سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

امیرعبداللهیان بار دیگر خواستار تامین حق‌آبه ایران از هیرمند شد

امیرعبداللهیان بار دیگر خواستار تامین حق‌آبه ایران از هیرمند شد وزیر امور خارجه امروز در گفت‌وگوی تلفنی با سرپرست وزارت خارجه افغانستان بار دیگر بر تامین حق‌آبه ایران از هیرمند تأکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) چهارم شهریور ماه در تماس تلفنی با «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان درباره مسائل فیمابین دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه در این گفتگو ضمن تأکید مجدد بر حق‌آبه ایران از هیرمند و با اشاره به بازدید اخیر هیأت فنی ایران از افغانستان بیان کرد: این بازدید‌ها بر مبنای عهدنامه ۱۳۵۱ هیرمند کمک می‌کند که شاهد شفافیت بیشتری باشیم.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ۲۷ اردیبهشت ماه در گفت‌وگوی تلفنی با امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان تامین حق‌آبه ایران از هیرمند به صورت عملی را مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران خوانده بود.

امیرعبداللهیان ۲۳ مرداد ماه نیز درباره بازدیذ تیم فنی ایران گفته بود: برای اولین بار در هفته گذشته تیم فنی ما بر مبنای قرارداد ۱۳۵۱ از وضعیت آب در سد کجکی و در مسیر با همراهی هیأت حاکمه افغانستان بازدید کرد و منتظریم گزارش فنی تیم را دریافت کنیم و به پیگیری‌ها برای تامین حق‌آبه از هیرمند همچنان ادامه می‌دهیم. گزارش‌های اولیه حاکی از خشکسالی در داخل افغانستان و مسیر است. به صراحت به مقامات ذیربط افغانستان گفته‌ایم تا زمانی که تیم فنی و کارشناسی ما از سرچشمه سد کجکی و مسیر رودخانه بازدید نکند و گزارش فنی ندهد اینکه در آنجا خشکسالی است، نمی‌تواند برای ما ملاک باشد و امیدوارم هر چه زودتر گزارش این هیأت را دریافت کنیم. اینکه در آنجا به کشاورزان ما اجازه نمی‌دهند کشاورزی کنند، یک مسأله فنی وجود دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در گفت‌وگوی تلفنی امروز به آزادی «محمدحسین ولایتی» عکاس ایرانی اشاره کرد و خواستار حل و فصل برخی موضوعات مطروحه قبلی شد.

امیرعبداللهیان شب گذشته با نأکید بر تداوم تلاش‌ها برای آزادی عکاس ایرانی ابراز امیدواری کرده که عکاس ایرانی بازداشت شده در افغانستان بزودی آزاد شود. ولایتی شب گذشته تحویل سفارت ایران در کابل شد و در این سفارتخانه حضور دارد، ولی اخبار منتشر شده حاکی از آن است که او در حال حاضر ممنوع الخروج است.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در این گفت‌وگوی تلفنی گفت که جمهوری اسلامی ایران همواره خواهان خیر افغانستان و مردم خوب آن کشور بوده است.

وی حضور گسترده اتباع افغانستان در ایران را نیز مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ایران بر همکاری همه طرف‌ها در داخل افغانستان در راستای ثبات و امنیت و رفاه مردم این کشور تأکید دارد.

دعوت متقی از امیرعبداللهیان برای سفر به کابل

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این گفتگو، ضمن تشکر و قدردانی از جمهوری اسلامی ایران گفت که تلاش‌ها برای حل برخی مشکلات در جریان است.

وی ضمن دعوت از امیرعبداللهیان برای سفر به کابل، روابط افغانستان و ایران را مبتنی بر همسایگی و برادری خواند.

امیرعبداللهیان و ملامتقی فروردین سالجاری نیز در حاشیه چهارمین نشست کشور‌های همسایه افغانستان در سمرقند با یکدیگر دیدار کرده بودند. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار