به گزارش راهبرد معاصر. عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از پروژههای بزرگی که میتواند وضعیت شبکه و کیفیت اینترنت را به صورت جدی متحول کند، پروژه فیبر نوری کسب و کارها است و هدف گذاری شده تا پایان دولت در همه شهرها این خدمت ارائه شود. در حال حاضر از ۱۴۰۰ شهر کوچک و بزرگ در کشور غیر از ۸ کلانشهر اصلی، ۱۲۰۰ شهر اپراتور آنها مشخص شده است.
او افزود: واگذاری پروانه جدید به ۷ اپراتور یکی از مسائل تاریخی بود که اجرا شد. اپراتورها با پروانه یکپارچه خدمات شبکه میتوانند خدمات اینترنت همراه و خدمات اینترنت ثابت را با محوریت فیبر نوری به مردم ارائه کنند. در هفته دولت چند شهری که به این خدمات دسترسی خواهند داشت را افتتاح خواهیم کرد و اپراتورها سرعتهای چند صد مگابیت را به مردم ارائه خواهند کرد.
زارع پور بیان کرد: مردم از طریق سایت Iran.fttx.ir میتوانند از جریان این خدمت مطلع شوند و انتطار داریم از معدود پروژههایی باشد که ما در معرض قضاوت عمومی قرار داده ایم. این پروژه یک پروژه عمرانی بزرگ بوده و کار اجرایی بالایی دارد که در کشورهای دیگر ۱۰ سال به طول انجامیده است، اما ما تلاش داریم این پروژه را در طول دو سال به پایان برسانیم.
او ادامه داد: هزینه مودم فقط از مخاطب گرفته میشود و برخی اپراتورها این سرویس را دو سه ماه رایگان ارائه میدهند بخشی از هزینهها توسط دولت و بخشی با سرمایه گذاری خود اپراتورها است امیدوارم همه همکاری بکنند تا توسعه شهر و استان منجر به ایجاد شهر هوشمند شود. گاهی مقاومتهایی وجود دارد، اما خواهش میکنم از همه مدیران شهری که به جریان خدمت رسانی فناوری به مردم بپیوندند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: یکی از حوزههای خدمات رسان در ایام اربعین وزارت ارتباطات است. در چند محور ستاد ایجاد شده یکی از نقطه عزیمت در داخل کشور تا مرز. امسال کار ویژهای انجام شده و آن هم استفاده از ظرفیت سکوهای داخل کشور برای ارائه خدمات در داخل و خارج از کشور.کاربران میتوانند سفر خود را به اشتراک بگذارند و برخی هم خدمات فروش ارز را دارند.
او گفت: در بحث ارتباطات امسال توافقات خوبی با عراق انجام شد. هم سیمکارتها هم خدماتی که ارائه میشوند و همچنین هزینه رومینگ کاهش پیدا کرده و حتی نصف شده است. امسال همراهی خوبی در زمینه های هزینه و بستههایی که معرفی کردند شده و قیمت آنها به نصف نیز رسیده و مردم مستحضر باشند که باید بسته تهیه کنند زیرا هزینه بدون بسته بالا است.
زارع پور تصریح کرد: با همکاری زیرساخت ها لینک ارتباطی مستقیم بین دو کشور برقرار شد تا کیفیت ارتباطات هم در رومینگ هم استفاده از سکوهای ارتباطی را کمتر کند. همکاران پست در طول مسیر در چند موکب حضور دارند و اگر هموطنان وسیلهای را پیدا یا گم کردند همکاران در سایت ثبت میکنند و بررسی میشود. سال پیش بسیاری از وسیلههای گمشده از طریق پست به دست مردم رسید.
او در پایان بیان کرد: درمورد گذرنامه، تقریبا میانگین روزانه صدهزار گذرنامه توسط پست توزیع میشود. در تهران حدود ۴۸ ساعت و در شهرستانها دو تا سه روز یا بیشتر طول میکشد. مشکلاتی هم بین پلیس گذرنامه و پست بود که حل شد. روزانه بیش از ۱۰۰ هزار تا و در دو ماه اخیر ۳ میلیون گذرنامه عادی و زیارتی صادر شده است./ باشگاه خبرنگاران