هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت

پرسنل سفارت آمریکا از نیجر خارج می‌شوند

یک مقام آمریکایی از برنامه واشنگتن برای تخلیه بخشی از کارمندان سفارتخانه خود در نیجر و اعضای خانواده آنها خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 03
کد خبر: ۱۹۷۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش کرد، واشنگتن قصد دارد برخی از کارمندان سفارتخانه خود در نیجر را به همراه خانواده هایشان بعد از وقوع کودتای یک هفته قبل، از این کشور خارج کند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، آمریکا با این وجود این سفارتخانه خود را تعطیل نمی‌کند و مقامات ارشد سفارتخانه همچنان به کار خود ادامه خواهند داد.

 

نیجر، بعدازظهر روز چهارشنبه هفته گذشته، شاهد کودتایی جدید بود. نیروهای گارد ریاست جمهوری این کشور، «محمد بازوم» رئیس جمهور نیجر را در کاخ ریاست جمهوری در نیامی تحت محاصره درآوردند. دو روز بعد از این کودتا، تلویزیون رسمی نیجر، روز جمعه، اعلام کرد که ژنرال«عبدالرحمان تیچیانی» فرمانده گارد ریاست جمهوری این کشور به عنوان رهبر جدید نیجر و رئیس شورای انتقالی این کشور تعیین شده است؛ اقدامی که با مخالفت شدید کشورهای اروپایی به‌ویژه فرانسه همراه شد.

 

دولت محمد بازوم متحد مهمی برای جنگ غرب علیه شبه نظامیان افراطگر بوده است. قدرت های خارجی کودتا در نیجر را محکوم و اظهار نگرانی کرده‌اند که این رخداد به تقویت مواضع شبه نظامیان منجر شود.

 

به نوشته رویترز، مقام آمریکایی که نامش را فاش نکرد گفت، تصمیم واشنگتن برای تخلیه این کارمندان هنوز نهایی نشده اما بسیار محتمل است. او عنوان کرد: «این یک اقدام محتاطانه برای شرایطی که وضعیت امنیتی وخیم شود است و کارمندان اصلی سفارتخانه همچنان در آنجا باقی خواهند ماند.»

 

به گفته این مقام، آمریکا برای تخلیه این پرسنل از نیجر از هواپیمایی غیرنظامی که توسط وزارت امور خارجه اجاره خواهد شد استفاده کرده و از هواپیمای نظامی برای این برنامه استفاده نخواهد کرد.

 

فرانسه، آمریکا، آلمان و ایتالیا سربازانی را تحت عنوان ماموریت های مقابله با شبه نظامیان، ماموریت های آموزشی و پشتیبانی از ارتش نیجر در جنگ با گروه‌های مثل القاعده و داعش در این کشور دارند.

 

فرانسه و ایتالیا اخیرا خارج ساختن شهروندان اروپایی از نیجر را شروع کردند و روز چهارشنبه اولین هواپیماهای نظامی که اتباع اروپایی را از این کشور خارج کردند در فرودگاه‌های پاریس و رُم فرود آمدند.

 

هنوز کشورهای غربی برنامه‌ای باری خارج ساختن سربازانشان از نیجر اعلام نکرده‌اند. در نیجر حدود 1100 سرباز آمریکایی هستند و ارتش آمریکا دو پایگاه را در این کشور اداره می‌کند.

 

به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، در تحولی دیگر جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) اعلام کرد، مداخله نظامی این بلوک منطقه‌ای در نیجر بر ضد کودتاچیان «آخرین راه حل» است. رئیس جمهور نیجریه که ریاست اکوواس را بر عهده دارد به منظور فشار وارد کردن بر رهبران کودتاچی در نیجر، صادر کردن برق به این کشور را متوقف کرد.

 

سران نظامی اعضای اکوواس نشستی را برای بررسی پاسخ به کودتا در نیجر برگزار کردند و هیاتی از سوی این بلوک برای مذاکرات به نیجر سفر کرده است.

 

رهبران اکوواس روز یکشنبه گذشته تحریم‌های مالی و تجاری علیه رهبران کودتای نیجر اعمال کرده و به آنها یک هفته مهلت دادند تا محمد بازوم را دوباره به سر کار بازگردانند در غیر این صورت علیه این رهبران به زور متوسل خواهند شد.

 

عبدالفتاح موسا، کمیسیونر امور امنیتی، صلح و سیاسی اکوواس گفت:‌ «گزینه نظامی آخرین گزینه روی میز و آخرین راه حل است اما ما باید برای این احتمال آماده باشیم.»

 

موسا در سخنرانی در افتتاحیه اجلاس سه روزه سران نظامی اکوواس در شهر ابوجا، پایتخت نیجریه اظهارکرد، تیمی از سوی اکوواس تحت ریاست عبدالسلامی ابوبکر، رهبر اسبق نیجریه با هدف «مذاکره» به نیجر سفر کرده است.

 

یک منبع خبری در شرکت برق نیجر نیز اعلام کرد، نیجریه عرضه برق به این کشور همسایه را در راستای اجرای تحریم‌ها قطع کرده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار