هشدار مهم درباره تزریق فیلر پوست؛ این عوارض می‌تواند به نابینایی و سکته مغزی منجر شود هشدار مهم درباره شیوع آنفلوآنزا؛ این دارو عفونت ریه را شدیدتر می‌کند! سید محمد بلورچیان کیست؟ |بیوگرافی سید محمد بلورچیان شیمیدان برجسته ایرانی وزش باد شدید در تهران طی ۴۸ ساعت آینده اخاذی از کاربران اینستاگرام با شکایت جعلی کپی رایت  حمله شبانه به بنای تاریخی تالار تیموری اصفهان دلیل کند شدن اینترنت در ساعات اخیر مشخص شد جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال مسدود شد برادرکشی به طمع ارث و میراث در زرقان/ جزییات بلاگر خشن در جهرم بازداشت شد/ ماجرا چیست؟ جمع آوری یک داروی بیماری های زنان از بازار / جزییات  تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۷ ابلاغ شد / نحوه تاثیر معدل در کنکور + جزییات هشدار وزارت بهداشت نسبت به تبلیغات گسترده و فریبنده آمپول‌های لاغری جزییات تعلیق و اخراج دو دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی توقیف ۶۷ ملک صاحب چای دبش برای جبران خسارات شاکی‌ها کرونا برگشت؟ آخرین وضعیت کرونا در ایران و علائم کرونای جدید

این نور آبی کودکان را دچار بلوغ زودرس می‌کند

این نور آبی کودکان را دچار بلوغ زودرس می‌کند یک تیم از محققان ترکیه‌ای برای نخستین بار متوجه شدند که نور آبی با سرکوب تولید هورمون خواب، یعنی ملاتونین، در ریتم شبانه‌روزی اختلال ایجاد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 27
کد خبر: ۲۰۵۸۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، به نقل از نیویورک‌پست، یک تیم مشترک از دانشگاه غازی و بیمارستان شهر بیلکنت در آنکارا نتایج کارشان را در شصت‌ویکمین نشست سالانه انجمن اروپایی غدد درون‌ریز کودکان در لاهه ارائه کردند.

 

یافته‌های جدید به دنبال مطالعه قبلی آن‌ها در مورد قرار گرفتن در معرض نور آبی در موش‌های ماده بود که بلوغ زودرس در آن‌ها هم مشاهده شد.

 

آیلین کیلینچ اوغورلو، محقق ارشد بیمارستان بیلکنت، گفت: «ما برای اولین بار، بین قرار گرفتن در معرض نور آبی و بلوغ اولیه در موش‌های نر یک رابطه مستقیم پیدا کردیم. این نتایج با پژوهش قبلی روی موش‌های ماده با آثار مشابه مطابقت دارد، در نتیجه دیدی جامع‌تر از تاثیر نور آبی بر بلوغ موش‌های نر و ماده ارائه می‌دهد.»

 

در این مطالعه، ۱۸ موش صحرایی نر ۲۱روزه به سه گروه مساوی تقسیم شدند و دو گروه از آن‌ها شش یا ۱۲ ساعت در معرض نور آبی قرار گرفتند، در حالی که گروه سوم یعنی گروه کنترل چرخه روشنایی تاریکی ۱۲ ساعته را بدون قرار گرفتن در معرض نور آبی دستگاه‌ها ادامه دادند.

 

محققان مشاهده کردند که «اولین نشانه‌های بلوغ در موش‌های نر که در معرض نور آبی قرار گرفتند، در مقایسه با گروه کنترل، به طور قابل‌توجهی زودتر اتفاق افتاد.»

 

اوغورلو تاکید کرد: «این تحقیق روی موش‌ها انجام شده است و نتایج مستقیم را نمی‌توان به انسان تعمیم داد. با این حال، این پژوهش پایه تجربی ارائه می‌دهد تا پیامد‌های ناشی از افزایش روزافزون زمان قرار گرفتن در معرض صفحه نمایش در جامعه مدرن بر سلامتی بیشتر بررسی شود.»

 

او در ادامه افزود: «محققان امیدوارند به پژوهش فعلی در مورد قرار گرفتن موش‌ها در معرض نور آبی ادامه دهند تا آثار طولانی‌مدت آن بر آسیب دستگاه تولیدمثل و باروری را بهتر درک کنند. در نهایت، این تحقیق می‌تواند به اقدام‌های پیشگیرانه منجر شود و به گفتمان جاری در مورد چگونگی تاثیر سبک زندگی مدرن بر رشد فیزیولوژیکی و سلامتی طولانی‌مدت کمک کند.»

 

در دنیایی که حول محور دسترسی به دستگاه‌های هوشمند می‌چرخد، کارشناسان در مورد تاثیر این فناوری که اکنون در همه جا وجود دارد و به ویژه تاثیر آن بر جوانان به طور فزاینده‌ای نگران‌اند.

 

نور آبی با سرکوب تولید هورمون خواب، یعنی ملاتونین، در ریتم شبانه‌روزی اختلال ایجاد می‌کند و به این ترتیب شروع خواب را به تاخیر می‌اندازد و روزی پرتنش را در پی می‌آورد.

 

مشکل خواب به‌ویژه در نوجوانان به تنش‌های تحصیلی و مشکلات عاطفی بیشتر منجر می‌شود.

 

نتایج نشان می‌دهد نوجوانان درباره استفاده از دستگاه‌های هوشمند به راهکار‌های روزانه و مداخله‌ای بیشتر نیاز دارند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار