۱۶ هزار تن میوه و ۱۲۰۰ تن خرما ذخیره شد توزیع برنج در شبکه رسمی قطع می‌شود؟ ۳۳ شرکت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما تعلیق شد واکنش دیوان محاسبات به اظهارات وزیر راه مبنی بر اینکه موجودی ما صفر است: موجودی حساب‌های این وزارتخانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی ۱۳۰هزار تومان تعیین شد پرواز لوفت‌هانزا دقایقی پیش در ایران به زمین نشست فرزانه صادق: باید مجوز ایرلاین‌هایی که پاسخگو نیستند باطل شود آماده واریز سود سهام عدالت باشید / جزئیات واریز سود سهام عدالت سبد معیشت خانوار کارگری با احتساب تورم بهمن،۲۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان تعیین شد تمدید مهلت واریز وجه پیش‌فروش سکه تحویل ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی امروز واریز می‌شود دولت مصوبه کالابرگ ۶۰ میلیون ایرانی را ابلاغ کرد سد کرج تقریبا از آب خالی شد!

کنترل رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها ابزار مفید کاهش تورم

سرپرست گروه پولی و ارزی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: کنترل رشد مقداری ترازنامه بانک‌ها به عنوان ابزار مفیدی برای کنترل تورم عمل می‌کند و همچنین به رشد اقتصادی نیز کمک خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۷ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 06
کد خبر: ۲۰۳۰۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سجاد ابراهیمی‌ اظهار داشت: بانک مرکزی سیاست درستی را پیاده‌سازی کرده و موفق شده است تا رشد مقداری ترازنامه را کنترل کند، ا‌بخشی از رشد کل‌های پولی و همچنین افزایش نقدینگی در کشور از طریق اعتباردهی بانک‌ها صورت می‌گیرد و اگر این اعتباردهی بی‌سامان باشد ممکن است به تورم منجر شود.

سرپرست گروه پولی و ارزی پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه کنترل رشد مقداری ترازنامه می تواند برای کنترل تورم ابزار مفیدی واقع شود، تصریح کرد: اما در اجرای سیاست کنترل رشد مقداری ترازنامه دو ملاحظه وجود دارد، اول اینکه کارایی این سیاست اندازه‌ای دارد و از یک مقداری به بعد نمی‌توان انتظار داشت این سیاست به کنترل رشد نقدینگی و کل‌های پولی منجر شود، مورد دوم اینکه دوم هم اینکه این سیاست می‌تواند به اعتباردهی به بخش تولیدی هم آسیب وارد کند، بنابراین باید به درستی و دقیق اجرا شود.

عضو هیأت علمی پژوهشکده پولی و بانکی اضافه کرد: در مجموع رویکرد این سیاست خوب است، اما باید ملاحظات آن هم به طور جدی در نظر گرفته شود؛ ضمن اینکه موفقیت آن نیز منوط به نظارت بر نحوه اعتباردهی بانک‌ها است.

ابراهیمی تاکید کرد: ازطرف دیگر علاوه بر اعمال این سیاست، سیاست‌های مکمل دیگری که موجب رشد نقدینگی می‌شوند و عمدتا می توان آن ها را در رشد پایه پولی ببینیم نیز باید مورد استفاده قرار گیرد و تحت کنترل باشد، در واقع باید سیاست‌ها را به صورت یک مجموعه اعمال کنیم زیرا در غیراینصورت ممکن است به بخش تولید آسیب بزند و کارایی پایینی داشته باشد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده