اعلام ساعت کاری جدید ادارات زمستان ۱۴۰۴ + جزئیات تصویب آیین‌نامه جبران قدرت خرید اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه تصویب سه آیین‌نامه مهم در دولت / از خدمات سلامت اتباع تا جبران خسارات حوادث طبیعی وزیر دفاع: آمریکا و ایران در تعارض ذاتی با یکدیگر قرار دارند / تنها کشوری که پاسخ دندان‌شکن به اسرائیل  داد، ایران بود سرلشکر موسوی: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در آمادگی کامل اطلاعاتی و عملیاتی قرار دارند مهاجرانی: امروز کشور نه از سیمکارت سفید بلکه از کاهش سرمایه اجتماعی ضربه می‌خورد ضربه کاری اطلاعات به ضدانقلاب/ ۳ عضو دیگر شبکه ضدامنیتی "شکار مزدور" بازداشت شدند شلیک همزمان موشک‌های بالستیک و کروز سپاه در رزمایش اقتدار سخنگوی دولت: تاریخ دقیق اجرای اصلاح قیمت بنزین نهایی نشده است خاتمی: ملت ایران ذلت‌پذیر نیست/ بسیج یک فرهنگ است حمایت دولت از راه‌آهن حومه‌ای تهران واکنش تهران به ادعاهای بی‌اساس درباره جزایر ایرانی پزشکیان: هیچ طرح آبی بدون نظر دانشگاه‌ها اجرا نمی‌شود / تصمیم عجولانه یعنی تخریب محیط‌زیست سرلشکر پاکپور: مادران و همسران شهدا الگویی ماندگار برای نسل‌های آینده هستند آغاز رزمایش نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس

بررسی مغایرت لایحه برنامه هفتم با سیاست‌های کلی نظام در مجمع تشخیص

کمیسیون های «اقتصادی، اداری و بازرگانی» و «زیربنایی و تولیدی» مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲ در دومین جلسه مشترک خود به بررسی لایحه برنامه هفتم پرداختند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 27
کد خبر: ۲۰۱۶۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمیسیون های «اقتصادی، اداری و بازرگانی» و «زیربنایی و تولیدی» مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۲ در دومین جلسه مشترک خود به بررسی لایحه برنامه هفتم پرداختند.

در ابتدای این جلسه، داود دانش جعفری عضو کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی، گزارشی از جلسه پیشین کمیسیون مشترک در خصوص بررسی لایحه برنامه هفتم در کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع ارائه داد و افزود: در خصوص تحقق هدف رشد ۸ درصدی، موضوعات گوناگون مطرح شده که در این کمیسیون بررسی خواهد شد.

به گفته دانش جعفری، رشد اقتصادی ۸ درصدی نیازمند طراحی الگو و مدل رشد اقتصادی شتابان و پایدار مبتنی بر مولفه های: تقویت رقابت پذیری اقتصاد ملی، ارتقای بهره ­وری، مدل جذب و تامین مالی داخلی و خارجی، تقویت رویکرد اقتصاد محور در روابط بین الملل است که با پیشتازی اقتصاد دانش بنیان و جایگزینی صادرات نفت با الگو‌های اقتصاد مجازی و نیز تعیین سهم و نقش و چگونگی اثرگذاری هر کدامیک از این حوزه‌ها محقق می‌شود.

در ادامه جلسه، سعید شوال پور، معاون سازمان برنامه و بودجه با ارائه مدل مفهومی «نقشه راهبردی توسعه جمهوری اسلامی ایران بر مبنای سیاست­های ابلاغی برنامه هفتم» گفت: برای تحقق پیشرفت اقتصادی توام با عدالت، شاخص‌های عملکرد و ساختار‌ها و فرایند‌ها (در ۷ فصل) و منابع توسعه و پیشرفت (در ۸ فصل) در لایحه برنامه پیش بینی شده است.

در ادامه علی اکبر احمدیان، نایب رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع گفت: بعد از ۴۰ سال نقش آفرینی و تجربه، باید بدانیم که در این مرحله می‌خواهیم چه چیزی را انجام دهیم. هر جا انقلاب اسلامی به موفقیت رسیده، از جمله صنایع دفاعی، با اتکا به تجربه، باور توانمندی­های داخلی و بدون کپی برداری از الگو‌های خارجی به آن دست یافته ­ایم.

در ادامه جلسه، پس از استماع نظر نمایندگان کمیسیون تلفیق مجلس، اعضای دو کمیسیون مجمع به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند و به مواردی از ایرادات شکلی و محتوایی در فصل ۱ لایحه (رشد اقتصادی) اشاره کردند.

محسن زنگنه، نماینده کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی ضمن پاسخگویی به موارد مطرح شده در جلسه گفت: برای رشد نباید مبنا را صرفا بر سرمایه گذاری و مدل‌های قرن هجدهمی قرار داد در حالی که می­توان بر اساس بهره وری و اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال، رشد مد نظر را بدون فشار بر مردم محقق کرد. اعتمادی که امام راحل و رهبر انقلاب به مردمی سازی داشتند، تداومش در اقتصاد، شکوفایی در پی خواهد داشت.

در پایان مقرر شد برای جلسه آتی، سرمایه گذاری لازم برای رشد ۸ درصد و منابع آن مطرح شود.

در این جلسه، علاوه بر حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع و مهندس محمدرضا باهنر، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی، اداری و بازرگانی مجمع، علی اکبر احمدیان، داود دانش جعفری، حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی، محمود احمدی نژاد، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، مهندس محمد فروزنده، مهندس سید مصطفی میرسلیم، سعید جلیلی، مهندس غلامرضا آقازاده از اعضای مجمع و شوال پور معاون سازمان برنامه و بودجه، مقصودی، سرپرست امور اقتصادکلان سازمان برنامه و بودجه کشور، محسن زنگنه و حجت الاسلام و المسلمین بحرینی از کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و جمعی از دبیران کمیته‌های مربوطه در دبیرخانه مجمع، حاضر بودند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار