ایران چقدر نفت می فروشد؟-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه

ایران چقدر نفت می فروشد؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: امسال خوشبختانه دولت در حدود یک میلیون و نیم بشکه نفت را برای صادرت پیگیری می کند و مبالغ آن را به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای کالاهایی که نیاز داریم و تشخیص می دهیم دنبال می کنیم و منافع آن عاید کشور می شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۹۰۶۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ مالک شریعتی نیاسر، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درباره فروش نفت ایران گفت: یکی از موضوعات بسیار مهمی که در ابتدای دولت مطرح بود و افرادی از دولت گذشته راجع به آن صحبت می‌کردند این بود که امکان فروش نفت فراهم نیست حتی از سوی سخنگوی دولت سابق مطرح می‌شد که یک قطره نفت هم  امکان فروش نداریم و نمی‌توانیم پولی دریافت کنیم.

وی افزود: همه این ها در حالی بود که ادعا این بود که بر اساس مذاکرات و برجام مشکلات حل شده است اما در پایان دولت گذشته جمع‌بندیشان این بود که چیزی عاید کشور نشده است و حتی برای فروش نفت که جز نتایج آن مذاکرات قرار بود باشد دچار مشکل هستیم و بیان می‌شد که اگر یک شخصی بتواند تا 200 هزار بشکه نفت فروش را تضمین کند می‌توانید آن را وزیر نفت کنید و این امکان فراهم نیست.

 
نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم در ادامه اظهار داشت: اما خوشبختانه با تلاش و پیگیری های زیادی که در دولت سیزدهم انجام شد به تدریج  فروش نفت سرعت گرفت و حجم آن به نحوی بالا رفت که از زیر یک میلیون بشکه در سال گذشته در انتهای سال به حدود یک میلیون به صورت میانگین رسیدیم. امسال خوشبختانه دولت در حدود یک میلیون و نیم بشکه نفت را برای صادرت پیگیری می کند و مبالغ آن را  به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای کالاهایی که نیاز داریم و تشخیص می دهیم دنبال می کنیم و منافع آن عاید کشور می شود.

وی تصریح کرد: البته برای تقویت این روند کارهای زیادی باید انجام شود. سرمایه گذاری‌هایمان  را در حوزهای بالا دستی در بخش نفت و گاز با تاکید بر میادین مشترک باید پیگیری کنیم که ان شا الله این روند  تثبیت شود تا بتوانیم بعد از پر کردن این چاله هایی که از گذشته باقی مانده است به سمت سرمایه گذاری ها در طرح های زیر ساختی کشور برویم تا اشتغال و ارزش افزوده اقتصادی برای کشور حاصل شود.

مالک شریعتی اظهار داشت: کمیته‌ای در شورای عالی امنیت ملی مسئولیت تعیین قیمت نفت را به عهده گرفته است و آن کمیته در این باره تصمیم گیری خواهد کرد و بعضا ممکن است با برخی از کشور‌ها طبق شرایط و بعضی مشتری‌ها تخفیف‌هایی داده شود که همه مصوبه‌هایی دارد که دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی آنها  را تائید می‌کند و انجام می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: آنچه که قبلا اتفاق افتاد در واقعیت این بود که امتیازاتی را به طرف مذاکراتی خودمان دادیم و آن ها امتیازی به ما ندادند و زیر تعهدات‌شان زدند. بنابراین ما وسط یک اتفاق انجام شده قرار داریم تلاش دولت و اعضای تیم مذاکره کننده باید اینطور باشد که منافعی که هنوز به ما داده نشده را دریافت بکنیم.

مذاکرات برای تحقق حقوق ایران است نه اینکه امتیاز جدیدی بدهیم

وی افزود: کسی تصور نکند آنچه که در مذاکرات دنبال می شود بناست که اتفاق جدیدی بیافتد بلکه ما می خواهیم حق‌مان را بگیریم. تلاش ما این است که تعهدات طرف مقابل را به آنها  دیکته بکنیم و آنها را انجام بدهند.

نماینده مردم تهران افزود: چنین مسیری باید دنبال شود چون منافع کشور و حق کشور است. لغو تحریم ها  باید اتفاق بیفتد و قرار نیست ما امتیاز جدید بدهیم و فقط برای این است که بخشی از خسارت هایی که به کشور مان خورده است بتوانیم تا حدودی جبران کنیم.گرچه یک مقدار سخت است و برخی مشکلات را در گذشته به کشورمان تحمیل کردند .

شریعتی در پایان خاطر نشان کرد: آن مسیر مذاکرات جداست و این مسیر فروش نفت هم که وزارت نفت مکلف است، باید به وظایف خود عمل کند. کشور متوقف چند کشور خاص نمی‌ماند. الحمد الله  این مسیر در دولت خوب  دنبال می‌شود. دیپلماسی فعال و گسترده و همه جانبه با کشورهای همسایه، منطقه و فرامنطقه‌ای داریم. در سفری که رئیس جهمور داشتند به آمریکای لاتین این را نشان می دهد که ما متوقف آن مسیر نیستم وآن هم ان شا الله با اقتدار دنبال می‌کنیم تا حق مردم را از کشورهای زیاده خواه بگیریم./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده