لاپید: سال آینده کابینه جدید اسرائیل تشکیل می‌شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

لاپید: سال آینده کابینه جدید اسرائیل تشکیل می‌شود

رهبر ائتلاف مخالفان در کنست، با توصیف کابینه «بنیامین نتانیاهو» به «شکست‌خورده‌ترین دولت اسرائیل» مدعی شد که کابینه جدید تل‌آویو، سال دیگر تشکیل خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۶۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، «یائیر لاپید»، رهبر ائتلاف مخالفان در سرزمین‌های اشغالی، پس از توصیف کابینه فعلی به «شکست‌خورده‌ترین دولت اسرائیل» مدعی تشکیل کابینه جدید در تل‌آویو برای سال آینده شد.

 

طبق گزارش خبرگزاری «آناتولی»، لاپید، در ادامه اظهاراتی که شب گذشته (دوشنبه، ۱۴آگوست) و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، گفت: «ما در اینجا چنین دولت شکست‌خورده‌ای نداشته‌ایم. با این حال، جای خوش‌بینی نیز وجود دارد: شکست آنقدر واضح و کامل است که می‌توان منتظر سال آینده بود و دولت بعدی را در آن دید».

 

رهبر مخالفان در کنست و نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در ادامه اظهاراتش مدعی شد که «تجربه دولت تماماً راستگرا» شکست خورده است. کابینه فعلی تل‌آویو که از آن به عنوان راست‌گراترین کابینه در تاریخ رژیم اشغالگر در رسانه‌ها یاد می‌شود، اواخر سال گذشته تشکیل شد.

 

لاپید با بیان اینکه کابینه نتانیاهو در مدت ۷ماه موفق به شکست در همه زمینه‌ها شد، گفت: این یک شکست سیستمی و عملکردی در تمام عرصه‌های ممکن بود؛ دلایل اقتصادی، سیاسی و امنیتی کنعددی گواه این شکست هستند.

 

این اظهارات در حالی از سوی لاپید مطرح می‌شود که از نظر قانونی، هر کابینه رژیم اشغالگر می‌تواند به مدت ۴سال در قدرت باقی بماند؛ مگر اینکه از طریق کنست برکنار شود یا استعفا کند.

 

ائتلاف مخالفان در شرایطی از تشکیل کابینه جدید صحبت می‌کند که روزنامه «اسرائیل هیوم» اخیراً در گزارشی ضمن بررسی اختلافات موجود در همین ائتلاف، از احتمال ایجاد یک حزب جدید خبر داد و نوشت: این حزب جدید با ۱۰ یا ۱۲کرسی در کنست، تحولات تل‌آویو را پیچیده‌تر خواهد کرد.

 

وی با اشاره به حملات شهرک‌نشینان صهیونیست به روستاهای فلسطینی، افزود: «در یهودا و سامره [یعنی کرانه باختری]، نیروهای امنیتی کنترل تروریسم یهودی را از دست داده‌اند. تروریست‌ها در بلندی‌ها روستاها را آتش زده و سپس از حمایت دولت برخوردار می‌شوند».

 

رهبر مخالفان ادامه داد: از آغاز تشکیل کابینه تاکنون، سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه فناوری‌های پیشرفته حدود ۷۰درصد کاهش یافته است؛ حتی اگر متخصص فناوری پیشرفته نباشید، این موضوع بر شما تأثیر می‌گذارد.

 

لاپید در ادامه گفت: شکست اقتصادی به صورت فوری اتفاق می‌افتد؛ تورم در حال افزایش و نرخ بهره هم در وضعیت صعودی است، وام مسکن هم ده‌ها درصد جهش داشته است.

 

وی با اشاره به تحریم بین‌المللی «بزالل اسموتریچ»، وزیر دارایی کابینه نتانیاهو، خاطرنشان کرد: «وزیر دارایی در آمریکا بود، اما هیچ کس حاضر نشد با او ملاقات کند؛ اسموتریچ در اروپا هم که بود، هیچ کس حاضر نشد با او ملاقات کند».

 

لاپید به وضعیت اتهامات علیه « ایتمار بن گویر» وزیر امنیت قومی رژیم صهیونیستی هم گریزی زد و گفت: «مشخص شد که گرفتن گروهی از افراط گرایان که تا همین اواخر هدف سرویس امنیتی شاباک بودند غیرممکن شده است.حالا حتی نمی‌توانیم آنان را در قبال امنیت، مسئول بدانیم».

 

رهبر ائتلاف مخالفان، پیش‌تر با پیوستن به کابینه نتانیاهو مخالفت کرده بود. نتانیاهو نیز تاکنون در مورد اظهارات وی موضعی اتخاذ نکرده است؛ اما اعتراضات سراسری علیه کابینه او، برای سی و دومین هفته متوالی، و در مخالفت با طرخ تغییرات قضایی همچنان ادامه دارد.

 

در حالی که نتانیاهو و ائتلافش، هدف از این طرح جنجالی را اصلاحات در قوه قضاییه مطرح می‌کنند، جناح مخالفان به رهبری لاپید و «بنی گانتز» وزیر جنگ کابینه سابق تل‌آویو، تصویب این قانون را دیکتاتوری افراط‌گرایان و تلاش آنان برای فرار از محاکمه‌های قضایی به جرائم مالی و امنیتی می‌دانند.

 

علی‌رغم مخالفت‌های گسترده در سرزمین‌های اشغالی با روند قانونگذاری این طرح، متحدان نتانیاهو در پارلمان در روز دوشنبه ۲۴جولای، در قرائت دوم و سوم کنست به لایحه «لغو معقولیت» رای داد تا به قانون تبدیل شود. مخالفان تصویب این قوانین را «کودتا علیه دموکراسی» می‌دانند، زیرا اختیارات دادگاه عالی را که بالاترین مقام قضایی در تل‌آویو است، محدود می‌کند./ فارس

ارسال نظر