بحران بودجه در برنامه جهانی غذای سازمان ملل-راهبرد معاصر

بحران بودجه در برنامه جهانی غذای سازمان ملل

سازمان ملل می‌گوید، مجبور شده است غذا، پرداخت نقدی و کمک به میلیون‌ها نفر در کشورهای گوناگون را به دلیل بحران فلج‌کننده بودجه کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 30
کد خبر: ۱۹۶۹۵۶

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «کارل اسکائو»، معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد از کمبود بودجه این نهاد خبر داد و تاکید کرد که این سازمان مجبور شده غذا، پرداخت‌های نقدی و کمک‌های دیگر به میلیون‌ها نفر در بسیاری از کشورها را به دلیل بحران فلج‌کننده بودجه تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

 

گفته شده که کاهش بودجه باعث شده که گرسنگی حاد به سطح بی‌سابقه‌ای برسد و دست‌کم ۳۸ کشور از ۸۶ کشوری که برنامه جهانی غذا در آنها فعالیت می‌کند، قبلاً شاهد کاهش کمک‌ها بوده‌اند. او در این راستا از افغانستان، سوریه، غرب آفریقا و یمن نام برد.

 

اسکائو اظهار داشت، بودجه برنامه جهانی غذا برای رساندن کمک به همه نیازمندان ۲۰ میلیارد دلار است، اما در سال‌های اخیر با ۱۰ تا ۱۴ میلیارد دلار فعالیت کرده است.

 

همچنین براساس این گزارش، از شروع سال جاری تا کنون میزان کمک‌های مالی کشورهای حامی برنامه جهانی غذا کمتر از پنج میلیارد دلار بوده است. او علت این روند را همه‌گیری کووید ۱۹ و جنگ روسیه در اوکراین اعلام کرد.

 

به اعتقاد اسکائو، اوضاع مالی این نهاد سازمان ملل در سال ۲۰۲۴ وخیم‌تر خواهد شد.

 

یک ماه پیش نیز، برنامه جهانی غذا در افغانستان اعلام کرده است که به دلیل کمبود بودجه، مجبور شده است کمک‌های غذایی خود را به هشت میلیون شهروند افغانستان جیره‌بندی و قطع کند.

 

برنامه جهانی غذا در حساب توییترش نوشت که برای ادامه فعالیت در افغانستان به یک میلیارد دلار نیاز دارد، و تاکید کرد: «برنامه جهانی غذا، آخرین راه نجات آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها، از جمله زنان بیوه و خانواده‌های تحت سرپرستی زنان است.»

 

میلیون‌ها شهروند افغانستان به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند و کاهش یا قطع کمک‌های خارجی به افغانستان، بر زندگی شمار زیادی از آنان تأثیر منفی شدیدی خواهد گذاشت. همچنین شماری از خانواده‌ها به دلیل فقر و بیکاری فزاینده به کمک‌های نهادهای امدادرسان وابسته شده‌اند.

 

هفته گذشته نیز برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد اعلام کرده بود: تخمین زده می‌شود که حدود ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی جدی مواجه هستند.

 

در حالی که حدود ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های اضطراری نیاز دارند، این نهاد سطح کمک به خانواده‌های نیازمند را به دلیل کمبود بودجه کاهش داده است.

 

بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، نزدیک به ۲.۸ میلیون نفر در افغانستان در سطح اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند گرفت. در حال حاضر ۳.۲ میلیون نفر در سراسر کشور از سوء‌تغذیه حاد رنج می‌برند.

 

این نهاد همچنین خاطرنشان کرد: در ماه گذشته ۳۶۷ هزار زن و کودک با مواد غذایی مغذی برای پیشگیری یا درمان سوءتغذیه حمایت شدند.

 

هیساو وی لی، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان نیز اعلام کرد این سازمان پس از اکتبر امسال منابع لازم برای کمک‌های غذایی به مردم افغانستان را ندارد.

 

برنامه جهانی غذا تخمین زده است که با بودجه جاری، کمک‌های مورد نیاز برای افغانستان از اوت امسال نیز روند کاهشی خواهد داشت./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده