کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

گفتگوی «پوتین و اردوغان» در آینده نزدیک

پوتین و اردوغان در نشست آتی درباره هاب گازی، نیروگاه اتمی آکویو و معامله غلات گفتگو خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۶ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۳۳۴

به گزارش راهبرد معاصر. یک منبع آگاه در آنکارا گفت که انتظار می‌رود رؤسای جمهور ترکیه و روسیه در دیدار آتی خود در مورد ساخت نیروگاه هسته‌ای آکویو در ترکیه گفتگو کنند.

 

یک منبع آگاه در آنکارا به تاس گفت: «موضوع ایجاد هاب گازی در ترکیه و ساخت نیروگاه اتمی آکویو ممکن است به یکی از موضوعات اصلی مذاکرات آتی بین رؤسای جمهور روسیه و ترکیه، ولادیمیر پوتین و طیب اردوغان تبدیل شود.»

 

این منبع گفت: «علاوه بر معامله غلات، رهبران ممکن است در مورد هاب گازی به عنوان یکی از موضوعات مهم بحث کنند. علاوه بر این، انتظار می‌رود که آنها در مورد ساخت نیروگاه هسته‌ای آکویو در ترکیه گفتگو کنند. آنکارا اولویت بالایی برای این پروژه‌ها قائل است.»

 

پیش از این، یک منبع دیپلماتیک در ترکیه گفته بود که دیدار پوتین و اردوغان در سوچی برنامه‌ریزی شده است و تاریخ احتمالی آن ۴ سپتامبر ذکر شده است.

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در ۳ اوت گفت که تاریخ و مکان دیدار رؤسای جمهور روسیه و ترکیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک مورد توافق قرار خواهد گرفت. پسکوف یک روز پیش از آن گفت که محل نشست مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و لزوماً ترکیه نیست. پسکوف افزود که پوتین گفت که اکنون زمان حضور او در این کشور است، بنابراین انجام هرگونه بازدید برای او دشوار است.

 

همزمان، کرملین اعلام کرده است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برنامه‌ای برای حضور در نشست آتی گروه ۲۰ ندارد.

 

«دیمیتری پسکوف» رئیس دفتر ریاست جمهوری روسیه در نشست خبری در مسکو در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا پوتین قصد دارد در نشست گروه ۲۰ که قرار است ماه سپتامبر آینده در هند برگزار شود، حضور یابد، گفت: نه، رئیس جمهور چنین برنامه‌ای ندارد.

 

وی افزود که رئیس جمهور روسیه اکنون برنامه کاری شلوغی دارد و تمرکز اصلی او همچنان بر عملیات ویژه نظامی در اوکراین است و عملیات ویژه نظامی برای جلوگیری از اقدامات تروریستی رژیم کی یف مانند حملات پهپادی در حال انجام است.

 

پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا پوتین از طریق ویدئو کنفرانس در اجلاس سران گروه ۲۰ در هند شرکت خواهد کرد یا خیر، گفت که نحوه حضور پوتین بعداً مشخص خواهد شد.

 

سخنگوی کرملین درباره دیدار پوتین و اردوغان همتای ترکیه‌ای او هم گفت: «طرفین توافق کرده‌اند که در نزدیک‌ترین زمان ممکن دیدار کنند و برنامه‌ریزی برای این دیدار با جدیت صورت گرفته است و زمان دقیق آن را اعلام خواهیم کرد.»

 

همچنین یک منبع در ریاست‌جمهوری ترکیه رایزنی‌ها بر سر تمدید توافق صادرات غلات از دریای سیاه را مثبت ارزیابی کرد. روزنامه «ینی شفق» ترکیه روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع در دفتر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که پیشرفت قابل توجهی در رایزنی‌ها بر سر تمدید قرارداد غلات به دست آمده است.

 

این روزنامه به استناد منبع ریاست جمهوری ترکیه نوشت که پیشرفت چشمگیری در این مورد حاصل شده است./ مهر

ارسال نظر