قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۵ میلیون تومان را رد کرد؟ جدول قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ ثبت نام فروش فوری زامیاد ۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط قیمت سکه شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ ماجرای خالی فروشی میلی گلد | علت تاخیر تسویه و ماجرای ۹۶۵ کیلوگرم طلا چیست؟ آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ | دلار ۲۵۵ هزار تومان شد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان عصر امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵؛ هر گرم ۲۴ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان آخرین قیمت طلا و سکه عصر امروز ۷ مهر ۱۴۰۵؛ سکه از ۲۵۳ میلیون تومان عبور کرد نحوه پرداخت حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی هواپیمای کاسپین در ترکیه توقیف شد/ علت توقیف بوئینگ ایرانی چیست؟ جدیدترین قیمت مرغ در بازار؛ فیله به ۶۲۵ هزار تومان رسید قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵
احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

واکاوی علت افت شاخص بورس در هفته‌های اخیر

احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بخشی از ریزش‌ها و افت شاخص‌های بورس در هفته‌های گذشته ناشی از تصمیمات اتخاذ شده برای تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بود، گفت: فقدان نقدینگی در کنار بی‌توجهی بانک‌ها به دستورات شورای عالی پول و اعتبار در زمینه نرخ بهره سپرده‌های بانکی عوامل مؤثری در ریزش‌های بورس به شمار می‌روند.
احمد اشتیاقی؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 22
کد خبر: ۲۰۰۴۳۷

واکاوی علت افت شاخص بورس در هفته‌های گذشته

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حالی که روز‌های پایانی هفته گذشته نرخ شاخص ارزی به سطوح قیمتی کانال ۴۸ هزار تومان رسیده بود، در نخستین روز کاری هفته جدید این روند کاهشی تداوم یافت و دلار ۱۰۰ تومان دیگر نیز ارزان شد. تحلیلگران بر این باورند بازار ارز در شرایط نسبتاً با ثباتی به سر می‌برد.


از نیمه‌های تیرماه تاکنون نرخ دلار آزاد از مرز 50 هزار تومانی عبور نکرده است. تمامی تلاش‌های کاهشی یا افزایشی این ارز در بازه زمانی مذکور با شکست مواجه شده و کانال‌های 48 و 49 هزار تومانی به کریدور محبوب شاخص ارزی بدل شده است.

 
در ماه‌های پیشین نیز شاخص ارزی عمده نوسانات خود را در کریدور‌های ثابت انجام داده است. ازجمله دلایل این ثبات نرخ می‌توان به مواردی مانند کاهش خطرات سیاسی و بهبود روابط خارجی، بهبود وضعیت فروش نفت و آزاد‌سازی منابع بلوکه شده ارزی در کشور‌های خارجی بیان کرد.

بخشی از بی میلی ای که در نقدینگی برای هدایت به سمت بورس شاهدیم را می توان به کاهش انتظارات تورمی در جامعه نسبت داد


احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه درباره عمده ترین دلایل افت شاخص های بورسی به «راهبرد معاصر» گفت: بخشی از ریزش ها و افت شاخص های بورس در هفته های گذشته ناشی از تصمیمات اتخاذ شده برای تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها بود که همچنان بازار را در ابهام نگاه داشته و منتظر تصمیم گیری های آتی است، اما بخشی از نوسانات بورس را می توان به نبود نقدینگی در بازار سرمایه ارتباط داد.


وی افزود: وقتی حجم معاملات به زیر 4 هزار میلیارد تومان می رسد، از کمبود یا وارد نشدن نقدینگی به بازار خبر می دهد، بنابراین فقدان نقدینگی در کنار بی توجهی بانک ها به دستورات شورای عالی پول و اعتبار در زمینه نرخ بهره سپرده های بانکی عوامل مؤثری در ریزش های بورس به شمار می روند.


کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: سودی که برخی بانک ها به سپرده های متوسط و کلان می دهند، کماکان بیشتر از 25 درصد و مانع ورود نقدینگی به بورس شده است، ضمن اینکه فروکش کردن انتظارات تورمی در وضعیت رکودی بورس بی تأثیر نیست.


اشتیاقی گفت: عملکرد موفق بانک مرکزی در ثابت نگاه داشتن نرخ ارز و تثبیت نرخ ارز حدود 40 هزار تومان به کاهش انتظارات تورمی منجر شده است، لذا سرمایه ها علاقه ای به ورود در بورس ندارند. بخشی از بی میلی ای که در نقدینگی برای هدایت به سمت بورس شاهدیم را می توان به کاهش انتظارات تورمی در جامعه نسبت داد.


اشتیاقی معتقد است: در شرایطی که نرخ ارز تثبیت و کنترل می شود، به دلیل اینکه نقدینگی در کانون توجه نیست، سرمایه گذار با صبوری بیشتری وارد بورس و خرید سهام می شود، بنابراین بخشی از بی رونقی بازار سرمایه را می توان به ثبات اقتصادی و ارزی کشور نسبت داد.

بیشتر فعالان کنونی بورس را بازیگران کوتاه مدت تشکیل می دهند که برای ماندگاری بلندمدت در این بازار و سودبری از نوسانات کوتاه مدت وارد بازار نشده اند


وی گفت: با توجه به اینکه بازارهای موازی همه در وضعیت رکود به سرمی برند، بازارها انتظار تورمی ندارند و بازار سرمایه نیز تابع بازارهای دیگر است، به دلیل اینکه بازارهای موازی افزایش قیمت ندارند، بازار در ثبات به سر می برد و رشد آنچنانی نمی تواند بازار را خبرساز کند.

 


کارشناس بورس معتقد است: بیشتر فعالان کنونی بورس را بازیگران کوتاه مدت تشکیل می دهند که برای ماندگاری بلندمدت در این بازار و سودبری از نوسانات کوتاه مدت وارد بازار نشده اند و به دلیل اینکه در حال حاضر دست برتر را در بورس دارند، با وجود ارزندگی بورس، به دلیل ضعف نقدینگی نوسان گیران یکته تاز بازار شده اند و بازار را به تنش می کشند.


وی عنوان کرد: بخشی از وضعیت آرام امروز بورس عادی است، اما نباید دستوری عمل کرد و تداوم این روند به زیان ورود سرمایه ها و میل به سرمایه گذاری در بخش تولید است. به همین دلیل انتظار می رود در شرایط ثبات اقتصادی کنونی با کاهش مصوبات منفی تأثیر گذار در بورس، زمینه های لازم برای ماندگاری نقدینگی و پول در میان مدت در بازار سرمایه فراهم شود.

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار