انفجار حوالی کلانتری ۱۹ زاهدان / ماجرا چه بود؟ سخنگوی دولت: کالابرگ برای خرید پفک داده نمی‌شود/ ماجرای سوال و جواب خانم سخنگو و یک خبرنگار درباره قیمت پفک و مبلغ کالابرگ دریادار سیاری: ناو‌های آمریکایی از ترس موشک‌های ایرانی به هند جنوبی فرار کردند/ چه کسی باور می‌کند آمریکا فقط ۸ کشته داشته باشد؟! نامه رهبر انقلاب به برادرشان سیدمصطفی در سال ۱۳۶۵ + عکس روایت مادر شهید زهرا حدادعادل از شهید بشری خامنه‌ای: بعد از اسباب‌کشی، دیوار به دیوار پدر، زندگش‌اش را وقف آقا کرد/می‌دانستند اگر آقا را بزنند... فرمانده قرارگاه خاتم: نیرو‌های مسلح آماده پاسخ ویرانگر به هر تهدیدی هستند پزشکیان به سه نفر حکم مسئولیت داد حمید رسایی راهی زندان اوین شد رهبر انقلاب: آمادگی بیش از ۳۰ میلیون جان‌فدا آوردگاهی برای اعتلای نام ایران است «مژده هاشمی بازرگان» محکوم به جاسوسی، کارمند هلال احمر بود؟ همسر حدادعادل: پوتین به یکی از مسئولان ما گفته بود شما قدر رهبری را نمی‌دانید؛ گفتم تمام سخنرانی‌های ایشان را برای من ضبط و ترجمه کنند شکار زهپاد آمریکا در تنگه هرمز | Remus ۶۰۰ دومین غنیمت سپاه از آمریکا + فیلم توئیت قالیباف درباره ادعا‌های آمریکا و تردد از تنگه هرمز؛ یک دستگاه چاپ دلار رایگان در تنگه هرمز گذاشته‌اند؛ بفرمایید بروید بردارید! واکنش پزشکیان به حواشی استخاره روز بازگشایی مدارس: آیه‌ای درباره صبر آمد/ همه تصور کردند بد آمده، اما خیلی خوب بود ماجرای حبس حمید رسایی چیست؟ | حکم ۱۰ ماه زندان حمید رسایی نماینده تهران اجرا می‌شود؟

بهادری‌جهرمی: قله تورم ۱۰۰ سال اخیر در دولت گذشته بود

بهادری‌جهرمی: قله تورم ۱۰۰ سال اخیر در دولت گذشته بود سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در سه چهار سال دولت قبل ما رکورد ۱۰۰ ساله تورمی را در کشور شکسته بودیم، یادآور شد: ما در دولت فعلی در کاهش سرعت رشد نقدینگی اجمالا موفق بودیم، اما در هدایت نقدینگی باید بیشتر تلاش کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۱ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 28
کد خبر: ۲۰۱۸۳۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم به مناسبت فرارسیدن هفته دولت، در برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه علی‌رغم اینکه بسیاری از مشکلات مردم حل نشده، با توجه به برآیند این دو سال به دولت آقای رئیسی نمره قبولی می‌دهم، عنوان کرد: در سه، چهار سال منتهی به این دولت ما رکورد 100 ساله تورمی را در کشور شکسته بودیم و قله تورمی در ماه‌های انتهایی دولت قبل زده شده بود، در واقع شاخص تورمی تولید کننده در اردیبهشت 1400 بر اساس آمار بانک مرکزی 103 درصد بوده؛ یعنی قله تورمی در تمام این سال‌ها و تورم مصرف‌کننده ما هم 59.3% بوده است.

وی ادامه داد: ما در سراشیبی سختی قرار گرفته بودیم و سعی می‌کردیم به بالا برگردیم، سرپرست بانک مرکزی دولت قبل در زمانی که آقای رئیسی به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌شود، می‌گوید تورم‌مان بالاست، انرژی از مردم گرفته شده و با توجه به عملکرد ما در ماه‌های اخیر باز هم این تورم رو به افزایش خواهد بود و پیش‌بینی من تورم بالای 100 است، اما تورم، امروز طبق آمار رسمی مرکز آمار 47.5 درصد است.
سخنگوی دولت همچنین یادآور شد: ما یک دوره اغتشاشات داشتیم که تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور گذاشت و از طرف دیگر جهان نیز در دو سال اخیر به دلیل جنگ اوکراین سال‌های تورمی را تجربه کرد و ما ناچار شدیم تصمیماتی برای اصلاح یارانه‌ها و برخی از موارد اقتصادی بگیریم که آنها نیز اثر تورمی داشتند، یعنی با وجود آثار تورمی که داشتیم تورم از 59.3 درصد در شهریور 1400 به 47.5 درصد کاهش پیدا کرده است.

بهادری‌جهرمی در پاسخ به این سؤال که آقای خاندوزی زمانی که نماینده مجلس بود خودش عنوان کرد که حتی اگر دولت هیچ کاری هم نکند تورم 10 تا 15 درصد کاهش خواهد یافت، پس شما چه کار مهمی انجام دادید؟ اظهار کرد: دولت گذشته خلق پول‌های گسترده انجام می‌داد، منشأ اصلی تورم ما خلق نقدینگی‌ای بود که دولت برای جبران کسری بودجه و به دلیل اینکه نمی‌توانست نفت بفروشد و مالیات بگیرد، انجام داد، رئیس کل بانک مرکزی می‌دانست که چه خلق پول‌هایی کرده اما آقای خاندوزی آن موقع اشراف اطلاعاتی نداشت و دیگر اینکه چون ایشان مطلع بود، دولت بودجه را طوری تعریف می‌کرد که می‌دانست محقق نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت قبل برای جبران کسری بودجه، دست به خلق پول زد، گفت: این خلق پول رشد اقتصادی هم حاصل نکرد بود، لذا دولت باید در اولین قدم سرعت افزایش نقدینگی را کم می‌کرد، پس جلوی سرعت خلق پول گرفته شد، از طرف دیگر دولت باید فکری هم برای حجم نقدینگی و هدایت آن می‌کرد، پس این حجم نقدینگی را به سمت امور مختلف هدایت کرد، لذا طرح پروژ‌ه‌های پیشران در حوزه‌‌های زیرساختی را عملی کرد. ما در کاهش سرعت رشد نقدینگی اجمالا موفق بودیم، اما در هدایت نقدینگی باید بیشتر تلاش کنیم.

سخنگوی دولت همچنین در مورد ارز ترجیحی توضیح داد: در دولت قبل یک سیاستی اتخاذ شده بود، با عنوان ارز ترجیحی، یعنی به یک سری وارد کنندگان اجازه داده شده بود، جنس ارزان‌تر وارد کنند، اما در عمل چون این یک نوع رانت محسوب می‌شد تولیدکننده داخلی امکان رقابت پیدا نمی‌کرد و این موضوع یک اثر بسیار مخرب در تولید داشته و ایجاد قاچاق و فساد می‌کرد، به همین دلیل ما قانون ارز ترجیحی را اصلاح کردیم، اما چون در بخش‌های دیگر هنوز تورم داشتیم، لذا این مشکلات باز هم حل نشد و نشان داد سیاست ما اصابت به هدف ضعیفی دارد.

بهادری‌جهرمی با اشاره به اینکه دولت مسیر ایجاد رانت با ارز ترجیحی را حذف کرد، تصریح کرد: دولت آقای رئیسی تورم را از 60 درصد به 47 درصد آورده و یارانه را از 45 هزار تومان 400 و 300 هزار تومان کرد تا به این شکل بخشی از فشار تورمی را در خانواده‌ها کم کند، ما در سال‌های قبل هم این افزایش نرخ خوراکی‌ها را داشتیم، اما مردم 45 هزار تومان یارانه دریافت می‌کردند.

وی با بیان اینکه این سیاست دولت اثرش را در بخش تولید هم گذاشت، گفت: ما امسال 10 میلیون تن از کشاورزان گندم خریداری کردیم، یعنی کشاورزان ما در دو سال بیش از 100 درصد افزایش تولید گندم داشتند و ما به‌جای اینکه به خارج رانت بدهیم از داخل حمایت کردیم، در کالاهای اساسی بیشتر از 25 درصد تولید داخل داشتیم و به همین دلیل نرخ رشد کشاورزی ما برای اولین بار مثبت شده است و اثر تورمی را در جامعه کم کردیم.

سخنگوی دولت در پایان نیز با اشاره به اینکه 98 درصد داروها در داخل تولید می‌شود، در خصوص ارز دارو عنوان کرد: در حوزه دارو، ارز ترجیحی به جای مردم به شرکت بیمه‌گر داده شد، یعنی سعی شد تا مردم تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و با بیمه دارو دریافت کنند، تا به این شکل جلوی قاچاق دارو هم گرفته شود./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار