نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره تهدیدات ترامپ عوامل شهادت بسیجی «امین ضیایی» دستگیر شدند دستور پزشکیان برای انتشار مشخصات جانباختگان ناآرامی‌های اخیر هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همه سناریوهایتان برنامه داریم خنثی‌سازی توطئه ناامنی در خراسان جنوبی شمخانی: پاسخ به اقدام نظامی آمریکا بی‌سابقه خواهد بود توضیح سخنگوی دولت درباره گرفتن خسارت حوادث اخیر از سلبریتی‌ها + جزئیات ضرب‌الاجل یک هفته‌ای عارف درباره خسارات جنگ ۱۲ روزه و حوادث اخیر پزشکیان: قدرت خرید دهک‌های یک تا هفت بهبود یافته است بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا کلید خورد / ۱۵ درصد داوطلبان زن هستند ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود تدوین برنامه اصلاح نظام اداری با ۶ محور و ۴۸ برنامه پزشکیان: آمریکا و اروپا نگران مردم ایران نیستند/ تا زمانیکه مردم با ما باشند، حل مسائل ممکن خواهد بود عارف: هدف از اصلاحات ساختاری، تثبیت نسبی ارز، رسیدن به رشد قابل قبول و مهار تورم است وزیر کشور: دشمن اعتراضات مردم را به آشوب و اقدامات تروریستی تبدیل کرد

ستاد ملی مدیریت تعارض منافع تشکیل می‌شود

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس آخرین وضعیت بررسی لایحه تعارض منافع در مجلس را تشریح کرد و گفت: براساس این لایحه ستاد ملی تعارض منافع تشکیل می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۱۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه تعارض منافع در مجلس، گفت: لایحه تعارض منافع با طرح نمایندگان تجمیع شد و تحت عنوان «لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی»در اواخر سال 1401 در کمیسیون اجتماعی به جمع بندی رسید و نهایی و تقدیم هیئت رئیسه شده تا در نوبت بررسی قرار گیرد.

 

وی درباره تعریف موقعیت تعارض منافع طبق این لایحه، بیان کرد: تعارض منافع را موقعیت یا شرایطی است که باعث ترجیح منافع فردی و گروهی بر منفعت عمومی برای فرد و بستگان فرد باشد. بر این اساس دایره آن هم شامل مقامات و مسئولان و کارکنان موسسات عمومی است.

 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: در این لایحه گرایش عمده به سمت پیشگیری، کنترل و نظارت است. بر این اساس در ماده 3 این لایحه تشکیل ستاد ملی مدیریت تعارض منافع از مقامات مختلف پیش‌بینی شده که وظیفه این ستاد شناسایی موقعیت‌های تعارض منافع، ارائه پیشنهادات ، ارزیابی موقعیت‌ها و تنظیم گزارشات مناسب و مدیریت حوزه تعارض منافع را انجام می‌دهد.

گودرزی درباره جزئیات این لایحه، گفت: طبق لایحه مذکور هر گونه معامله تجاری شخصی برای خود و بستگان آن فرد در حین کار در یک سازمان و تا 2 سال بعد از قطع همکاری با سازمان و موسسه عمومی ممنوع است.

 

وی تصریح کرد: در ماده 13 لایحه وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات ملزم شده که از تجمیع سامانه‌های هوشمند موجود یک گزارش گیری منظمی را از طریق ستاد ملی و نهاد‌های نظارتی داشته باشند و به نوعی نظارت نا‌محسوسی بر آمد و شده‌ای مالی کارگزاران اعمال شود؛ سامانه فراگیر ملی برای کنترل موضوعات مالی مقامات ، مسئولان و کارگزاران عامل کنترلی بسیار خوبی است.

 

نماینده درود و ازنا در مجلس اضافه کرد: در ماده 14 این لایحه هم جرم انگاری صورت گرفته که متخلفین از احکام این قانون در محاکم مربوطه رسیدگی شود.

 

گودرزی در پایان با تاکید بر اینکه اجرای این قانون می‌تواند سلامت اداری را با مکانیزم پیشگیری کنترل کند و شفاف سازی خوبی صورت بگیرد، گفت: امیدواریم هیئت رئیسه به این لایحه توجه ویژه داشته باشد تا در مجلس یازدهم به سرانجام برسد./ تسنیم

ارسال نظر