به گزارش راهبرد معاصر، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز سهشنبه ۲۸ شهریورماه گفت: ۳۱ شهریورماه سالروز آغاز جنگ تحمیلی است؛ یاد و خاطره همه شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان دفاع مقدس را گرامی میداریم.
وی افزود: در هفته جاری دومین سفر ریاست محترم جمهوری به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفت. همچنین روز گذشته بسته شدن دو پرونده مهم در عرصه سیاست خارجی یعنی آزادی اموال بلوکه شده ایران در کره جنوبی و آزادی شهروندان به ناحق محبوس شده در آمریکا را شاهد بودیم.
بهادری جهرمی تاکید کرد: در روزهای گذشته همچنین شاهد برگزاری دو رویداد مهم زیارتی اربعین و ایام شهادت امام رضا (علیه السلام) بودیم که حدود ۹ میلیون از هموطنان ما در این مراسمات حضور پیدا کردند. زیارت قبول میگوییم به تمامی زائران و تشکر و خداقوت به همه دست اندرکاران عرض میکنیم.
وی ادامه داد: روز یکشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۲، در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو، ۵۴ «کاروانسرای ایرانی» بهعنوان بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو به ثبت جهانی رسید.
وی افزود: در امتداد سفرهای استانی رئیسجمهور و هیات دولت و در مرحله دوم نظارتهای میدانی رئیسجمهور، در سومین قطعه از پازل، حضور استانداران در جلسه هیات وزیران برای ارایه گزارش عملکرد، پیشرفت تحقق شعارهای دولت و مصوبات سفرهای استانی از هفته گذشته آغاز شده است.
در اولین سری از این جلسات استانداران ایلام و هرمزگان در جلسه هیات وزیران حاضر شدند و به تفصیل عملکرد و همچنین نیازها و کمبودها را اعلام کردند.
بهادری گفت: تقریبا همه دستگاهها حساب های اصلی و فرعی خود را به حساب خزانه تبدیل کرده اند و کمتر از 40 حساب فرعی و اصلی به حساب واحد خزانه وصل نشده اند.
آمریکا تحمل شنیدن صدای رسانههای مستقل یا مخالف را ندارد
سخنگوی دولت در مورد تحریم سه رسانه ایرانی در روزهای اخیر تصریح کرد: تحریم رسانه های ایرانی دست و پا زدن تکراری از سوی غرب برای سرکوب شفافیت و حقیقت است و به روشنی نشان می دهد که آمریکایی ها چقدر واهمه دارند که رسانه های حق طلب و پیشرو دیده شوند و از سوی دیگر به روشنی استاندارد دوگانه را در سیاستهای ایالات متحده را نشان می دهد.
وی ادامه داد: ایالات متحده میلیاردها دلار برای حمایت از رسانه های تروریستی هزینه می کند و در مقابل تحمل شنیدن رسانه مستقلی که بخواهد صدای متفاوتی از صدای خودش را منتقل کند را ندارد. پیش از این هم شاهد چنین اقداماتی بودیم.
بهاردی جهرمی تصریح کرد: به صورت خاص به همکارانمان در خبرگزاریهای تسنیم، فارس و پرس تی وی تبریک می گویم. این تحریم نشان میدهد این رسانه ها توانستهاند در میان انبوه این دروغ پراکنی ها، صدای حقیقت را منتقل کنند که اینگونه وادار شدهاند دست به تحریم آنها بزنند.
جزئیات برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور از قول سخنگوی دولت
سخنگوی دولت در مورد برنامه ده ساله صنعت فضایی کشور تصریح کرد: بعد از حدود ده سال تعطیلی شورای عالی فضایی، شاهد برگزاری دو جلسه شورای عالی فضایی بودیم. برنامه ۱۰ ساله فضایی یکی از مهمترین سندهای بالادستی حوزه فضایی کشورمان است که در دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم به تصویب اعضا و تایید ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران رسید.
وی افزود: مطابق این سند، جمهوری اسلامی ایران با اجرای این سند در منطقه سرآمد توسعه فناوری فضایی بومی خواهد شد و ما شاهد افزایش بهرهوری شهروندان، کسب و کارها و دولت از خدمات و فناوریهای فضاپایه به عنوان جزء جدایی ناپذیری از زیست امروز در جهان، خواهیم بود. این سند حوزههای مختلفی را شامل میشود که در مهمترین بخش، ایران در پایان این برنامه یعنی در سال 1410 به قطب منطقهای ارائه خدمات فضایی به ویژه در حوزه ارائه خدمات پرتاب تبدیل خواهد شد.
بهادری جهرمی تاکید کرد: در این زمینه پایگاه فضایی چابهار که هماکنون با مدیریت سازمان فضایی ایران در حال ساخت است، به پایگاهی برای انجام پرتابهای بینالمللی تبدیل میشود. در حوزههای مختلف دیگر از جمله طراحی و ساخت انواع ماهوارههای مخابراتی، سنجشی و راداری نیز، برنامههای مفصلی در این برنامه دیده شده که نشأت گرفته از توانمندیهای کشور در حوزه دانش فضایی و زیرساختهای موجود در کشور است.
وی افزود: شرکتهای دانش بنیان و بخش خصوصی نیز در این برنامه بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و نقشهای مختلفی در سرتاسر این برنامه برای آنها در نظر گرفته شده است، بطوری که هر جایی که توانمندی لازم در شرکتهای دانش بنیان در حوزههای توسعه فناوری و یا ارائه خدمات وجود دارد. دولت و شخص رئیسجمهور پیگیر اجرای این برنامه هستند و سازمان فضایی ایران نیز با قوت در حال پیشبرد اهداف این برنامه است.
منابع آزاد شده در کره جنوبی حتی با برجام آزاد نمیشد
سخنگوی دولت در مورد منابع مالی آزاد شده در روزهای اخیر گفت: روز گذشته شاهد بودید که بالاخره دو پرونده باز دیگر نیز بسته شد. البته همان طور که روز گذشته رییسجمهور فرمودند، ما معتقدیم این موضوع می توانست یکسال پیش به نتیجه برسد ولی با اشتباه محاسباتی آمریکایی ها و آشوب آفرینی های پاییز گذشته، یک سال به تاخیر افتاد.
وی با بیان اینکه معادل ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ هزار یورو به حساب شش بانک ایرانی در دوبانک قطری واریز شده است، تصریح کرد: این مبلغ اکنون زیر کلید بانک مرکزی است. این منابع حتی با برجام نیز آزاد نمی شد و مکاتبات و مصاحبه های روسای وقت بانک مرکزی به این امر استناد میدهد. هزینه های جابه جایی از سوی طرف ثالث پرداخت شد نه ایران.
برخی مصوبات نهایی کمیسیون تلفیق برنامه، کسری بودجه را تشدید خواهد نمود
بهادری جهرمی در مورد برنامه هفتم توسعه گفت: برنامه توسعه باید در چارچوب سیاست های کلی ابلاغی برنامه هفتم توسعه تدوین شود. قانون برنامه، سند نگارش همه آرمان ها نیست و برنامه به معنای اولویت بندی و زمانبندی است. قانون برنامه باید مبتنی بر لایحه دولت تنظیم و تدوین شود.
وی افزود: دولت محترم نیز لایحه برنامه هفتم توسعه را منطبق با سیاستهای کلی ابلاغی برنامه هفتم که در (۲۶) بند توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده بوده تنظیم نمود و احکامی پیش بینی شده در آن دقیقاً ناظر بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری تنظیم گردید. درخواست ما از همکاران عزیز در مجلس شورای اسلامی این است که مبتنی بر لایحه دولت قانون تدوین شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: حسب بررسیهای به عمل آمده بیش از ۱۰۶ حکم از لایحه در مصوبات کمیسیون حذف شده است. بیش از ۹۹۰ حکم جدید به لایحه دولت الحاق شده که در اثر تصویب احکام تکلیفی مالایطاق و تعیین اهداف کمی غیر واقعی، تحمیل خواهد شد.
بهادری جهرمی گفت: با اعمال این تغییرات، عملاً طرح جدیدی از سوی مجلس تدوین شده که بخشی از برنامه های دولت نیز در آن مندرج است. بیش از ۲۷ مورد ساختارهای اداری جدید و گسترش تشکیلات دولت در مصوبات تکلیف شده است. بیش از ۱۷ مورد نظامات خاص و تبعیض آمیز حقوق و دستمزد ایجاد شده است.
وی افزود: برخی مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه، صرفنظر از غیر واقعی بودن، اهداف پیشبینی شده و غیر قابل اجرا بودن بسیاری از احکام آن، شکاف بین منابع و مصارف دولت و کسری بودجه را تشدید خواهد نمود.
جزئیات وظایف و اختیارات محولشده به استاندار سیستان و بلوچستان به روایت سخنگوی دولت
بهادری جهرمی در مورد افزایش اختیارات استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: به موجب مصوبه اخیر هیئت وزیران، استاندار سیستان و بلوچستان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور علاوه بر وظایف استانداری، متولی امور اجرایی استان در موارد زیر خواهد بود و تصمیمات نماینده ویژه در حکم تصمیمات رئیس جمهور و هیئت وزیران است:
الف- ساماندهی تبادلات مرزی
ب- انتظام بخشی به نقاط مرزی استان و اتباع خارجی و ارتقای امنیت استان
پ- هماهنگی و رفع اختلافات دستگاه های اجرایی در استان
ت- هم افزایی و نظارت عالیه بر فعالیت مناطق آزاد چابهار و سیستان
ث- پیگیری و نظارت بر اجرای کلیه طرح های مصوب ملی و استانی
ج- جذب سرمایه گذاری خارجی برای تکمیل طرح های نیمه تمام استان
چ- رفع موانع و پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن
ح- شناسایی و اتخاذ تدابیر لازم جهت رشد تولید و افزایش اشتغال
خ- راهبری و پیگیری طرح های آبرسانی، گازرسانی، حمل و نقل، بهداشت و درمان، عرضه سوخت و کاهش آلودگی و حاشیه نشینی
د- ایجاد همگرایی و وحدت بیشتر میان اقوام و مذاهب استان
۸۲ شرکت نفتی هم حسابهایشان را به بانک مرکزی منتقل کردند
سخنگوی دولت تصریح کرد: در مورد تعداد دانشگاه های علوم پزشکی و شرکت های نفتی که حسابهایشان به بانک مرکزی منتقل نشده تصریح کرد: ۲۲۲ دانشگاه حسابشان را به بانک مرکزی منتقل کردند ۸۲ شرکت نفتی هم حسابهایشان را به بانک مرکزی منتقل کردند در مورد حساب های فرعی پیگیری های لازم نیز در حال انجام است، کمتر از ۴۰ حساب اصلی و فرعی باقی مانده است که انشاالله تکمیل خواهد شد.
بعد از تاریخ ۱۸ اکتبر محدودیتهای تسلیحاتی مصرح در برجام به صورت خودکار برطرف خواهد شد
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی در مورد اقدام غیرقانونی تروئیکا و عدم لغو تحریمهای تسلیحاتی اکتبر: ایران براساس هر اقدام طرف مقابل اقدام متناسب و متقابل خود را انجام خواهد داد. در بحث موضوعاتی که سه کشور اروپایی اعلام کردند، در فروش تسلیحاتی و یا روابط نظامی، ما با تحریمهای سازمان مللی مواجه نیستیم. یکسری محدودیتهایی را در چارچوب برجام و مبتنی بر آن توافق پذیرفته بودیم که این محدودیتها مبتنی بر مفاد برجام در تاریخ ۱۸ اکتبر باید برداشته شود و اینها به صورت خودکار باید حذف شوند.
وی افزود: بعد از تاریخ ۱۸ اکتبر محدودیتهای مصرح در برجام به صورت اتوماتیک و خودکار برداشته خواهد و ایران براساس حقوق بینالملل میتواند با هر کشوری که علاقهمند به تعامل و همکاری است، همکاری و تعامل کند. محدودیتهایی که این سه کشور اعلام میکنند ارزش قانونی و بینالمللی ندارد و ایران بر مبنای قوانین بینالمللی در چارچوب منافع خود با کشورهای دوست تعامل میکند./ فارس