارد که وزارت اقتصاد در خصوص وضعیت سازمان خصوصی سازی شفاف سازی کند و دلیل برکناری قربان زاده را توضیح دهد تا به گمانه زنی هایی که در فضای رسانه مطرح می شود، پاسخ داده باشد./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده