به گزارش راهبرد معاصر؛ عبدالعلی رحیمی مظفری در تشریح جلسه امروز(یکشنبه 22 مردادماه) این کمیسیون با اشاره به بررسی گزارش سازمان برنامه و بودجه درباره میزان اثربخشی سیاستها و اقدامات مربوط به صرفهجویی انرژی در راستای اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، گفت: در جلسه امروز ضمن بررسی قانون اصلاح الگوی مصرف، گزارشی مقایسهای مبنی بر میزان مصرف انرژی در سالهای 1398 و 1399 نیز ارائه شد، براساس این گزارش تمام صرفهجویی انجام شده در این سالها صرفا 100 هزار بشکه در مقابل تولید بیش از 6 میلیون بشکه نفت بود که عدد بسیار پایینی محسوب میشود.
نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: همچنین براساس بخش دیگری از این گزارش، وزارتخانهای مانند بهداشت در حوزه برق کاهش مصرف داشته در حالی در سالهای مصادف با اوج شیوع بیماری کرونا بسیار پر کار بوده است! لذا این گزارش مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت.
وی افزود: در ادامه نمایندگان حاضر از سازمان برنامه و بودجه تاکید کردند؛ نمیتوانند صحت و سقم این گزارش را تایید کنند و قابل صحتسنجی ازسوی آنها نیست، این گزارش بیشتر آماری و کمی بود و نه تحلیلی و کیفی، در صورتی که اگر بُعد کیفی آن غنیتر میشد، بهتر میتوانستیم دلایل و کم و کیف مصرف را بررسی کنیم.
عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان مطرح کرد: به همین منظور مقرر شد، با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون انرژی این گزارش مجددا بررسی و درصورت نیاز گزارش دقیقتر و البته تحلیلی به کمیسیون ارائه شود تا نمایندگان بتوانند براساس آن کم و کیف اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف را بررسی کنند، ضمن آنکه وزارتخانهها باید به سمتی روند که افزایش مصرف انرژی نداشته باشند./فارس