ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

وزرای خارجه چین و روسیه: مسئول ثبات در جهان هستیم

وزیران خارجه چین و روسیه طی دیدار در مسکو ضمن اشاره به مواضع همسان دو کشور درباره اقدامات آمریکا، گفتند که حل بحران اوکراین بدون حضور روسیه ممکن نیست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین که به مسکو سفر کرده، شامگاه دوشنبه با «سرگئی لاوروف» همتای روسی خود دیدار و رایزنی کرد.

 

وانگ و لاوروف ضمن اشاره به مواضع همسان دو کشور درباره اقدامات آمریکا، گفتند که چین و روسیه مسئولیت ویژه‌ای برای حفظ ثبات راهبردی در جهان دارند.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر خارجه چین در این‌باره توضیح داد: «آشفتگی کنونی در وضعیت بین‌المللی و منطقه‌ای مستلزم حفظ ارتباطات، همگام‌سازی مداوم ساعت‌ها و هماهنگی تلاش‌ها برای پیشبرد همکاری راهبردی است».

 

وانگ در ادامه گفت: «همکاری ما (چین و روسیه) علیه هیچ کشوری نیست و در امور داخلی دیگران دخالت نمی‌کنیم. در عین حال، چین و روسیه به عنوان قدرت‌های پیشرو جهانی و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، مسئولیت ویژه‌ای در حفظ ثبات راهبردی جهانی و پیشرفت جهان دارند. هر چه اقدامات خشونت آمیز یکجانبه سلطه‌گران و تقابل بلوکی بیشتر شود، همگام شدن با زمان برای ما اهمیت بیشتری دارد».

 

وزیر خارجه روسیه نیز با بیان اینکه پکن و مسکو در شرایط سختی که جهان در حال تجربه تغییرات زمین‌ساختی است همکاری می‌کنند، اظهار داشت:‌ «مایلم به اهمیت همکاری روسیه و چین برای تضمین عدالت در امور جهانی، برای اطمینان از توازن منافع آن فرآیندهایی که در جهات مختلف در حال توسعه هستند، اشاره کنم».

 

به نوشته اسپوتنیک، دو طرف همچنین ضمن گفتگو درباره جنگ اوکراین، تاکید کردند که پایان دادن به این بحران از طریق راهکارهای سیاسی و مسالمت‌آمیز، بدون حضور روسیه ممکن نیست.

 

وزارت امور خارجه روسیه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد که مذاکرات وانگ و لاوروف در مسکو به شکلی «اعتمادآمیز و سازنده در راستای گفتگوهای روسیه و چین انجام شد».

 

همزمان، «آنتونی بلینکن»‌ وزیر خارجه آمریکا و «هان ژِنگ» معاون رئیس‌جمهور چین طی دیدار در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، بر لزوم مسئولانه و سالم بودن روابط پکن-واشنگتن تاکید کردند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار