به گزارش راهبرد معاصر، رهبران کشورهای شرکت کننده در اجلاس «بریکس» به میزبانی آفریقای جنوبی امروز سهشنبه با تدوین برنامهای خواستار پایان دادن بر سلطه جهانی دلار در معاملات تجاری و اقتصادی کشورهای عضو و پایان دادن بر نظامی تک قطبی جهانی شدند.
به گزارش خبرگزاری المیادین، پانزدهمین اجلاس سران کشورهای گروه بریکس، امروز (سهشنبه) با حضور رهبران اقتصادهای نوظهور چین، برزیل، روسیه و هند به مدت سه روز در ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی آغاز به کار کرد.
بر پایه این گزارش، سران گروه بریکس در ژوهانسبورگ در دستور کار امروز خود سازوکار نحوه مهار سلطه جهانی مالی و اقتصادی کشورهای غربی را بررسی و رایزنی کردند.
در این دیدار رهبران کشورهای عضو بریکس در نطقهای جداگانه ضمن تشریح برنامههای آتی گروه بریکس خواستار تدوین برنامهای هدفمند در اصلاح نظامی نظامی مالی جهانی شدند.
رئیس جمهور روسیه: دلارزدایی از شروط قطعی مبادلات مالی آتی بریکس است
ولادیمیر پوتین در اجلاس بریکس که از طریق ویدئو کنفرانس در نشست بریکس شرکت کرد، در نطقی تاکید کرد: روند عینی و غیرقابل برگشت دلارزدایی از روابط اقتصادی ما در حال افزایش است و تلاشهایی برای ایجاد مکانیسمهای مؤثر برای تسویه حسابهای متقابل و کنترل پولی و مالی در حال انجام است. در نتیجه، سهم دلار در معاملات صادرات و واردات در بریکس رو به کاهش است و سال گذشته تنها ۲۸.۷ درصد بود.
رئیسجمهور برزیل: از ایجاد پول بریکس حمایت میکنیم
لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل نیز در نطقی اعلام کرد که کشورش از ایجاد ارز تجاری بریکس حمایت میکند.
رئیس جمهور برزیل افزود: ۶۰ درصد از اراضی قاره آفریقا ظرفیت کشاورزی دارد و قادر است نیازهای غذای جهانی و امنیت جهانی غذا را تأمین کند.
وی تصریح کرد که با سیستم بانکی ویژه بریکس نه تنها مشکلات مالی قابل حل است، بلکه بریکس با جایگزینی پول ملی کشورها در مبادلات تجاری میتواند به هیمنه دلار پایان دهد و بریکس هماکنون در حال تحقق سازوکار این مبادله مالی است.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی: از اصلاح ریشهای نظام مالی جهانی حمایت میکنیم
«سیریل رامافوسا» رئیس جمهور آفریقای جنوبی و رئیس دورهای اجلاس بریکس در ژوهانسبورگ در نطقی در حضور رهبران عضو اصلی گروه بریکس با اشاره به نقش محوری گروه بریکس گفت: کشورهای عضو بریکس یک چهارم اقتصاد جهانی و یک پنجم مبادلات تجاری جهانی را تشکیل میدهند و اصلاح بنیادی نظام مالی جهانی امری ضروریست.
اجلاس سران بریکس قرار است طی دو روز آینده در پرتوریا برگزار شود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.
ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تأثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.
گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابیها، سهم کشورهای عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد تجاوز خواهد کرد.
در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل میدهند؛ در حالی که سهم کشورهای «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی میشود که سهم کشورهای بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد تجاوز کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.
مشخص است که گروه بریکس با پیوستن بنگلادش، مصر و امارات و همچنین آماده شدن چند کشور دیگر برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه «بریکس»، شاهد گسترش مستمر است.
این تغییر تاکید میکند که قدرت و نفوذ گروه «بریکس» در عرصه جهانی در حال رشد است و ممکن است در آینده «جی ۷» را با چالش مواجه کند.
از سوی دیگر، منافع کشورهای «بریکس» تنها محدود به تجارت نیست بلکه ریشه در این باور سیاسی دارد که جهان باید چند قطبی شود./ مهر