واکنش وزارت علوم به ناآرامی‌های امروز ۲ دانشگاه تهران ۴ دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی که در جریان حوادث دی‌ماه بازداشت شده بودند، آزاد شدند ضرب و شتم یک معلول در آسایشگاه فیاض بخش مشهد؛ ضارب اخراج شد حمله خودروی حامل اتباع غیرمجاز به پلیس / یک نفر جان باخت پیش فروش‌های نوروزی در دام کلاهبرداران/ مراقب «تخفیف زودهنگام عید» باشید! انهدام باند دو نفره سارقان مدارس در پیشوا توضیحات دادگستری اصفهان درباره حکم اعدام برادران کیانی وفا خطر قطع دسترسی میلیون‌ها ایرانی به «وی پی‌ای» رایگان نیمه دوم هفته؛ آغاز فعالیت سامانه جدید بارشی دریافت عوارض در این ۶ آزادراه کشور، دستی شد سامانه بارشی دوشنبه وارد ایران می‌شود اعمال محدودیت‌های ترافیکی در چالوس و هراز اعلام نحوه حضور و ساعات کاری در شهرداری تهران برای ماه رمضان انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور تهران در آستانه هوای ناسالم لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده آلودگی هوای تهران

طرح کنترل فرونشست زمین در مجلس اعلام وصول شد

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از اعلام وصول طرح کنترل فرونشست زمین و آثار آن در کشور در مجلس خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 07
کد خبر: ۱۹۸۲۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد آقامیری با بیان اینکه اقدام عملی در خصوص فرونشست انجام نشده بود، گفت: لایحه فرونشست زمین اسفندماه سال گذشته از طریق شورای عالی استان‌ها به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که معاونت قوانین مجلس، نکاتی را ارائه نمود و ایراداتی را به آن وارد کرد که در اجلاس شورای عالی استان‌ها، اصلاحاتی بر این لایحه اعمال گردید و مجددا برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شد و نهایتا در جلسه صحن علنی روز گذشته این لایحه اعلام وصول شد.

 

وی افزود: گزارش های متعدد حاکی از وضعیت نامطلوب و بحرانی پدیده فرونشست در اقصی نقاط کشور است؛ به گونه¬ای که چاره¬اندیشی و مدیریت مناسب و موثر در این خصوص را به ضرورتی فوری و اجتناب¬ناپذیر تبدیل کرده است.


رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه پدیده فرونشست یک بحران ملی و یک مساله پیچیده و چندبعدی است و نمی¬توان با رویکردهای سنتی حل مساله، اقدامات جزیره¬ای و تصمیم¬های کوچک و موضعی و پراکنده، انتظار مرتفع شده آن را داشت، افزود: بدون شک حل این بحران ملی، بیش از هرچیز نیازمند هماهنگی، همکاری و اجماع کلیه نهادها و دستگاه¬های اجرایی مرتبط و برنامه¬ریزی جامع و بلند مدت است.

 

آقامیری با ابراز خرسندی از اینکه اقدام عملی درباره فرونشست با تدوین لایحه توسط شورای عالی استانها و اعلام وصول آن در مجلس محقق شد، افزود: در لایحه فرونشست زمین، شرح وظایف تمام سازمان‌ها، ارگان‌ها و شهرداری‌ها مشخص شده است، و با تصویب آن باید تمامی ارگان‌های مربوطه به وظایف خود عمل کنند.

 

او در توضیح کلیت مسأله فرونشست زمین گفت: پس از برداشت منابع آبی زیرزمینی، این آب دوباره به زمین بازنمی‌گردد و به این ترتیب سفره‌های آب زیرزمینی تخلیه می‌شود. این اتفاق موجب از دست دادن رطوبت و خشک شدن زمین شده است، نباید فراموش کرد که در این شرایط قابلیت نفوذ پذیری آب از بین می‌رود و این باعث می‌شود تا منابع آب زیرزمینی و آبخوان‌ها - محل تجمع آب‌های زیر زمینی - از بین برود.

 

آقامیری افزود: نیازمند بازچرخانی آب در زمین هستیم. برخی بازچرخانی آب را به این تعبیر می‌کنند که آب فاضلاب شهری را دوباره تصفیه و استفاده کنیم، اما باید گفت که این نگاه اشتباه است، بازچرخانی آب در خود زمین اتفاق می‌افتد و شامل تزریق مصنوعی آب است.

 

وی ادامه داد: ایجاد کارگروهی متشکل از نهادهای مرتبط جهت تبیین سنجش و پایش فرونشست، آسیب شناسی، احیای آب های زیرزمینی و اقدامات سازه ای از جمله تزریق آب‌های مازادِ روی سطح زمین به سفره‌های زیرزمینی، استفاده صحیح و کارآمد از منابع آب با اصلاح روش‌های آبیاری، ممنوعیت استفاده بیش از حد از حوضه‌های آب‌های زیرزمینی، تصفیه آب‌های شهری و استفاده مجدد از آن در کارخانه‌ها و کنترل منابع آبی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مهار فرونشست هستند.

 

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه شهرداری، وزارت نیرو و سازمان نقشه برداری و چند سازمان دیگر مسئولیت اصلی برای حل این مشکل را برعهده دارند خاطرنشان کرد: ایجاد کارگروهی متشکل از نهادهای مرتبط جهت تبیین سنجش و پایش فرونشست، آسیب شناسی، احیای آب های زیرزمینی و اقدامات سازه ای از جمله تزریق آب‌های مازادِ روی سطح زمین به سفره‌های زیرزمینی، استفاده صحیح و کارآمد از منابع آب با اصلاح روش‌های آبیاری، ممنوعیت استفاده بیش از حد از حوضه‌های آب‌های زیرزمینی، تصفیه آب‌های شهری و استفاده مجدد از آن در کارخانه‌ها و کنترل منابع آبی از جمله راهکارهای پیشنهادی برای مهار فرونشست هستند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار