سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم

پیام ظریف در سفری که به اروپا داشت

روزنامه نگار نروژی با اشاره به سفر اخیر وزیر خارجه ایران به اروپا نوشت: پیام ظریف این بود که آمریکای تحت مدیریت ترامپ رفتاری قلدرمابانه دارد و به اروپا گفت اگر در اولین گام تسلیم آمریکا شوید، شما را رها نخواهد کرد
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 27
کد خبر: ۲۰۴۵۶

به گزارش راهبرد معاصر ، روزنامه پرتیراژ «آفتن پستن» نروژ در مقاله‌ای به قلم «ترزا سولن» درباره سفر اخیر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به کشورهای فنلاند، سوئد و از جمله نروژ و سخنرانی وی در موسسه امور مطالعات بین الملل نروژ (نوپی) نوشت: انتخاب کشورهایی که ظریف به آنها سفر کرد دلایل روشنی داشت. فنلاند ریاست اتحادیه اروپا را به عهده گرفته است. سوئد محل مذاکرات صلح یمن بود و نروژ برای مذاکرات افغانستان مهیا می‌شود.در همه این مناطق ایران حضوری قوی دارد.


در این مقاله آمده است: اولین و مهمترین دلیل حضور ظریف در اینجا به خاطر این بود تا نظرات کشورش را پیرامون برجام و شرایط تنگه هرمز به مخاطب برساند.
نویسنده می‌افزاید: نروژ از جمله کشورهایی است که آمریکا از آن دعوت به همکاری در تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز کرده است و تاکنون تصمیمی در این خصوص اتخاذ نکرده است. از نظر ایران حضور نظامی آمریکا در پشت درهای ایران به شدت تحریک کننده است، هر چند اعلام شده برای برقراری امنیت و تضمین امنیت کشتیرانی در این منطقه است. مشارکت نروژ به عنوان یک کشور فعال در دریانوردی در امر برقراری امنیت کشتیرانی غیر طبیعی نیست، اما از نظر ایران حضور ناوگان دریایی خارجی تحت فرماندهی آمریکا تحریک آمیز است.


در این مقاله آمده است: پیام ظریف در این خصوص روشن و واضح بود، او گفت که نیازی نیست کسی به ما یادآوری کند. اینجا خلیج فارس است و ما هزاران سال است که در این منطقه زندگی کرده‌ایم. ظریف به عنوان یک دیپلمات فوق العاده توانا چندین مذاکره را از سوی ایران هدایت کرده است... وقتی وزیر خارجه ایران از خروج آمریکا از برجام سخن می‌گوید هر کسی تایید می‌کند که با ایران ناعادلانه رفتار شده است...

 

در بخش دیگری از این مقاله عنوان شده است: ظریف در نروژ گفت که در میان کسانی که با آنها پیرامون برجام مذاکره کرده است بیشترین مذاکره را با جان کری داشته است. پیام وزیر خارجه ایران این بود؛ آمریکای تحت مدیریت ترامپ رفتاری قلدرمابانه دارد. اینک کشورهای اروپایی از او ترسیده‌اند و او به آنها دیکته می‌کند که روابط خود را با ایران قطع کنید و یک موافقتنامه بین‌المللی را نقض کنید. ظریف گفت اگر در اولین گام تسلیم آمریکا شوید شما را رها نخواهد کرد. وزیر خارجه ایران سؤال کرد؛ اگر آمریکا از شما بخواهد روابط خود را با چین و روسیه قطع کنید، چه خواهید کرد.؟! ظریف گفت من از اروپا نمی‌خواهم بین ایران و آمریکا یکی را انتخاب کند، من از شما می‌خواهم بین پیروی از حقوق بین‌الملل و بی قانونی یکی را انتخاب کنید.

 

نویسنده با اشاره به اینکه وزیر خارجه ایران به خوبی و با اشراف کامل پاسخ سؤالات را داد، می‌نویسد: ایران کشور متحد و همپیمان ما نیست.اما آمریکا متحد نروژ است، ولی با وجود ترامپ در کاخ سفید و دیدار ظریف از نروژ، به آسانی فراموش می‌کنید که آمریکا متحد شماست.

منبع : فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار