چهار فضانورد جدید ناسا با فرماندهی یاسمین مقبلی به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند-راهبرد معاصر
راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور

چهار فضانورد جدید ناسا با فرماندهی یاسمین مقبلی به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفتند

چهار فضانورد ناسا با فرماندهی یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی تبار ناسا برای یک ماموریت شش ماهه به فضا پرتاب شدند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۴۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماموریت کرو-۷ در ساعت ۳:۲۷ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۰:۵۷ به وقت تهران) پس از یک روز تاخیر به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد. مرحله اول موشک تنها سه دقیقه پس از پرتاب جدا شد و پس از هشت دقیقه از پرتاب روی سکو فرود آمد.

مقامات ناسا شب هنگام روز پنجشنبه اعلام کردند که بررسی‌های لازم از آمادگی کرو-۷ برای پرواز بدون وجود هیچ مشکل اساسی انجام شده است. به گفته پایگاه نیروی فضایی پاتریک، که مدیریت حریم هوایی در منطقه‌ی محل پرتاب در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا را بر عهده دارد، شرایط آب و هوایی نیز برای پرتاب خوب به نظر می‌رسد.

چهار فضانوردی که در این ماموریت به فضا می‌روند: یاسمین مقبلی فضانورد ناسا و فرمانده عملیات، آندریاس موگنسن (Andreas Mogensen) فضانورد آژانس فضایی اروپا (ESA)، ساتوشی فوروکاوا (Satoshi Furukawa) فضانورد آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) و کنستانتین بوریسف (Konstantin Borisov) از آژانس فضایی روسکاسموس روسیه هستند.

این دومین پرتاب فضایی است که یک فضانورد ایرانی-آمریکایی در آن حضور داشته است. نزدیک به دو دهه است که هیچ فرد ایرانی-آمریکایی به فضا پرواز نکرده بود. اولین نفر، انوشه انصاری، گردشگر فضایی بود که در سال ۲۰۰۶ هزینه‌ی ماموریت به ایستگاه فضایی را خود تامین کرد.

مقبلی در مصاحبه‌ای ویدئویی پیش از پرتاب در روز ۲۵ ژوئیه از مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون، درباره نقطه‌ی عطف حضور خود در فضاپیمای کرو-۷ گفت: من فکر می‌کنم مهم است. مردم به ویژه افراد جوان‌تر وقتی می‌توانند با یک فرد ارتباط برقرار کنند، می‌توانند باور کنند که توانایی انجام کاری را نیز دارند و بنابراین هر زمان که ما به تنوع افرادی که در فضا به پرواز در می‌آیند، می‌افزاییم، در را برای نسل‌های آینده باز می‌کنیم تا افراد بیشتری باور کنند که می‌توانند این کار را انجام دهند.

موگنسن دومین ماموریت خود را در فضا پس از ماموریت ۱۰ روزه‌ی فضاپیمای سایوز در ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۱۶ انجام خواهد داد که او را به اولین فرد دانمارکی در فضا تبدیل کرد.

در این فاصله زمانی پیشرفت چشمگیری از سوی اسپیس‌ایکس حاصل شد. این شرکت فضایی خصوصی از سال ۲۰۲۰ پرواز‌های عملیاتی سرنشین‌دار تجاری برای ناسا را آغاز کرد و در عین حال از سال ۲۰۱۰ به ارسال محموله‌ها به فضا پرداخته است.

ماموریت‌های اسپیس‌ایکس که توسط ناسا تامین مالی می‌شوند، فضانوردان را با فضاپیمای کرو دارگون که کاملا چندبار مصرف است و موشک فالکون ۹ که تا حدی قابل استفاده مجدد است، به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌فرستند. مرحله اول موشک‌های این ماموریت‌ها به تنهایی به زمین بازمی‌گردد تا بر روی یک سکوی شناور بدون سرنشین یا در خشکی فرود بیاید.

هر زمان که ما به تنوع افرادی که در فضا به پرواز در می‌آیند می‌افزاییم، در را برای نسل‌های آینده باز می‌کنیم تا افراد بیشتری باور کنند که می‌توانند این کار را انجام دهند. فوروکاوا که در سال ۲۰۱۶ در ماموریت‌های اکسپدیشن ۲۸ و ۲۹ به فضا رفته است می‌گوید که از قبل می‌داند چه چیزی را در زمین از دست خواهد داد.

او در روز ۲۵ ژوئیه در یکی دیگر از مصاحبه‌های پیش از پرتاب گفت: من واقعا دلم برای قدم زدن در جنگل‌های سبز تنگ شده بود، زیرا در ایستگاه فضایی، من واقعا دلم برای رنگ‌های سبز تنگ می‌شود.

او گفت که فضانوردان از فضا می‌توانند زمین آبی یا صحرای قهوه‌ای را ببینند، اما تماشای رنگ سبز کمی سخت‌تر است. فوروکاوا سپس برای پر کردن این شکاف به فناوری روی آورد و می‌گوید: من سعی کردم ویدیویی از جنگل تماشا کنم و این احساس عجیبی بود. من واقعا دلم برای رنگ سبز خیلی بیشتر از آنچه انتظار داشتم تنگ شده بود.

بوریسوف، در اولین پرواز خود، گفت که در میان ۲.۵ ساعت تمرینی که فضانوردان روزانه انجام می‌دهند، امیدوار است بتواند یوگای مورد علاقه‌اش را ادغام کند. اما نحوه‌ی انجام این کار بدون وجود گرانش دشوار خواهد بود. او می‌گوید: من می‌دانم چگونه با تنفس این کار را انجام دهم.

فضانوردان کرو-۷ جایگزین چهار فضانوردی خواهند شد که در ماه مارس در ماموریت «کرو-۶» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرواز کرده بودند. مقامات ناسا گفتند که کرو-۶ حدود پنج روز پس از رسیدن کرو-۷ به آزمایشگاه مداری، به زمین بازخواهد گشت. سرنشینان ماموریت کرو-۷ قرار است حدود شش ماه را در ایستگاه فضایی بین‌المللی بگذرانند. / اسپیس

ارسال نظر
آخرین اخبار