هشدار سیل در ۳۲ استان؛ بارش‌های گسترده در آسمان غرب ایران  بارش‌های سیل‌آسا در سراسر کشور / هشدار بارش برف، باران و طوفان وضعیت تعطیلی تهران در روز دوشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات  مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ سامانه بارشی قدرتمند وارد غرب کشور می‌شود هوای تهران قرمز شد؛ بارش‌ها از فردا آغاز می‌شود کندوان از امروز تا چهارشنبه بسته شد/ هراز و سوادکوه، مسیر‌های جایگزین بارش‌ها از فردا آغاز می‌شوند / برف و باران در گستره وسیعی از کشور رد پای طوفان نوح در آثار سومری، آزتک‌ها و اینکا‌ها کشف پولشویی به میزان ۵۷۰ سکه طلا در یزد صدور هشدار تشدید سامانه بارشی؛ هشدار بارش برف و تگرگ در ۱۶ استان کشور کندوان از فردا مسدود می‌شود تاریخ برگزاری و دریافت کارت شرکت در آزمون انتخاب سردفتر ازدواج و طلاق مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات کدام استان‌ها یکشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۴ تعطیل شد؟ فعالیت سامانه بارشی جدید از فردا یکشنبه تا روز چهارشنبه؛ هشدار بارش برف و باران یوتیوبر پر سر و صدا دستگیر شد/ ۳ سال حبس برای شکارچی بلاگر

ملاک اصلی برای صدور پروانه ساخت در پایتخت اعلام شد

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: ضوابط صدور پروانه ساخت بر مبنای طرح تفصیلی است و هیچ تغییری در آن انجام نشده است.
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۱ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۵۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمیدرضا صارمی با تأکید بر اینکه مبنای صدور پروانه ساخت در شهر تهران طرح تفصیلی است، گفت: بخشنامه‌ای اخیرا صادر شده که جهت تعیین تکلیف ابهام به وجود آمده در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران بین مفاد بخشنامه صادره از جانب معاونت شهرسازی و معماری در سال‌۱۳۹۱ با ضوابط اعلامی در آخرین ویرایش ابلاغی مبحث سوم مقررات ملی ساختمان در خصوص تعیین حداکثر ارتفاع ساختمان، تهیه و تدوین شده است.

وی افزود: در این زمینه باید توجه داشت که آخرین ویرایش مبحث سوم مقررات ملی ساختمان در سال‌۱۳۹۵ جمع‌بندی و ابلاغ شده و معاون شهرسازی و معماری وقت شهرداری تهران نیز در قالب مکاتبه با شماره ۲۱۶۵۰۸۱۸۰.۸۰ مورخ ۱۳۹۶.۲.۳۰ این مباحث را جهت اجرا به مناطق ۲۲گانه ابلاغ کرده بود.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه یکی از ضوابط اعلام‌شده در این مبحث تعیین حداکثر ارتفاع ۲۵متر (ارتفاعی بالغ بر ۷ طبقه دارای کاربرد) برای گذر‌های با عرض ۸ متر است، ادامه داد: از آنجا که این ضوابط مغایرتی با بخشنامه پیشین داشت، مناطق جهت تعیین تکلیف موضوع از ستاد استمداد کردند که طبیعتا با توجه به اولویت داشتن پایبندی به مقررات ملی ساختمان نسبت به بخشنامه‌های داخلی شهرداری تهران در مواردی که قطعیت و صراحت وجود دارد، در بخشنامه جدید مطابق با مرّ قانون، بر پیاده‌سازی ضوابط و مقررات ملی ساختمان (مبحث سوم) تأکید شده است.

وی بیان کرد: این در حالی است که همچنان ضوابط صدور پروانه ساخت بر مبنای طرح تفصیلی است و هیچ تغییری در آن انجام نشده است. در کل باید گفت؛ در شرایطی ملکی می‌تواند مجوز طبقه ۶ یا ۷ را دریافت کند که دارای شرایطی مانند مساحت ملک ۴۰۰ متر مربع به بالا بوده، ضمن اینکه این طرح بیشتر در محور انقلاب به پایین که مشمول طرح تشویقی بافت فرسوده می‌شوند، قابلیت اجرایی دارد.

صارمی یادآور شد: دومین مساله این است که این بخشنامه ابلاغی جنبه محدود کننده داشته و حداکثر تعداد طبقات را مشخص کرده و به هیچ وجه به‌معنای تعلق‌گرفتن ۶طبقه برای کلیه پلاک‌های واقع در گذر‌های ۸ متری نیست. به طوری که این موضوع صراحتا در بخشنامه مورخ۱۴۰۲.۴.۱ اداره کل شهرسازی و طرح‌های شهری معاونت مورد تأکید قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: در واقع هر ملکی که از گذر ۸ متری دسترسی داشته باشد، بر اساس ضوابط پهنه و مساحت عرصه، تعداد طبقات مشخصی خواهد گرفت که سقف آن تحت هیچ شرایطی از ۶ طبقه نباید تجاوز کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه گفت: به عنوان مثال اگر ملکی با مساحت بیش از ۴۰۰مترمربع که حاصل تجمیع چند قطعه بوده و در پهنه رایج شهر تهران (R ۱۲۲) در بافت فرسوده جنوب محور انقلاب در مجاورت گذر ۸متری قرار دارد، طبق ضوابط ساخت‌وساز در بافت فرسوده موضوع بند ۱۵ طرح تفصیلی پایتخت می‌تواند ۷ طبقه روی پیلوت ساخت‌وساز داشته باشد، اما تعداد طبقاتش در ۶طبقه محدود خواهد شد.

وی در پایان افزود: نهایتا آنکه تعداد طبقات به‌صورت ۶ طبقه روی همکف مشاعی لحاظ شده و این موضوع صراحتا در بخشنامه مورد اشاره قرار گرفته است. / فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار